Armina, het spirituele forum
Januari 24, 2018, 02:28:54 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?
 

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
 
   Startpagina   Help Zoek Inloggen Registreren  
Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10
 1 
 Gepost op: Januari 23, 2018, 11:54:39  
Gestart door Sab88 - Laatste bericht door LPChip
Graag gedaan. Lachebek

Liefs,
LPChip

 2 
 Gepost op: Januari 23, 2018, 07:30:28  
Gestart door Sab88 - Laatste bericht door Sab88
Bedankt voor de tijd en moeite  Lachebek
Ja ik heb hier zeker wel wat aan.
Het heeft eigenlijk een beetje betrekking op hoe ik nu in het leven sta.
Ik moet nog een eind, maar uiteindelijk zal ik er komen.
Zo interpreteer ik het.

Nogmaals bedankt !

 3 
 Gepost op: Januari 23, 2018, 07:12:07  
Gestart door Sab88 - Laatste bericht door LPChip
Hoi Sabrina,

Ik heb voor jou een i-Ching kaart getrokken.

De kaart die ik voor je getrokken heb is de volgende:

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Liefs,
LPChip

 4 
 Gepost op: Januari 23, 2018, 07:13:33  
Gestart door Sab88 - Laatste bericht door Sab88
Allereerst alvast bedankt LPchip.

Wij zijn al een tijd bezig om zwanger te raken, en na een vroege miskraam in april heeft dit niet meer zo mogen zijn. Ik ben soms bang dat er iets mis is waardoor het niet wilt lukken.
Ik wil graag weten of dit voor ons nog is weggelegd.

Groetjes Sabrina

 5 
 Gepost op: Januari 22, 2018, 10:18:31  
Gestart door Sab88 - Laatste bericht door LPChip
Hoi Sabrina,

Allereerst welkom op Armina. Lachebek

Ik wil zeker een kaartlegging voor je doen. Welke vraag wil je dat ik stel tijdens de kaartlegging?

Liefs,
LPChip

 6 
 Gepost op: Januari 22, 2018, 10:00:32  
Gestart door Sab88 - Laatste bericht door Sab88
Hallo,

Ik ben nieuw hier op het forum, en zit met een vraag. Zou iemand voor mij een kaartlegging willen doen ??

Alvast heel erg bedankt voor de tijd en moeite.

Groetjes Sabrina

 7 
 Gepost op: Januari 21, 2018, 03:24:43  
Gestart door Poeh - Laatste bericht door Rainbow

Rainbow vraagt, wat is eigenlijk mannelijke en vrouwelijke energie?

Het meest makkelijke om dit te omschrijven is als volgt:
- Mannelijke energie is je ratio / denkvermogen.
- Vrouwelijke energie is je emotie/gevoel en inlevingsvermogen.

Ja zo ver was ik ook wel maar ik probeerde het wat breder te omschrijven, omdat het meer is dan deze omschrijving. Maar dat is dan kennelijk niet zo goed gelukt  Lachebek.
Ik had het idee dat Poeh tegen de disbalans aanliep en zich afvroeg wat er ontbrak, vandaar mijn stukje.

 8 
 Gepost op: Januari 21, 2018, 03:05:43  
Gestart door Poeh - Laatste bericht door LPChip
Toen ik mijn vorige reactie schreef, deed ik dat op mijn werk. Het werd op gegeven moment echter ineens heel druk en toen ik een aantal uur later terug kwam bij het stuk wat ik aan het typen was, was ik jammer genoeg kwijt wat ik wilde typen, dus heb het nagelezen en gepost.

Dankzij het stukje van Rainbow weet ik nu weer wat ik verder wilde typen. Lachebek

Poehbeer vroeg of God niet vrouwelijk was. Nee. Maar God is ook niet mannelijk. God heeft geen gender nodig en is gender neutraal. God is de hoogste vorm van zijn.

Wanneer je spiritueel heel ver komt, zul je op gegeven moment zo in balans zijn dat jouw mannelijke en vrouwelijke in je zo in harmonie zijn dat ze beide op hetzelfde moment aanwezig zijn. Als je zo ver bent, heb je alle lessen op aarde allang geleefd en kun je ervoor kiezen om een mannelijk, vrouwelijk of ander uiterlijk aan te nemen. Je hebt in ieder geval geen dominerende mannelijke of vrouwelijke energie meer en kan jezelf als gender neutraal beschouwen.

Iedereen heeft deze goddelijke energie en mogelijkheden in zich, maar vanwege de leerschool die Aarde heet, is deze tijdelijk buiten je kunnen geplaatst. Dit is nodig omdat je anders je lessen niet kan leren.

Rainbow vraagt, wat is eigenlijk mannelijke en vrouwelijke energie?

Het meest makkelijke om dit te omschrijven is als volgt:
- Mannelijke energie is je ratio / denkvermogen.
- Vrouwelijke energie is je emotie/gevoel en inlevingsvermogen.

Het grote verschil op aarde is dat mannen voornamelijk hun mannelijke energie gebruiken en vrouwen hun vrouwelijke energie gebruiken. Zowel mannen als vrouwen hebben de energie van het andere geslacht ook in hun, maar vanaf onze geboorte wordt ons geleerd wat voor gender we hebben, en hoe we ons moeten gedragen. Een man die voornamelijk in de omgeving van vrouwen opgroeit zal dan ook veel vrouwelijker zijn dan andere mannen, en vrouwen die opgroeien in de omgeving van mannen zal veel mannelijker zijn.

Een man blijft een man en een vrouw blijft een vrouw, maar de energie balans veranderd.

Om een goed voorbeeld te geven hoe verschillend deze energieen zijn, zal ik een kort verhaaltje schrijven, eerst uit de beleving van de vrouw, daarna uit die van de man. Let op, ik dik het extra aan omdat het een voorbeeld is.

De persoon loopt in een doolhof. Het doolhof wordt beschouwd als een van de moeilijkste en grootste doolhoven in de wereld. De persoon is overgehaald om het doolhof te proberen. Na een half uur in het doolhof rond te lopen komt er een punt waar de persoon al een tijdje geen andere mensen meer heeft gezien. De persoon loopt gangen in die doodlopen tot de persoon op gegeven moment weet dat deze verdwaald is.

Als de persoon een vrouw is, dan zal de vrouw het gebrek aan andere mensen enorm missen en realiseren dat ze er alleen voor staat. Ze zal angst voelen omdat ze niet weet waar ze is, en of ze er ooit nog wel uit komt. Ze raakt mogelijk zelfs in paniek wat overweldigend kan zijn, en ze kan in huilen uitbarsten. In de staat van paniek zal ze doelloos rond gaan lopen in de hoop dat ze geluk heeft en of iemand anders tegen komt, danwel de uitgang of ingang vindt.

Als de persoon een man is zal deze stil gaan staan op de plek waar deze is en zichzelf afvragen: zijn er dingen die ik kan doen om uit het doolhof te komen?

De man zal een afweging maken of deze liever teruggaat naar het begin of toch proberen om door te gaan naar het einde. Als de man kiest om terug te gaan naar het begin, zal deze proberen te herinneren welke richtingen hij opgelopen heeft en dit in omgedraaide volgorde uit te voeren. Hij zal hierbij alle informatie die hij heeft gebruiken om dichterbij zijn doel te komen. Als hij bijvoorbeeld mensen hoort, zal hij keuzes maken om dichterbij deze mensen te komen.

Een andere optie die de man kan doen, is systematisch alleen maar naar rechts te gaan, en niet meer naar links. Een doolhof kan daarme 20x zo lang duren, maar garandeert wel dat men de uitgang uiteindelijk vind.

De man raakt daardoor niet in paniek maar gebruikt logisch denken om de emoties die hij voelt te transformeren in een plan van aanpak. Nadat de man een beslissing heeft gemaakt heeft hij geen reden meer tot paniek, want de situatie is onder controle en hij is niet machteloos.

Ik hoop dat dit jullie helpt.

Liefs,
LPChip

 9 
 Gepost op: Januari 21, 2018, 02:00:15  
Gestart door Poeh - Laatste bericht door Rainbow
Nu zou ik graag meer lezen over het vrouwelijke van God.

Ik ben hier ook mee bezig geweest. Ik heb me altijd afgevraagd waarom er überhaupt zo'n splitsing wordt gehandhaafd. Het mannelijke en vrouwelijk stroomt door iedereen, volgens mij is het gelijk. Wel voel ik mee met een gevoel van onderdrukking van bepaalde energie. Voor mij als vrouw het ik het gevoel dat zowel mijn mannelijke als vrouwelijke energie wordt onderdrukt / miskent / genegeerd. Dat bracht mij vervolgens op de vraag wat ís dan die vrouwelijke energie waar mensen het soms over hebben. En ook ik voel dat er disbalans is in de maatschappij tussen wat wij zien als vrouwelijke waarden en mannelijke waarden. Maar uiteindelijk kwam ik erop uit dat ik beter de vraag kon stellen wat er niet tot uitdrukking komt i.p.v. onderscheid te maken tussen het vrouwelijke en mannelijke.

Ik merk dat ik het heel moeilijk vind om woorden te geven aan wat ik denk omdat dit stukje eigenlijk voorbij de dualiteit gaat en dat ik daardoor een deel van de woorden verlies die ik nodig heb om uit te leggen wat ik bedoel. Ik heb al een paar keer een verhaal getypt maar kom steeds weer tot de conclusie dat er heel veel niveaus van vrouwelijke energie zijn die niet goed tot uiting komen of zelfs onderdrukt worden. Ik ervaar namelijk ook dat mannelijke energie in een vrouwelijk jasje wordt onderdrukt. Dan heb je het dus weer over de mannelijke energie die enkel geweigerd wordt omdat deze door een vrouw uitgedragen wordt. Dat maakt het verhaal ingewikkeld, dat er zoveel niveaus zijn waarin dit werkzaam is en dat juist de splitsing het probleem veroorzaakt. Zelf heb ik veel gehad aan het lezen over Lilith. De symboliek strekt zich zo ver dat ik regelmatig zonder woorden kom te zitten maar ik ga toch een poging wagen. Volgens de verhalen was zij eerste vrouw van Adam die is gevlucht is omdat haar eigen autoriteit niet werd erkend door Adam. Er staat veel onzin over Lilith op internet maar heb wel een paar beschrijvende teksten gevonden die voor mijn gevoel redelijk goed overeenkomen met mijn gevoel van waarheid. In dit verhaal gaat het in ieder geval over gelijkwaardig willen zijn als (fysiek) vrouw zijnde en dat een deel van de vrouwelijke energie (lilith) niet erkend werd en een ander deel (eva) wel.

De overeenkomst met wat er in veel geloven ook gebeurd is dat ook daar de eigen autoriteit niet erkend wordt of geweigerd wordt. Wat je beschrijft over het voorschrijvende / veroordelende stuk van het christelijk geloof heeft volgens mij weinig met het mannelijke of vrouwelijke te maken maar alles met een gebrek aan vertrouwen (dat vertrouwen wordt dan weer wel vaak als vrouwelijk gezien, de afwezigheid van vorm). En juist vertrouwen staat, voor mij in ieder geval, gelijk aan geloof. Het vertrouwen dat ieder mens een spiritueel wezen is en een kanaal op zich. En dat ieder mens op zijn eigen kanaal / energie mag gaan vertrouwen. Ieder heeft zijn eigen blauwdruk en eigen wijze waarop de universele energie doorstroomt. Gevolg is dus ook dat ieder zijn eigen unieke inbreng heeft, je kunt in mijn ogen geen geloof opzetten waarin de regels of expressie voor het iedereen hetzelfde is. Dat staat gelijk op onderdrukking, juist omdat ieder uniek is.

Als ik dan weer terugga naar de symboliek van Lilith dan gaat het voor mij over het onderdrukken over de eigen kracht en energie. Een deel van de vrouwelijke energie stroomt niet goed meer en verliest aan kracht. Omdat Lilith het idee had dat haar zelfstandigheid / haar eigen kracht niet geaccepteerd werd kwam zij ook niet tot een verbinding. Dit kan in mijn optiek de disbalans verklaren die we nu zien in de maatschappij.

Voor mij persoonlijk is het heel voelbaar omdat Lilith heel prominent aanwezig is in mijn horoscoop. Mijn blauwdruk lijkt er als het ware op afgestemd te zijn. Maar ook ik ervaar maar een deel van de puzzel. Wat ik zelf ervaar is dat mijn helderwetendheid en heldervoelendheid niet geaccepteerd wordt bij gebrek aan bewijs (voorbij de vorm dus), dat de gevoeligheid van mijn lijf ook niet geaccepteerd wordt bij gebrek aan bewijs, eigenlijk überhaupt het kunnen maken van onzichtbare verbindingen met alles om me heen (natuur, dieren, mensen, materialen en andere zijde), maar ook de eigen innerlijke kracht. Mensen vinden het vaak eng als je ergens heel zeker over bent, als je energie heel sterk is, als je niet afhankelijk van hen bent, etc. ze gaan dat dan demoniseren (zie de vele vreemde verhalen over lilith op internet).
Hier kun je er meer over lezen, als je wilt:

https://www.nieuwetijdskind.com/lilith-sleutel-voor-de-vrije-mens-2/

 10 
 Gepost op: Januari 19, 2018, 04:20:48  
Gestart door Poeh - Laatste bericht door LPChip
Hoi Poehbeer,

Ikzelf ben christelijk opgevoed, althans, kom uit een christelijk gezin en heb op een christelijke school gezeten. Wij gingen verder niet naar de kerk, alleen een enkele keer om bijzondere redenen. Voorbeeld: mijn tante, ook christelijk opgevoed ging wel soms naar de kerk, en als we dan bijvoorbeeld met Pasen bij hun logeerden, dan gingen we met z'n allen zo'n dienst bijwonen.

Op zich best leuk. Maar ik ben verder vrij opgevoed en heb niet gekozen om iets met een kerk te willen of te hoeven.

Mijn vader is gelovig, altijd geweest en heeft daar lange tijd weinig mee gedaan tot hij is hertrouwd en door een gelijkwaardige toestand als jou het geloof is ingestapt en helemaal omgegaan is.

Ik heb dus wel een dienst bijgewoond maar ik zie zo veel dingen die niet kloppen dat ik het bijna jammer vind voor al die mensen die gelovig zijn.

De kerk is net als de overheid een instantie die andere mensen verteld wat ze wel en niet moeten doen. Het gaat hier niet meer zo zeer om wat God wil, maar wat hun denken dat God wil, en ja, dat hebben ze niet altijd 100% goed.

Het ergste is dat er mensen zijn geweest die het geloof hebben op gedrongen aan anderen en dat is overgewaaid naar anderen.

Dit is overigens iets wat in alle geloofovertuigingen terug komt.

Om een voorbeeld te geven: De Islam zien sommigen als een extreem geloof, maar in elk geloof komt het op hetzelfde neer, misinterpretatie van de bijbel, koran, etc.

Het voorbeeld van de Islam: Er staat in de Koran dat varkensvlees onrein vlees is, en dat je het niet mag eten.

Maar er staat niet waarom. Vroeger, zo'n 1000 jaar geleden, was er een ziekte die heerste onder varkens, en mensen werden er ziek van. Om mensen te behoeden moest vastgelegd worden in een regelstelsel dat mensen geen varkensvlees meer moesten eten. Dat is dus in de Koran terecht gekomen. (terecht overigens).

Prima. Alleen is op gegeven moment het probleem met de varkens opgelost, maar het is nooit uit de Koran gehaald. In plaats daarvan werd het gebruikt om mensen te besturen. Maar ook simpelweg omdat mensen gewoon niet weten hoe of waarom. Het staat in de Koran, dus het zal wel kloppen.

Liefs,
LPChip

Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.071 seconden met 19 queries.

Google bezocht deze pagina voor het laatst op Januari 13, 2018, 12:49:08