Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Leven in het NU (2/2) - Hoe doe je dat?  (gelezen 2298 keer)

LPChip

  • Beheerder
  • Lid
  • Offline Offline
  • Berichten: 1.590
  • Wat kan het leven toch mooi zijn.
    • Bekijk profiel
Leven in het NU (2/2) - Hoe doe je dat?
« Gepost op: juli 17, 2008, 09:59:48 am »

Introductie
Wanneer je geboren wordt, leert de maatschappij je dat je alles moet onthouden dat je vandaag de dag veel moet plannen. Al deze dingen stellen je niet in staat om te leven in het NU omdat je constant moet reperteren wat je in de toekomst gaat doen. Daarnaast wordt er in deze maatschappij verlangd dat je weet wat je in het verleden gedaan hebt, hoewel dit laatste een stuk minder erg is.

Het principe
Het principe van leven in het NU is volledig bezig houden met hetgeen wat je nu aan het doen bent, en elke afleiding naar iets uit de toekomst negeren. Als je nu bezig bent met het lezen van een boek, en straks komt er visite, dan moet je niet continu gaan kijken, is die visite er al? Als die visite komt, dan gaat je bel. Dus je leest in feite je boek tot je de bel hoort. Dan pas stop je met lezen en ga je kijken of er visite is. Hierdoor heb je ook veel meer aan de tijd dat je gelezen hebt, en is het verhaal een stuk boeiender.

Omgaan met tijd zoals we die nu kennen.
Je bent waarschijnlijk gewend om op de klok te kijken en dan bij jezelf hetvolgende te zeggen: Ik moet nog 3 uur tot die afspraak. Ik moet nog 1 uur en 12 minuten tot die afspraak. Etc... Dit is fout. Hierdoor ben je bezig met iets wat nog gaat komen. Om klok te kunnen kijken terwijl je in het NU bezig bent, hoef je alleen maar te weten hoe laat de volgende afspraak is. Het mechanisme wat je toepast is: Hoe laat is het? Is het al x? Nee? mooi. Als je bijvoorbeeld om 16:00 een afspraak hebt, en het is nu 12:40, dan gaat het zo: Het is nu 12:40, is dat 16:00? Nee. Tijd later: 14:51, is dat 16:00? Nee. Tijd later: 15:54, is dat 16:00? Nee, maar wel bijna, dus zo opnieuw kijken. 15:58, is dat 16:00? Nee, maar die 2 minuten eerder is geen ramp, nu starten met die afspraak.

Hoe zit het dan met afspraken die op datum/tijd gaan en waar ik absoluut niet te laat mag komen?
Bovenstaande voorbeeld is niet ideaal omdat je nog steeds de tijd in de gaten moet houden, maar het werkt wel voor afspraken die je op de dag hebt. Om dit nog beter te doen, is het raadzaam om een electronische agenda te hebben die een alarm kan afgeven voor een geplande afspraak. De meeste telefoons hebben dit, maar ook op het werk, hebben de meeste email programma's een kalender ingebouwd met alarmen.

Wat je in feite doet is het alarm af laten gaan op het moment dat je actie moet ondernemen. Stel, je moet om 13:00 bij een bedrijf zijn voor een sollicitatie gesprek, dan ga je kijken: hoe lang doe je er ongeveer over voordat je daar bent? Laten we zeggen een half uur. Dan zet je het alarm op 12:30 met als tekst: 13:00 sollicitatiegesprek.

Vervolgens kun je dat hele sollicitatie gesprek vergeten, want je wordt er vanzelf weer aan herinnert dat je erheen moet. Wil je dingen voorbereiden, dan kun je daar een aparte afspraak voor in je agenda zetten. Bijvoorbeeld zelfde dag, 9:00 - voorbereiden sollicitatiegesprek.

Korte samenvatting
Dus eigenlijk komt het neer op het volgende: Afspraken zo veel mogelijk in een electronische agenda met alarm plannen en er niet meer naar omkijken tot het alarm afgaat. Je hebt dan geen zorgen meer over deze afspraken, en het leven in het NU wordt een stuk makkelijker.
« Laatst bewerkt op: juli 17, 2008, 10:18:40 am door LPChip »
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.058 seconden met 21 queries.