Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Niet gewaardeerd worden doet pijn .  (gelezen 7226 keer)

Nanachef

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 119
  • Bekijk profiel
Niet gewaardeerd worden doet pijn .
« Gepost op: juni 13, 2017, 11:08:39 am »

Hoi allemaal ,

Ik ben hooggevoelig en zoals jullie weten zijn wij heel behulpzaam .
Maar waar trek je de grens .
Mijn verhaal is ik help vrijwillig mijn buurvrouw met de verzorging van haar paarden soms ten kosten van mezelf en het enigste wat ik zou willen is waardering verder niks .
Ik krijg het tegen overgestelde heb nu al 3 x kritiek gehad over wat ik allemaal verkeerd doe en hoe ik het moet doen en dan denk ik oke 1 x kritiek kan ik wel verdragen maar volgens mij vergeten die mensen dat ik alles hier vrijwillig doe en soms me hele dag opoffer ...
Van de week had ik smorgens aangegeven dat ik een drukke dag had en dus even niet helpen kon , en toen werd ik toch gebeld of ik even de paarden wou buiten zetten want ze was boodschappen aan het doen dat vond ik al onbeschoft want ik had aangegeven andere dingen te doen te hebben maar zo goedzak als ik ben ga ik het toch maar doen ondanks dat ik eigenlijk geen tijd had .
Ik was net begonnen en zie dat ze thuis komt dus ik stop ermee en ga naar huis verder met waar ik eigenlijk mee bezig had moeten zijn .
Staat opeens hun zoon hier aan de deur en gaat vreselijk tekeer tegen me dat ik niet zomaar weg mocht gaan en dat ik hier werkte en zodra hun mij riepen ik alles uit me handen moest laten vallen en hun moest komen helpen .
Daar heb ik toen mijn grens getrokken door te zeggen dat ik niet werkte daar maar vrijwillig hielp en dat ik niet hoef te vliegen voor hun dat ik mijn eigen leven heb waarop hij kwaad weg loopt snap zowiezo niet waarom er zoveel kwaadheid was tegen over mij omdat ik een keer een dagje wat anders te doen had .
Waarop ik naar ze ouders ga en zeg dat dit zo niet kan allemaal en als dit zo doorgaat ik stop met helpen want zo is er weinig aan als vrijwilliger en dat je dit niet van iemand mag verwachten .
Ik heb zowel van de jongen als van de ouders geen excuus gehad en dat vind ik heel erg want het voelt alsof ik totaal niet gewaardeerd en gerespecteerd word en dat dit soort dingen gewoon kunnen en wel nog mijn hulp verwachten ....
Ik heb hier ontzettend veel moeite mee en zit heel erg in twijfel of ik er gewoon mee stoppen moet als het zo op deze manier moet ...
Verder doet iedereen nu of er niks gebeurd is met andere woorden van je hebt het maar te slikken , het enigste wat ik zou willen is een welgemeend excuus verder niks .
Wat vinden jullie hier van en hoe ga je hier mee om ?
Moest even me ei kwijt .

Liefs
Gelogd

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 2.204
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Re:Niet gewaardeerd worden doet pijn .
« Reactie #1 Gepost op: juni 13, 2017, 12:31:54 pm »

Sommige mensen zijn inderdaad erg onbeschoft en erg gericht op hun zelf. Deze mensen zijn nog heel erg in het begin in hun ontwikkeling en kijken niet verder dan hun zelf. Wanneer ze iets doen voor een ander, dan doen ze dat zonder erbij na te denken hoe dat voor de ander is en daarom gaan ze er vanuit dat het omgedraaid ook zo is.

Als niemand iets ertegen zegt, zullen ze ook niet veranderen, en het is dan ook aan jou om te kiezen uit het volgende:
- ga een gesprek aan, geef aan dat het je dwars zit
- kies ervoor om te stoppen. Als het niet van twee kanten komt, dan hoeft het ook niet alleen van jouw kant te komen.
- accepteer het en ga gewoon door

De laatste staat er meer bij voor de volledigheid maar is eigenlijk weglopen voor het probleem.

Voor de twee andere opties moet je in principe een gesprek aangaan. Of je zegt dat je stopt, of je legt uit waarom je je nu prettig voelt. Uiteraard kun je beginnen met het uiten van je gevoelens en mocht het niet tot een goede oplossing gaan, kun je kiezen om te stoppen.

Ga niet vragen om excuses want die ga je toch niet krijgen. Je streven moet zijn dat het in de toekomst acceptabel is.

Liefs,
LPChip
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!

Nanachef

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 119
  • Bekijk profiel
Re:Niet gewaardeerd worden doet pijn .
« Reactie #2 Gepost op: juni 13, 2017, 12:40:36 pm »

Idd af en toe vraag ik me wel is af waarom mensen zo doen tegen elkaar .
Ik doe niet anders dan voor ze klaar staan en ik krijg niks anders dan kritiek en ook nog dat ik mijzelf mijn leven weg moet cijferen voor dat van hun hoe kun je zoiets vragen van iemand .
En het zegt idd meer over hun dan over mij maar het doet echt heel erg pijn ik heb een gesprek gevoerd en gezegd hoe dit mij kwetst en dat ik er anders nog weinig zin in heb maar volgens mij worden mijn gevoelens genegeerd en doen ze nu net of hun neus bloed en dat is iets waar ik heel veel moeite mee heb , ik ben namelijk zo als ik verkeerd heb gehandeld zou ik dat aan die gene toegeven en me excuses maken maar tegenwoordig denken de mensen alleen aan hun zelf , ook dat je zo kritiek durft te geven aan iemand die alleen maar goed wil doen en voor je klaarstaat .
Gelogd

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 2.204
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Re:Niet gewaardeerd worden doet pijn .
« Reactie #3 Gepost op: juni 13, 2017, 05:42:50 pm »

Je moet voor jezelf opkomen.

Dit raakt je, dus als hun het negeren, dan is het gewoon klaar.

Sommige mensen zijn gewoon profiteurs.

Waarom gebeurd het bij jou? Omdat je het toe laat. En zolang je dat doet blijft het terugkomen. Je moet een grens gaan trekken en deze consequent aangeven en blijven volgen. Gaan mensen erover heen, dan reageer je ook anders.

Als je de wet overtreed, dan krijg je toch ook een boete! Waarom mogen mensen jouw wetten dan wel zonder represaille overtreden?

Vergeet niet, er zijn veel mensen die wel weten hoe het hoort, maar er zijn ook veel mensen die niet weten hoe het hoort. Jij hebt kennelijk een les nodig in "hoe kom ik voor mezelf op" en daarom blijft dit terugkomen. Je gidsen vinden dat je nog niet genoeg geleerd hebt van de situatie.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Liefs,
LPChip 
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.079 seconden met 22 queries.