Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Wat is pendelen en hoe werkt het?  (gelezen 5734 keer)

LPChip

  • Beheerder
  • Lid
  • Offline Offline
  • Berichten: 1.720
  • Wat kan het leven toch mooi zijn.
    • Bekijk profiel
Wat is pendelen en hoe werkt het?
« Gepost op: februari 05, 2014, 04:12:36 pm »

Introductie
De meeste mensen weten wel wat een pendel is, en wat het resultaat is van pendelen. Voor hen die het niet weten komt hier een korte uitleg. Een pendel (afkorting van het woord pendulum) is een kogelvormig object dat aan een touw/draad hangt. Door deze met jouw hand in de lucht te laten hangen kan deze bewegingen gaan maken. Op basis van deze bewegingen kunnen vragen beantwoord worden.

Voorbeelden
Om iets dieper in te gaan op pendelen geef ik een aantal voorbeelden.
Als eerste stel je altijd 3 controlevragen. De eerste is: Wat betekend voor mij een ja? De tweede is hetzelfde maar dan met nee, en de derde is Wat betekend voor mij: kan of wil je niet beantwoorden?.

Er zijn vervolgens 4 pendelbewegingen mogelijk.
1. De pendel gaat van boven naar beneden en terug;
2. De pendel gaat van links naar rechts en terug;
3. De pendel gaat met de klok mee draaien;
4. De pendel gaat tegen de klok in draaien.

Allereerst, wat de pendel ook doet, het is voor iedereen verschillend en heeft geen verdere betekenis als de 3 controle vragen. Dus als hij bij jou draait en bij een ander heen en weer gaat voor dezelfde vraag, dan is dat niet erg.

Verschillende combinaties
Nou heb ik gemerkt dat ik verschillende antwoorden kan krijgen als ik mijn controle vragen stel. Ik heb nu 3 verschillende sets gehad. Ik ben er achter gekomen dat dit betekend dat ik contact heb met een ander iets die de pendel voor mij aanstuurt.

Zo kan voor mij JA de volgende bewegingen hebben:
1. Van boven naar beneden en terug: dit is mijn hogere zelf.
2. Met de klok mee draaiend (rechts om): dit is mijn engel
3. Tegen de klok in (links om): dit is een buitenaards wezen die via mijn engel pendelt.

Ik kan ook van te voren vragen met wie ik wil pendelen, en aan de hand van de pendel controle vragen weet ik dan ook dat het werkt.

Controlevragen
Als je op een papier Juist, Wensdenken en Onjuist schrijft en dan ongeveer 5 cm eronder een stip, dan kun je dit gebruiken om te controleren of je eerdere vraag goed gesteld is. Je houd de pendel boven de stip en vervolgens vraag je: Klopt het dat + antwoord van je vorige pendelresultaat.

Kan iedereen pendelen?
Ja en nee. Ja, iedereen kan pendelen, maar om te kunnen pendelen moeten er een aantal dingen geregeld zijn. De eerste is dat je gelooft dat pendelen kan, en dat je geloofd dat jij het kan. Daarnaast moeten de omstandigheden goed zijn. Dat wil zeggen, je bent niet ziek, je bent niet moe, je kunt je gedachten leegmaken en je kan je vraag kort en simpel houden.

De nee komt dan ook puur door de omstandigheden wanneer pendelen niet werkt. Iedereen kan het dus.

Klopt het antwoord van je pendel altijd?
Nee. De reden is simpel. Als jij niet 100% in staat bent om te pendelen doordat je bijvoorbeeld moe bent, of ziek, of je hoofd niet goed leeg kunt maken, dan kan het zijn dat de pendel niet de juiste informatie weerspiegeld. Ook kan het zijn dat jij een vraag stelt maar dat de vraag zelf anders begrepen wordt dan jij bedoelt. Het antwoord klopt dan niet met jouw vraag en dat kan zorgen dat je denkt dat iets een ja is terwijl als je de vraag juist zou stellen er een nee uit zou komen. Meer hierover later.

Hoe werkt het?
Het enige wat pendelen doet is kennis die jij hebt omzetten in een visueel beeld. Waarom gebruikt men dan een pendel als je de kennis toch al hebt? Omdat de kennis ook een emotioneel gevoel of vanuit je hogere bewustzijn kan komen, waardoor je er met puur denken niet bij kan komen. Pendelen is dus een hulpmiddel.

Ze zeggen dat wanneer je een vraag stelt, het eerste wat in je opkomt, vaak het juiste is. De pendel werkt met dat principe. Je stelt een vraag, en het eerste wat in je opkomt wordt vertaald naar een bepaald gevoel, welke de pendel laat bewegen. Daarom is het ook belangrijk om de controlevragen elke keer te stellen, want die laten zien wat het gevoel is. Als iemand anders via jouw pendel je antwoorden wil geven, zal dit gevoel anders zijn, en kun je dus ineens een ander patroon zien bij het antwoord Ja.

Dit betekend ook dat je de pendel kan be´nvloeden. Als je bijvoorbeeld op papier 2 of meerdere keuzes schrijft, je stelt je vraag en je houd de pendel dan boven het papier zodat het slechts 1 van de keuzes zal aanwijzen, dan zal het beginnen met de eerste keuze die bij je opkomt als je de vraag stelt. Als je echter naar een andere keuze kijkt, zul je zien dat de pendel ineens naar die keuze zal zwaaien. Daarom is het belangrijk om je hoofd leeg te maken en de pendel zijn werk te laten doen. Dit is de manier om ervoor te zorgen dat dat eerste antwoord wat in je opkomt, ook de juiste is. Als je toch je pendel hebt be´nvloed, dan kun je aan de hand van een controlevraag controleren of je antwoord juist was. Het is namelijk veel moeilijker om de controlevraag te be´nvloeden.

Het verschil tussen pendelen met je hogere zelf vs via je engelen
Wanneer je pendelt met je hogere zelf, dan reflecteren de antwoorden puur je emotionele en rationele gedachten. Dus het antwoord wat je krijgt is wat jij echt wilt. Dit betekend ook, dat als je niet weet wat je wil, de pendel je ook geen antwoord geeft. Ook kan de pendel je geen vraag stellen over een ander persoon tenzij jij zelf het antwoord weet.

Als je pendelt met je engelen, dan zullen hun geen accuraat antwoord geven op vragen wat jij echt wil. De enige die weet wat jij echt wilt ben jezelf. Je engelen kunnen ernaar gokken, en veelal hebben ze het wel juist, maar zeker als je verder ontwikkeld, zul je merken dat hun het ook weleens niet juist hebben. Engelen kunnen daarentegen wel goed bepalen wat er in jouw toekomst gebeurd. Ze weten welke dingen bij jou passen en welke niet. Dit kan ook gaan om andere mensen.

Het stellen van vragen
Hier is een voorbeeld scenario van wat je met de pendel kan doen:
Stel, je wasmachine is kapotgegaan en je hebt een nieuwe nodig. Je gaat online zoeken naar verschillende wasmachines en je komt er 10 verschillende tegen. Je gaat bij jezelf na wat je echt belangrijk vind en welke je mooi vind, en je weet de selectie terug te brengen naar 3 wasmachines. Je kan nu zeggen, alle 3 zijn goed, dus ik koop er 1 en klaar. Je kan ook je pendel pakken en kijken welke van de 3 je echt wil. Je kan nu pendelen met je hogere zelf om te bepalen welke je echt wil, en je kan met je engelen pendelen om te kijken welke het beste bij je past. Voor objecten pendel ik meestel met mijn engelen, omdat het dan ook voor kan komen dat ze op alle 3 een nee geven, omdat er een nog betere is die ik over het hoofd heb gezien.

Laten we er vanuit gaan dat je met je engelen pendelt. Je begint dan eerst met het stellen van de controle vragen.

"Lieve Engelen, ik wil graag met jullie pendelen. Wat is voor mij een Ja? Wat is voor mij een Nee? Wat betekend kunnen of willen jullie niet zeggen?

Vervolgens kijk je naar de eerste wasmachine en neem in gedachten het merk en type en visualiseer het plaatje.

Stel vervolgens de volgende vraag: "Is het een goed idee om deze wasmachine te kopen?" \
Stel de pendel zegt nee. Stel de volgende controle vraag: "Klopt het dat het geen goed idee is om deze wasmachine te kopen? De pendel zal dan naar juist bewegen.

Een vraag die je niet moet stellen: "Op deze website zie ik deze wasmachine van het merk xxxxx staan. Ik vind deze wel leuk. Zal ik deze kopen, of is er een betere?"

Als je de vraag leest, dan zie je dat er een of in staat. Een keuze in een vraag is nooit met ja of nee te beantwoorden dus de pendel kan hier niets mee en het antwoord reflecteert mogelijk een deel van de vraag. Daarnaast is de vraag te lang en is het gevoel wat je bij deze wasmachine hebt al weg voordat je de vraag gesteld hebt.

Het soort vraag kan ook nog in een verschillend antwoord resulteren. Ik zal uitleggen waarom.

Als een vraag ongeacht wat jij wil maar 1 antwoord heeft, dan zal hij niet reflecteren met wat je wil weten. Een vraag wordt heel letterlijk genomen, dus houd er rekening mee wat je vraagt en wat het allemaal kan betekenen.

"Moet ik deze wasmachine kopen?" PENDEL: "Nee" want je moet nooit iets kopen. Het is een optie die je hebt.
"Word ik blij als ik deze wasmachine gekocht heb?" De engelen kunnen zien dat je dit wordt, en kunnen daarom een ja teruggeven, maar dat wil niet zeggen dat je nu deze wasmachine moet kopen.
"Is het financieel verstandig om deze wasmachine te kopen?" "De engelen kunnen zien dat het nu verstandig is, ook al is dit niet de wasmachine die voor jouw weggelegd is.

Je kan hier ook rekening mee houden als je een vervolg vraag stelt. Bijvoorbeeld:

"Is er een betere wasmachine voor mij? De engelen weten dat dit zo is en geven een Ja. Zouden ze een Nee geven, dan betekent dit vaak dat je pendel vermogen niet optimaal is.

aflsuiting
Zo, een hele lange tekst. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Als je vragen hebt, stel ze gerust. :)
« Laatst bewerkt op: februari 05, 2014, 04:15:15 pm door LPChip »
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.089 seconden met 22 queries.