Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Het 3de Oog  (gelezen 2858 keer)

WhiTeAnGeL

  • Lid
  • Offline Offline
  • Berichten: 410
    • Bekijk profiel
Het 3de Oog
« Gepost op: november 05, 2008, 03:29:31 pm »

Het zogenoemde Derde Oog is een soort katalysator die paranormale vermogens kan oproepen en het bewustzijn in nieuwe richtingen kan uitbreiden.
Het Derde oog bevind zich tussen je wenkbrauwen ongeveer.

Je 3de oog chakra staat voor: Inzicht,visualisatie en helderziendheid. Als het open is heb je een zuivere intu´tie en een goed ontwikkeld voorstellingsvermogen.
De kleur van dit chakra is: Indigo

Er zijn maar weinig mensen die een volledig geopend derde oog hebben aangezien dit altijd met een hoge graad van bewustzijn gepaard gaat. Maar zelfs als het derde oog gedeeltelijk geopend is kan het toch harmonieus functioneren, wat blijkt uit een helder verstand en geestelijke bezigheden. Je bewustzijn is een spiegel voor het Goddelijk Zijn. Je bent Meester over je geest.

In het Sanskriet heet dit chakra ( het 3de oog ) "anja", hetgeen betekent: waarnemen, besturen, beleid. Het bevindt zich op het op voorhoofd, iets boven het midden tussen de twee wenkbrauwen. De achterkant van dit chakra bevindt zich op het achterhoofd, juist onder de schedelrand. Het is het gebied van bewuste waarneming, je bewust worden van het bestaan.

Voor een juist evenwicht in dit levensgebied is een evenwichtige aandacht tussen binnenwereld en buitenwereld, onze omgeving, ligt bij dit chakra vooral aan de voorkant, het voorhoofd. Hiermee nemen we actief werkelijkheid waar, zijn we gefocust op de buitenwereld. Als dit erg sterk is ontwikkeld zien we de priemende ogen die niets willen missen. De binnenwereld is te vinden op ons achterhoofd, die de aandacht juist naar binnen richt (reflectie). Onwillekeurig leggen we de beide handen wel achteroverleunend om even bij onszelf te komen.

Bij goede werking van het 3de oog heb je een betere, Intuitie, verbeelding, visualisatie, inzicht

Bij slechte werking van het 3de oog heb je last van, Ongevoeligheid, slecht gezichtsvermogen, slecht geheugen


Te weinig actief 3de oog chakra: draag of omgeef je met de kleur van dit chakra. Ga puzzelen of doe andere hersen/geheugen spelletjes.
Zet mooie zachte muziek aan en probeer er een verhaal bij te bedenken. Ga eens in een mooie omgeving op vakantie en zoek de elfjes en kabouters op.   Brand kaarsen en lekkere wierook!

Overactief 3de oog chakra: draag of omgeef jezelf met kleuren van de onderste chakra's en loop met je blote voeten door het gras.
Zorg ervoor dat je oefeningen en bezigheden uitzoekt die je in contact brengen met de aarde en met je omgeving. Als je een sport wilt beoefenen zouden tai chi aikido etc. een goede optie zijn. Wees voorzichtig met alcohol en spannende films/boeken, vooral vlak voor je naar bed gaat


[Verwijderd door ouderdom]
« Laatst bewerkt op: november 05, 2008, 03:31:48 pm door anne1986marie »
Gelogd
Om mij heen heeft God gezegd zijn de Engelen van Israel. Links van mij is Michael en rechts is Gabriel, voor mij is Uriel en achter mij Rafael, boven mij Gods aangezicht en liefde om mij heen.
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.037 seconden met 22 queries.