Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Het menselijk lichaam als biologische machine  (gelezen 4191 keer)

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 1.825
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Het menselijk lichaam als biologische machine
« Gepost op: november 21, 2008, 10:17:24 am »

Inleiding
Wij mensen denken dat ons lichaam deel uit maakt van wie we zijn, en in weze is dat ook wel zo. Toch blijven onze lichamen biologische machines die we besturen met onze geest, dat we weer met onze ziel besturen.

Vergelijking
Voordat ik het principe uitleg zal ik eerst een vergelijking geven. Je kan ons lichaam zien als een computer. Het heeft een behuizing en stroom = lichaam en bloed van het lichaam, het heeft software dat de computer aanstuurt = geest, en een gebruiker die bepaald wat er daadwerkelijk gebeurd = ziel.

Als je gaat kijken naar wat onze geest is, dan zul je tot de conclusie komen dat het een soort van energie is die via onze hersenen de mogelijkheid heeft om ons lichaam te besturen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wetenschappers hebben aangetoond dat onze hersenen electrisch geladen zijn. Wanneer onze geest zich heeft gehuist in het lichaam, zal deze electriciteit afgeven om zo het lichaam te kunnen bewegen. De geest is in staat om de wens van jezelf om te zetten naar een beweging of iets dergelijks in het lichaam. Ook kan de geest simpele beslissingen maken. Deze zijn automatisch en zijn door jezelf aangeleerd. Denk hierbij aan reflexen. Ook is de geest in staat om je op de automatische piloot te laten bewegen. Denk hierbij aan het feit dat je niet dood gaat als je even in gedachten verzeild, bijvoorbeeld op de fiets of in de auto, zonder dat je ongelukken veroorzaakt. De geest neemt dan de taak over van je ziel en geeft een waarschuwing af op het moment dat de ziel een beslissing moet maken die de geest niet kan maken.

Fabricage van het menselijk lichaam
Het menselijk lichaam, is dus in feite een machine. Deze machine wordt door je ouders gemaakt door stukjes van hun eigen machine (DNA) te kopieeren en samen te smelten in een biologisch process. In deze DNA zit o.a. de vorm van je lichaam, kleur, etc. Hoewel er ook een geest gemaakt wordt tijdens de geboorte, is deze nog bijna blank. Het enige wat de geest heeft bij de geboorte zijn de instinctieve eigenschappen. De geest zal groeien naarmate je ervaring opdoet en de geest leert dan hoe hij het lichaam kan besturen. Zo leer je lopen, praten, etc. Vergis je overigens niet met de Ziel hier. De ziel kan al praten, lopen enzo, en zal deze commando's instinctief al naar de geest sturen. Deze heeft echter op dat moment nog niet geleerd hoe hij dit aan de hersens moet doorgeven, en zal daarom van alles proberen totdat hij het goed onder de knie heeft.

Communicatie van de Ziel naar de Geest
De ziel is hetgeen wat je mee neemt van leven naar leven. De ziel is ook datgeen wat steeds ervarener wordt en dus bij elke incarnatie een boel informatie meeneemt. Waarom kunnen we dan niet direct als een volwassene praten? De reden hiervoor is vrij simpel. De communicatie van de Ziel naar de Geest is niet 1 op 1. Als je ziel wil praten, zal deze niet woord voor woord de geest laten zeggen wat hij wil zeggen, maar hij stuurt 1 gedachte dat het doel aangeeft. Voorbeeld: Als de ziel iemand zou willen bedanken, omdat die ander net drinken heeft gehaald, dan zegt de ziel tegen de geest: Bedank persoon. De geest krijgt dit commando binnen en gaat vervolgens kijken: Hoe heb ik geleerd om te reageren op "Bedank persoon"? En de geest stuurt daarna signalen naar de mond en stembanden om "Dank je wel" te laten zeggen.

Dyslectie is dan ook een vorm van miscommunicatie tussen de geest en de ziel.

Wat gebeurd er dan precies wanneer iemand dronken is, of drugs gebruikt?
Drank zorgt voor een slechte geleiding tussen de geest en de hersenen waardoor de geest niet meer goed controle heeft over de functies van het lichaam. Hieronder valt uiteraard beweging, maar ook het opzoeken in het geheugen.

Drugs kan eenzelfde werking hebben als dronkenschap, maar bijkomend is dat drugs de hersenen stimuleerd om andere informatie naar de geest te sturen. Hierdoor kan de geest dingen zien die normaal niet waarneembaar zijn. Of deze informatie betrouwbaar is, kan ik niet zeggen omdat dit per drug alsmede per gebruiker verschillend is. Sommige drugs kunnen spirituele eigenschappen aansturen, waar anderen de fantasie aansturen.
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!

WhiTeAnGeL

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 410
  • Bekijk profiel
Re: Het menselijk lichaam als biologische machine
« Reactie #1 Gepost op: november 21, 2008, 01:21:20 pm »

Je lichaam en geest staan als het ware los van elkaar.
Kijk naar mensen die psychische problemen hebben, ze voelen zichzelf vaak niet hiermee bedoelen ze hun lichaam. Ze kunnen wel nadenken en zitten dus teveel in hun hoofd.

Zou het ook zo zijn dat mensen met paranormale ervaringen even los zijn van hun lichaam en dus alleen in hun geest zitten zodat ze dingen kunnen waarnemen?
Gelogd
Om mij heen heeft God gezegd zijn de Engelen van Israel. Links van mij is Michael en rechts is Gabriel, voor mij is Uriel en achter mij Rafael, boven mij Gods aangezicht en liefde om mij heen.

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 1.825
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Re: Het menselijk lichaam als biologische machine
« Reactie #2 Gepost op: november 21, 2008, 04:41:18 pm »

Dat denk ik niet. Ik denk eerder dat mensen die paranormaal zijn, gewoon hun geest hebben kunnen leren hoe om te gaan met de verzoeken van de ziel. Vergeet niet dat iedereen in staat is om paranormale ervaringen te hebben, mits ze zich hiervoor openstellen. Hiervoor moeten ze natuurlijk wel de kennis op zielen niveau hebben.
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.045 seconden met 22 queries.