Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: FAQ over gidsen  (gelezen 4208 keer)

gouwepeer

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 114
  • Bekijk profiel
  • spiritueel wetenschap ruimte forum gouwepeer.nl
FAQ over gidsen
« Gepost op: augustus 09, 2017, 07:59:45 pm »

Alle antwoorden op jouw vragen over gidsen. (deel 1)

Wat zijn gidsen?
Gidsen zijn oude wijze zielen die onze aardse leerschool afgerond hebben en hun levenservaring willen delen. Het zijn hele liefdevolle en wijze mentoren. Je kent jouw persoonlijke gids van minstens een eerder leven en jullie hebben een hele hechte band. Aangezien wij mensen het fijn vinden om een menselijke gedaante te zien of ervaren, laat een gids zich vaak 'zien' als de man of vrouw van dat laatste gezamenlijke leven. In feite gaat het natuurlijk niet meer om een man of vrouw maar om een ziel, een wezen van energie met bewustzijn.

Je gids, is dat je eigen innerlijke stem?
Nee, jouw innerlijke stem is van jou. Je gids is écht iemand anders, een andere ziel.
Dat zul je ook daadwerkelijk gaan ondervinden als je echt met je gids gaat communiceren want gidsen houden je op een ongelooflijk krachtige manier een spiegel voor. Hij zegt écht niet altijd wat jij wilt horen! Ze willen je bewust maken van jouw eigen kracht, jouw eigen wijsheid en jouw eigen innerlijke stem.

Is je gids je beschermengel?
Nee. Engelen zijn andere entiteiten uit een ander bewustzijnsniveau. Er zijn dus gidsen én engelen.

In het algemeen zou je kunnen zeggen dat engelen meer gericht en dienstbaar zijn aan 'het groter goed', het algemene belang. Gidsen zijn heel dienstbaar aan individuele mensen, zij begeleiden mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat kunnen ze heel goed omdat ze op aarde geleefd hebben, ze spreken uit ervaring. Engelen hebben niet op aarde geleefd.

Waarom zou ik met mijn gids leren communiceren?
Omdat je direct een hoger bewustzijn aanspreekt, omdat je hart opent, omdat je jezelf en je zielskracht terug vindt. Bovendien is het heerlijk om bij je gids te zijn omdat het simpelweg je allerbeste vriend en mentor is. De liefde van je gids is ontzettend zuiver, krachtig en onvoorwaardelijk. Je voelt je thuis, veilig en geborgen. De gesprekken hebben diepgang en jullie maken veel plezier. Je leert zo ontzettend veel van je gids, en je vindt zoveel inspiratie en aanmoediging in dat samenzijn. Op de pagina 'Waarom gidsen' kun je nog veel meer lezen over de magische invloed van gidsen.

Ik kan je er nog zo veel over vertellen, maar het zal altijd ontzettend schril afsteken van het werkelijk samenzijn met jouw eigen gids. Vergelijk het met uitleggen hoe je van iemand houdt, en daadwerkelijk die liefde ervaren, in je hart, in je hele lichaam en in je ziel.

Kan iedereen met zijn gids communiceren?
De meeste mensen die dat graag willen, wel. Soms zijn mensen heel erg verbaasd over hoe gemakkelijk ze direct al met hun gids kunnen communiceren (lees hier over de ervaring van schrijfster Susan Smit) en anderen moeten er nog in groeien. Hoe sensitiever je bent, hoe gemakkelijker het gaat. Als jij waarde hecht aan wat je gevoel je ingeeft, dan kun je jezelf daarin trainen. En oefening baart kunst.

Hoe communiceer je met gidsen?
Je communiceert via je gevoel met je gids. In feite is er contact tussen twee zielen en tijdens die ontmoeting wordt er energie uitgewisseld. Die energie bevat informatie (inzicht, wijsheid) en kracht. Energie ervaar je via je gevoel. Je kunt dus niet vanuit je hoofd, vanuit je ratio, met je gids communiceren. Hoe meer vertrouwen jij durft te hebben in jouw gevoelsindrukken, des te natuurlijker en intenser verloopt het communiceren met je gids (en andere spirits, natuurkrachten, en dergelijke).
Luisteren naar je gevoel, en dus ook het communiceren met gidsen en andere energieën, kun je leren, ontwikkelen en verfijnen. Uiteraard blijft het wel zo, dat de een meer natuurlijke aanleg heeft dan de ander. Hoe sensitiever je bent, des te hoger de kwaliteit en betrouwbaarheid van jouw communicatie zullen zijn.

Moet ik een pendel of iets dergelijks gaan kopen?
Nee, dat is niet nodig. Ik leer jou liever hoe je - direct en zonder hulpmiddelen - op jouw eigen gevoelsindrukken kunt vertrouwen. Daar heb je bovendien ook op andere vlakken in je leven veel meer aan.

'Ja maar, verzin ik het dan niet allemaal zelf?'
In de praktijk blijkt het mega mee te vallen, dat 'verzinnen' van antwoorden van je gids. Je krijgt vaak juist bevestiging van hoe zuiver en betrouwbaar jouw gevoelsindrukken blijken te zijn. Juist door met je gids te leren communiceren, zul je daar ook op heel veel andere gebieden in je leven de vruchten van plukken. Leven vanuit je gevoel = leven vanuit je kracht.

Maar het is mogelijk. Je bent in staat om te fantaseren. Je angst- en wensgedachten kunnen 'ruis' op de lijn geven. Je hoofd kan er tussen gaan zitten. Als je echter nuchter en intelligent genoeg bent om van jezelf te weten wanneer jouw ratio aan het woord is, dan hoef je je daar absoluut geen zorgen over te maken. Je vraagt je ten slotte ook niet steeds af of je niet te veel fantaseert in de gesprekken die je met je vrienden en familie voert. En daar zit toch ook een heel stuk eigen interpretatie/vertaling van jouw kant bij, een heel stuk gevoel. Daarnaast vraag je je toch ook niet af of je de liefde voor je partner of je kind aan het verzinnen bent....

Al met al vind ik persoonlijk dat je je door deze angst niet tegen moet laten houden!

gouwepeer

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 114
  • Bekijk profiel
  • spiritueel wetenschap ruimte forum gouwepeer.nl
Re:FAQ over gidsen
« Reactie #1 Gepost op: augustus 09, 2017, 08:01:46 pm »

Alle antwoorden op jouw vragen over gidsen. (deel 2)

Is het gevaarlijk om met gidsen te communiceren?
Nee, op de manier waarop je dat van mij leert niet. Echter, in het geval van schizofrenie of bij het gebruik van drugs, is het niet aan te bevelen.

Gaan die gidsen mij lastig vallen?
Nee. Gidsen hebben respect voor jouw ruimte en voor jouw keuzes. Zij eisen niets van je, ze bieden je alleen iets aan.
Je wordt je door het contact met je gids wel bewuster van energieën in het algemeen en dat kan soms lastig zijn. Door het contact met je gids ben je echter juist beter beschermd en kun je hier zelf effectiever mee omgaan.

Verander ik hier door?
Ja, als het goed is wel. Denk aan meer bewustzijn, meer kracht, meer vertrouwen, meer harmonie, meer vreugde, meer succes, betere gezondheid.

Verandert mijn persoonlijkheid?
Nee. Je wordt alleen maar méér jezelf. Je ware zelf.

Wat brengt gidscontact niet?
Je gids lost niet al je problemen op, hij tovert niet al je schulden weg, en maakt niet ineens een ander mens van je. Hij voorspelt de uitslag van de lotto niet, althans, mijn gidsen voorspellen niets. Je gids is niet iemand met een toverstaf die alles in jouw leven op wonderbaarlijke wijze komt veranderen. Je krijgt ook geen macht over anderen, of controle en garanties over het leven.

Wat brengt gidscontact wel?
Het brengt jou direct in contact met jouw Hoger Bewustzijn. Het opent je hart en brengt je terug bij jouw zielskracht en -wijsheid. Het transformeert je.

De relatie met jouw gids is heel bijzonder: een uniek zielscontact, bedoeld voor jouw persoonlijke groei. Het brengt je bewustzijn, inzicht, kracht, heling, transformatie, vertrouwen, vreugde, harmonie, verbondenheid, verlichting, innerlijke rust, passie, zingeving, en al het andere wat met Liefde en Licht verbonden is.

Kan mijn gids de uitslag van de lotto voorspellen?
Ik ervaar echt nooit dat gidsen iets willen voorspellen, ook de lotto niet.
Gidsen zijn oude, wijze zielen die hun levenservaring (hun wijsheid en kracht) met jou willen delen. Ze zijn vooral betrokken bij jouw persoonlijke groei en bij jouw welzijn. Hij wil dolgraag jouw mentor en inspirator zijn in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Hij houdt intens van jou en wil je zien stralen, en kan je daar als geen ander in begeleiden. Daar ligt zijn interesse, niet in het voorspellen van allerlei zaken.

Krijg ik alleen nog maar voorspoed en geluk op mijn pad als ik met mijn gidsen ga communiceren?
Nee. Het leven is wat het is en de wetten van het Universum blijven ook gewoon gelden als jij met je gids gaat communiceren. Het leven verandert niet maar jij wel. Jij gaat zelf anders in het leven staan en daardoor andere ervaringen aantrekken. Door bewuster, wijzer, krachtiger en positiever in het leven te staan ga je anders met de uitdagingen van het leven om en zal de kwaliteit van jouw leven immens verbeteren.

Je gids tovert dus niet alle uitdagingen voor je weg.... hij gaat je vooral helpen om jouw innerlijke wijsheid aan te spreken en het beste uit jezelf te halen, je gids zal je leren om in alle mogelijke omstandigheden in jouw kracht te blijven. En geloof me, dat voelt écht GE-WEL-DIG!

Word ik helemaal gezond, gaan al mijn gezondheidsproblemen weg?
Nee. Misschien. Gedeeltelijk. Ja. ?
Je gids zal je helpen met het aanspreken van jouw kosmische bewustzijn en van jouw hogere krachten. Hij zal je helpen helen van oude pijn en oude angsten. Je energie zal beter gaan stromen. Je kunt je gids ook vragen om jouw energieën te behandelen en om je te verbinden met helende krachten, misschien zelfs met andere spirits. Kortom: samen met jouw gids ga je er voor zorgen dat je in topvorm raakt op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het kan haast niet anders dan dat jouw lichaam daarvan ook gaat regenereren. Tot hoe ver dat gaat en wat voor resultaten dat geeft - dat zul je af moeten wachten. Jij zult je sowieso beter gaan voelen omdat je je krachtiger gaat voelen. En wie weet wat er dan allemaal mogelijk is...
Contact met je gids is nooit een vervanging voor behandeling door je arts. Je dient te allen tijde de voorschriften van je arts te respecteren, als je gezondheidsproblemen hebt.

Kan je gids wonderen verrichten?
Ja. Ik ben een bofkont en heb zelf al heel veel wonderen mogen bijwonen en mogen ontvangen. Dus ze bestaan en ze gebeuren! Maar je kunt ze niet zomaar bestellen bij je gids. Zo werkt de natuur niet.
Die wonderen hangen over het algemeen sterk samen met jouw eigen bewustzijn, met jouw bereidwilligheid tot heling, met jouw transformatie, met jouw verlangens en met jouw levenspad. Soms komen er een heleboel lijnen samen en ontstaat er magie die verstrekkende gevolgen kan hebben in je leven. In het eBook over gidsen, vertel ik je daar meer over.

Moet je al veel ervaring hebben met spiritualiteit?
Nee, dat is helemaal geen vereiste. Als je er maar voor open staat. En natuurlijk vind ik het persoonlijk het allerleukst als je staat te popelen om met je gids te leren communiceren - dat biedt de meeste mogelijkheden.

Kost het veel tijd?
Het kost geen tijd. Denken kost ook geen tijd. Voelen kost geen tijd. Energie uitwisselen kost geen tijd.
Je kunt ook met je gids communiceren terwijl je een douche neemt of als je aan het hardlopen bent. Het hoeft geen tijd te kosten, het vraagt bewustzijn.
Echter, werken aan je persoonlijke ontwikkeling kost wel tijd. Mediteren kost tijd. Jezelf verzorgen en trainen, kost tijd. Leven kost tijd. Jij hebt deze tijd gekregen en het is aan jou hoe je die in gaat vullen. Ik hoop natuurlijk dat je er hele waardevolle en wezenlijke dingen mee gaat doen waar je heel gelukkig van wordt.

Bron: jolandalinders.com

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 2.250
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Re:FAQ over gidsen
« Reactie #2 Gepost op: augustus 10, 2017, 08:37:16 am »

Mooi stuk. Het is alleen jammer dat er duidelijk verwezen wordt naar andere berichten die deze persoon gepost heeft, waardoor het niet helemaal een FAQ is, en het lastig leest, zeker gezien deze persoon verder niets op dit forum gepost heeft.

Liefs,
LPChip
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!

gouwepeer

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 114
  • Bekijk profiel
  • spiritueel wetenschap ruimte forum gouwepeer.nl
Re:FAQ over gidsen
« Reactie #3 Gepost op: augustus 10, 2017, 05:31:10 pm »

Het bericht was te groot om in 1 keer te kunnen posten, maar ik ging er van uit dat dit wel enige toegevoegde waarde kon hebben.
Hopelijk heeft er nog iemand iets aan deze bijdrage  ;)
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.07 seconden met 22 queries.