Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - LPChip

Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 14
1
Kaartleggingen / VERPLAATST: Waarom doet hij zo?
« Gepost op: april 23, 2021, 12:38:47 pm »

2
Levensvragen / Hoe ik met mijn gidsen communiceer en jullie kan helpen
« Gepost op: april 04, 2021, 11:53:42 pm »
Veel mensen vragen zich af hoe ik met mijn gidsen communiceer. Niet zozeer van: hoe kan iemand het doen, maar gewoon hoe het proces bij mij, LPChip, gaat.

Wanneer iemand mij een vraag stelt en ik deze lees, krijg ik vaak een connectie. Dit kan met mijn eigen gidsen zijn, dit kan met de gids van de ander zijn en het kan soms ook een connectie met de persoon zelf of de persoon waarover de vraag gaat zijn (gestuurd via mijn en deze persoon z'n gidsen).

Ik krijg dan informatie over deze vraag in de vorm van directe kennis. Ik weet dan ineens dingen die ik niet kon weten. Dan krijg ik er een gevoel achteraan waaraan ik vaak kan voelen van wie het afkomstig is en of hetgeen positief, negatief, neutraal of iets anders is. Vervolgens vraag ik aan mijn gidsen of ik het juist door krijg en dan krijg ik meestal een positief of negatief gevoel door. Indien het negatief is krijg ik vaak extra informatie door en snap ik meer hoe het zit.

Vaak in een langer bericht heb ik meerdere keren contact met mijn gidsen en krijg ik stukjes informatie per keer door. Soms krijg ik veel in ťťn keer door en dan kan ik mijn reactie heel snel schrijven.

Soms krijg ik ook gewoon niets door. Dan vraag ik via mijn gidsen waarom. Ik krijg dan vaak het antwoord dat de ander het niet wil zeggen of dat het niet belangrijk is, of dat ik het wel mag weten, maar degene die het vraagt niet of elke andere reden dat gidsen kunnen hebben om het mij niet te willen vertellen. Meestal als de ander het niet mag weten maar ik wel krijg ik als nog wel wat informatie door maar maak ik dan ook gelijk de kanttekening bij mijn reactie dat de gidsen het niet willen zeggen en waarom niet en geef dan net genoeg informatie zodat de ander wel weet dat dit klopt en eventueel via mij een stap in de goede richting kan zetten.

Gelukkig mag ik heel vaak gewoon doorgeefluik zijn.

Liefs,
LPChip

3
Overige onderwerpen / VERPLAATST: Advies studeren
« Gepost op: januari 11, 2021, 10:30:49 pm »

4
Paranormaal Algemeen / VERPLAATST: In de Liefde blijven
« Gepost op: december 25, 2020, 10:37:36 pm »

5
Coronavaccinatie / Berichtmoderatie ingeschakeld
« Gepost op: december 14, 2020, 02:34:36 pm »
De Coronapandemie is een experiment bedoeld om drastische wijzigingen door te voeren. Ik snap steeds beter hoe de vork in de steel zit en er zijn veel tegensprekende bronnen van informatie wat verwarring veroorzaakt met als doel om de energie van de mensen laag te houden zodat manipulatie makkelijker wordt.

Het doel van dit forum is om informatie te verspreiden zodat de verwarring transformeert in kennis. Omdat veel van de informatie negatieve gevoelens oproept bij de medemens heb ik besloten dat het plaatsen van reacties en nieuwe berichten ten alle tijden goedkeuring vereist. Ik kijk hierbij niet alleen naar de inhoud maar ook welke emoties het oproept. Een bericht wat op waarheid gebaseerd is maar wel veel in mensen oproept zal ik niet goedkeuren.

6
Overige onderwerpen / Forum downtime
« Gepost op: december 06, 2020, 03:10:25 pm »
Ik ga binnenkort het forum verhuizen naar een andere hostingpartij.

Gelukkig weet ik hoe het moet, en zal alles netjes meeverhuizen, je raakt dus niets kwijt. Het enige waar ik niet onderuit kan, is dat ik het forum eventjes op off-line moet zetten tijdens de migratie.

Ik zal proberen om het zo ononderbroken mogelijk te doen. Helaas kom ik er niet onderuit dat er een moment zal zijn dat ik het forum op read-only moet zetten.

Ik verwacht dat het forum tussen de 30 en 60 minuten niet te gebruiken zal zijn.

Ik weet nog niet precies wanneer, maar het zal ergens in december zijn.

Mijn excuses voor het ongemak.

Liefs,
LPChip

7
Levensvragen / Hoe ga jij om met een periode van tegenslag?
« Gepost op: november 03, 2020, 09:31:22 am »
Inleiding
Voordat ik de vraag uitleg, dit is niet iets waar ik hulp bij nodig heb, maar meer iets wat een ieder bezighoud en daarom een mooi discussieonderwerp is. Door het delen van je visie kan een ieder er mogelijk iets van leren.

Vraagstelling
Volgens de I-Ching heeft het leven zijn ups en downs. Je hebt perioden waarin alles voor de wind lijkt te gaan en er zijn perioden waarbij alles zo tegen zit dat je genoegen moet nemen met alle kleine beetjes geluk dat je mag ontvangen.

Zoals in het leven het kan stormen of koud kan zijn, zo kan ook de zon schijnen en het warm zijn. Zo ook kun je perioden hebben waarin alles lijkt tegen te zitten of je juist veel geluk hebt.

Dit komt dan ook werkelijk terug in alles. Je gezondheid, dingen die buiten je om gebeuren waar je geen invloed op hebt, en zelfs geluk in spelletjes kan dit beÔnvloeden. Zo kan het zijn dat in zo'n periode ineens dingen stuk gaan, terwijl in een periode waarin alles goed gaat, je veel dingen ineens krijgt, etc.

De vraagstelling is dan ook, hoe ga je ermee om? Welke stappen neem je preventief, en wat is je gedachtenpatroon als het een tijdje mis gaat, of juist goed?

Liefs,
LPChip

8
Overige onderwerpen / [filosofie] De aarde op z'n kop
« Gepost op: oktober 08, 2020, 11:21:52 am »
Vraagstelling
Wat nou, als de aarde op z'n kop staat?

Wat we denken dat het is
Wij zeggen dat europa, aziŽ en Noord Amerika boven de evenaar zit en dat dit de bovenkant van de aarde is, en Afrika, AustraliŽ en Zuid Amerika onder de evenaar zit en dat dit de onderkant van de aarde is.
Dit zeggen wij omdat de noordpool de bovenkant is, en onze compas daarnaartoe verwijst.

Wat nou als...
Wat nou als de aarde op z'n kop is, en wat wij boven de evenaar zien eigenlijk onder de evenaar is en omgedraaid? Zwaartekracht zorgt ervoor dat we naar de aarde toegetrokken worden, dus het maakt verder niets uit. De stand van de aarde bepaald dag en nacht, en de seizoenen, dus ook dat maakt niet uit. De aarde kunnen we omdraaien, en dat zal verder niets aan de situatie veranderen.

Waarom?
Als je gaat kijken naar het stromen van water, bijvoorbeeld in jouw wasbak, dan zul je zien dat in het water tegen de klok in in een draaikolk terecht komt. Dit is zo voor iedereen die boven de evenaar zit. Kom je onder de evenaar terecht, dan stroomt het weg met de klok mee.

Om deze reden dacht ik, misschien zitten wij wel op de kop. Wat nou als een kompas naar het noorden wijst, niet omdat de noordpool dit punt aantrekt, maar omdat de zuidpool alles afstoot, en de zuidpool eigenlijk de bovenkant is?

In de ruimte is er geen orientatie. We kiezen dat iets de bovenkant is omdat we dat afgesproken hebben maar zwaartekracht bestaat niet in de ruimte dus maakt dat niet uit.


Discuss... :)

9
Spirituele kennis / Meditatie voor energie en heling (5 min oefening) [engelstalig]
« Gepost op: oktober 02, 2020, 09:09:10 am »
Ik heb een tijd in een Engelstalige Facebookgroep gezeten en heb toen van mijn gidsen deze meditatie gekregen. Om hem daar te posten heb ik onderstaand plaatje gemaakt (daarom is hij Engelstalig).

Omdat ik verwacht dat iedereen dat wel snapt laat ik hem even alleen in het Engels. Mocht je geen Engels kunnen, laat een reactie achter hieronder, dan zal ik er een Nederlandse vertaling bijzetten.

10
Spirituele kennis / COVID-19 topic
« Gepost op: mei 04, 2020, 08:29:12 am »
Hier in 2020 is alles een stuk anders dan we zouden verwachten. We leven in een "pandemie" isolament opgelegd door de regering en de media, en vanuit het spirituele zijn er veel vragen over het ontstaan enzo. Daarom dit topic. Post hier links (of nog beter, kopieer de gehele tekst met de link) om elkaar op de hoogte te houden van wat COVID-19 nou werkelijk is.

11
Stel jezelf voor / VERPLAATST: Bijzondere ontmoeting
« Gepost op: mei 02, 2020, 01:31:13 pm »

12
Overige onderwerpen / Machtsuitoefening, waarom, waarom niet, en hoe wel?
« Gepost op: april 25, 2020, 03:54:04 pm »
Inleiding
Ik wil dit delen omdat ik denk dat het veel mensen kan helpen inzicht te krijgen. Hoewel het niet direct een spiritueel geladen onderwerp is, is het in een bepaald opzicht toch ook wel spiritueel geladen, omdat het je laat nadenken over waarom bepaalde beslissingen genomen worden, waarom mensen zich afzetten tegen bepaalde dingen en hoe je zelf kan veranderen of juist niet zodat jouw leven makkelijker wordt.

Situatieschets
Machtsuitoefening gebeurd op heel veel manieren. Het land wordt bestuurd via machtsuitoefening, in de kerk is de godsdienst een vorm van machtsuitoefening, in het leger, op je werk, je ouders als je nog thuis woont, en ga zo maar door. Omdat dit dus een heel breed gebied is, ga ik in dit topic me beperken tot een virituele situatie. Een situatie die niet in het echt bestaat, maar die je je mag voorstellen.

Stel je daarom voor dat jij de mogelijkheid krijgt om een nieuwe stad te besturen zonder inwoners. Jij bent de eerste inwoner, en daarom ben jij ook de leider van deze stad. Je laat huizen bouwen en wegen aanleggen. Hoe je het betaald is niet belangrijk voor deze post. Laten we daarom zeggen dat je zakenman bent met heel veel geld en dat jouw bedrijven zo goed lopen dat je je volledig op je nieuwe stad kan focussen zonder dat je bedrijven in de problemen komen, en je op die manier ook een vaste inkomstenstroom hebt. Ofwel, in deze situatie is geld niet belangrijk. Het gaat er echt puur om dat jij mag zeggen wat er in je stad gebeurd.

Mensen zijn op zoek naar huizen, en omdat geld niet super belangrijk is, en je de stad wil laten groeien, zijn de huizen niet super duur. Mensen komen dus graag in je stad wonen. Je zorgt dat mensen kunnen winkelen en verzorgt industrie mogelijkheden, waardoor mensen dus ook kunnen gaan werken.

Maar mensen zijn heel divers. Ieder heeft een eigen zienswijze. Zo zijn er mensen die het allernieuwste van het allernieuwste willen, en zo zijn er mensen die absoluut niet tegen verandering kunnen, en dus graag willen dat alles exact hetzelfde blijft.

Hoe ga je ermee om? Wat is je doel?
Als stadsbestuurder kun je je nu gaan afvragen hoe je hiermee om gaat. Ga je allemaal regels opstellen, en de rest moet ze volgen (dictatuur)? Of stel je een groep mensen aan als raadsleden om zo beslissingen te maken (democratie)? Of doe je alleen het strict noodzakelijke, zoals bijvoorbeeld zorgen dat er onderhoud is, maar verder veranderd er niets (struisvogelpolitiek)?

In Nederland hebben we een democratie. In landen om ons heen hebben we een mix van deze 3 smaken. Ze worden dus allemaal gebruikt.

Als je je afvraagt welke de beste is, dan zullen veel mensen zeggen, tja, dat hangt af van de situatie of het land. En tuurlijk, het hangt af van de situatie welke van deze 3 er gekozen wordt, maar hoe je het ook wendt of keert, het blijft machtsuitoefening.

Waarom machtsuitoefening?
Maar waarom is er dan machtsuitoefening? De reden is tweeledig. Als eerste is het zo dat er mensen zijn die graag het voortouw nemen en anderen willen aansturen. Deze mensen zien vaak dat de situatie niet goed is, en willen dit verbeteren. De tweede reden is dat, om een groep te sturen, moet je ook verantwoordelijkheid kunnen nemen. Dit is iets wat heel veel mensen niet willen, waardoor bijna automatisch de leiding gegeven wordt naar hen die dat wel durft en ook wil. Er ontstaat dus automatisch een machtsuitoefening. Mensen die geen verantwoording willen nemen op een situatie schuiven deze af naar anderen, en mensen die het wel durven, nemen deze, en worden daarmee automatisch de machtshebbende.

Is machtsuitoefening slecht?
Nee, machtsuitoefening is niet slecht. Machtsmisbruik is dat wel. We hebben leiders nodig als een groep wil groeien. Hoe meer verantwoording iemand durft te nemen, hoe meer mensen deze persoon kan sturen. Als iemand zo'n dusdanig hoge positie heeft dat heel veel mensen deze persoon volgen, dan krijgt deze persoon zoveel macht dat deze in principe alles kan doen wat hij/zij wil.

Het is dit laatste waar het probleem hem in zit.

Wanneer iemand naar deze machtspositie groeit, heeft deze persoon vaak een goede leerweg gehad om te weten wat wel en niet kan. Het gebeurd echter ook dat iemand een machtspositie krijgt in een korte tijd zonder dat deze een hele leerweg heeft gehad. Dit zijn vaak de personen die macht misbruiken, simpelweg omdat ze niet in balans zijn. Ze hebben niet gezien wat wel en niet kan op momenten dat ze niet de leiding hadden en maken dus blunders die ze vervolgens met diezelfde macht verdoezelen omdat ze simpelweg het "fight or flight" mechanisme gebruiken en dat dus automatisch gaat.

In Nederland hebben wij een koningshuis. Onze koning en voorgaande leiders hebben allemaal op late leeftijd pas het stokje overgedragen gekregen. Ze hebben daarom deze leerweg gehad.
Wij hebben echter ook een democratie met de 1e en 2e kamer. Men kan zich simpelweg verkiesbaar stellen om zo een machtspositie te vervullen. Hier heb je dus mensen zitten die niet die leerweg gehad hebben, maar gelukkig ook minder te zeggen hebben. Deze groep mensen waar de ene helft wel enigszins weet wat wel en niet kan, en de andere helft die leerweg niet gehad heeft, debatteert met elkaar om zo worden goede en slechte besluiten geboren.

Als je kijkt naar een land waar geen democratie heerst maar slechts een persoon aan de top staat, bijvoorbeeld een presidentschap, dan heeft het hele land deze beslissingen maar te slikken. Bevalt je dat niet, jammer dan. Een president is een verkiesbaar persoon en deze heeft dus vaak de leerweg niet gehad.

Okee, als dit allemaal niet de beste manier is, hoe dan wel?
Je zou kunnen zeggen dat een koningshuis zonder democratie goed zou werken, maar dan heb je dus de situatie zoals in onze virtuele stad. Jij maakt de beslissingen en iedereen moet dat maar willen, anders hebben ze pech. Is dat dan de juiste manier?

Als je stad niet al te groot is, dan kan dit prima. Maar hoe groter je stad groeit, en uiteraard, je wil dat deze stad groter wordt, hoe meer problemen er tegelijkertijd gaan spelen. Er zal een moment komen dat je zoveel problemen tegelijk krijgt dat je niet meer problemen aankan. Dit leidt tot stagnatie. Als je de situatie niet veranderd, groeit je stad niet verder. Is jouw keuze dan om te zeggen, het blijft hierbij en we groeien niet? of is er nog een betere oplossing?

Je ziet dat als je wil groeien, er dus wat moet veranderen. Ga je uit van het koningsschap, dan ga je naar een democratie, en dat is niet de beste oplossing. Het is wel een logische oplossing en hij werkt ook wel, maar het is niet de beste oplossing.

Wie in het bedrijfsleven een management positie heeft bekleed weet dat je snel geneigd bent om mensen op een leidersplek te zetten die het verder kunnen managen, zodat er voor jou wat ruimte vrij komt voor andere taken. Jij staat als het ware bovenaan, en de managers staan direct onder je die de rest aansturen. Dit kan groeien naar 2 richtingen, de eerder genoemde democratie, of een saamhorigheid.

Hoewel elk bedrijf graag de saamhorigheid wil, heeft het enorm veel leidinggevend talent nodig om dit ook te laten slagen. Omdat dit vaak mist wordt bijna altijd een democratie gecreŽerd.

Wat is deze saamhorigheid dan?
Je hebt veel mensen, en lang niet alle mensen zijn dom. Sterker nog, veel mensen kunnen altijd wel iets heel goed. Wanneer je gebruik maakt van talenten die mensen al hebben, is het makkelijk om deze mensen te stimuleren en daarmee als geheel groter te groeien.

Wat je wil bereiken is uiteindelijk dat je mensen een taak geeft die in samenspraak zijn met hun talenten. Dit wordt hun primaire taak binnen je groep, en je stelt ze verantwoordelijk voor deze taak.

Dat betekend dat ze alles mogen wat betrekking hebben met deze taak zodat ze kunnen uitgroeien naar echte experts. Doen ze hun taak niet goed, dan kunnen ze ook verantwoordelijk gehouden worden. Omdat het iets is wat ze goed kunnen, is het vaak niet zo moeilijk om dit te laten uitvoeren. Ze kunnen beter dan wie dan ook inschatten wat het probleem is, en eventueel samenwerken met anderen die ook dezelfde taak hebben gekregen zodat ze als zelfsturend team kunnen werken. Eventueel kan iemand binnen de groep een leidersschapsfunctie krijgen als blijkt dat anderen de verantwoordelijkheid niet willen.

Het principe is dat jij leidinggeeft aan iedereen die een taak heeft, en dat elk cluster zelfstandig zorgt dat hun taak zo goed mogelijk wordt uitgevoerd. Als iemand een andere taak wil doen, kan deze altijd een transfer aanvragen, en afhankelijk van de vaardigheden kan deze verantwoordelijkheid krijgen of in een team komen waarbij een andere de verantwoordelijkheid al heeft.

In jou stad hebben bedrijfeigenaren deze taak. Dat gebeurd nu ook. Maar je hebt ook te maken met onderhoud in de stad. Dit is niet langer de taak van de gemeente, maar wordt opgelegd bij de bedrijven die deze taken kunnen uitvoeren. Ze kunnen eventuele kosten terugkrijgen bij de gemeente, mits ze hun werk goed hebben uitgevoerd. Als laatste wordt innovatie iets wat je zelf kan doen danwel kan laten uitbesteden bij een van de bedrijven in jouw stad, hetzij per project of structureel.

Wanneer iemand met een taak niet goed presteert, kan men bij jou klaren, waarbij jij de mogelijkheid hebt om met deze persoon in discussie te gaan en het recht hebt om de taak bij deze persoon weg te nemen. Hiervoor moet je wel aantoonbaar kunnen maken dat deze persoon/bedrijf een wanprestatie geleverd heeft die dusdanig schadelijk is dat de persoon/bedrijf deze taak niet kan voltooien.

Dit betekend dus in feite dat je als leider een moet goedkeuren en kan sluiten, en dat er geen onderlingen concurrentie is. Spreek je als groep bedrijven af om een product extreem duur te maken, dan kun je dit dus zien als een wanprestatie, met alle gevolgen van dien.

Nieuwe bedrijven moeten dus goedgekeurd worden wat nu niet zo is.

Je creŽert hiermee een vrije maar gecontroleerde samenleving. Als wat jij wil doen bijdraagt aan het grote plaatje, mag alles. Als wat jij doet het grote plaatje schaadt, dan schaadt het jezelf. Dat is uiteindelijk wat dit doet.

Ik hoop dat je dit leuk vond om te lezen, en misschien snap je je baas nu ook iets beter. :)

Liefs,
LPChip

13
Spirituele kennis / Omgaan met chronische vermoeidheid
« Gepost op: maart 18, 2019, 09:45:14 am »
In een vraag van iemand kwam het topic Chronische Vermoeidheid naar voren. Omdat dit waardevolle kennis is, deel ik hierbij wat ik gecommuniceerd heb. :)

Chronische vermoeidheid is een lastig onderwerp.
Het kan lichamelijk zijn, het kan geestelijk zijn, en zelfs komen vanuit de ziel.

Lichamelijke vermoeidheid kan een medische oorzaak hebben, zoals astma, hart klachten, etc. Dit kun je testen door te sporten. Als je niet in staat bent om enigszins te sporten is het duidelijk lichamelijke vermoeidheid. Als je wel kan sporten en je hebt daarna meer energie, dan is het zeer waarschijnlijk geestelijke vermoeidheid. Fysieke inspanning zorgt er namelijk voor dat de geest zich op iets anders gaat concentreren en even de problemen vergeet.

Geestelijke vermoeidheid kan komen uit een depressie. Er gaat veel mis en er lijkt geen eind aan te komen. Afleiding is hier belangrijk. Even de geest op iets anders focussen zodat deze weer kan opladen. Denk aan sporten, een dagje uit naar een pretpark, vakantie, etc. Een wandeling in de natuur zal hier ook helpen.

Spirituele vermoeidheid kan komen door het inhouden van creativiteit. Als je creatief bent, maar deze gaven niet gebruikt, dan wordt de ziel hier moe van. Het moet keer op keer de energie die het in zich heeft bedwingen. Iets creatiefs doen is de manier om dit te testen. Let wel op dat de creatie daarna niet weggestopt wordt of vernietigd wordt, maar dat deze bewonderd wordt. Dit is voeding voor de ziel.

Maak je muziek, luister het nummer dat je gemaakt hebt herhaaldelijk. Schilder je, hang het op en kijk erna, etc.

Pas als je weet welke vorm van vermoeidheid het is kun je het oplossen. Het is mogelijk dat het een combinatie is van meerdere typen vermoeidheid overigens, maar er zal er ťťn overheersen. Los deze eerst op en evalueer dan opnieuw.

Ik hoop dat het je kan helpen. Laat gerust een reactie achter hier. :)

Liefs,
LPChip

14
Overige onderwerpen / Het "Hoe gaat het" topic
« Gepost op: februari 15, 2019, 08:45:17 am »
Het is een tijdje rustig, en ik was benieuwd hoe het met mensen gaat.

In dit topic kun je aangeven hoe het gaat en wat je op dit moment bezig houdt. Je mag reageren op een vorige reactie en als er meerdere topics door elkaar gaan, druk dan op de quote knop in plaats van reply, zodat de oorspronkelijke post in je bericht staat. Dat is makkelijker teruglezen. :)

Met mij gaat het goed. Het feit dat alle planeten op 1 lijn staan en niks retrograde staat zorgt voor veel beweging op dit moment, dus veel verandering. Maar wel positieve veranderingen.

Liefs,
LPChip

15
Overige onderwerpen / Groot onderhoud 15 januari 22:00
« Gepost op: januari 08, 2019, 11:00:26 am »
Op dinsdag 15 januari zal de website worden verhuisd naar een andere server. Hoewel deze verhuizing een initiatief is van mijn hoster en hun het ook volledig gaan uitvoeren, kan dit voor onderbrekingen zorgen in de website.

Het is mogelijk dat je een bericht plaatst op de site, dat deze de volgende dag niet meer bestaat. Ze beginnen om 22:00 en zullen ergens in de nacht daadwerkelijk de site verplaatsen. Mijn advies is om te wachten tot 6 uur 's morgens met het plaatsen van een reactie.

Mijn excuses voor eventueel ontstaan ongemak.

Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 14

Pagina opgebouwd in 0.044 seconden met 21 queries.