Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Leven in het NU (1/2) - Waarom is dit belangrijk?  (gelezen 2138 keer)

LPChip

  • Beheerder
  • Lid
  • Offline Offline
  • Berichten: 1.544
  • Wat kan het leven toch mooi zijn.
    • Bekijk profiel
Leven in het NU (1/2) - Waarom is dit belangrijk?
« Gepost op: juli 17, 2008, 09:59:02 am »

Introductie
Wanneer je geboren wordt, leert de maatschappij je dat je alles moet onthouden en dat je vandaag de dag veel moet plannen. Al deze dingen stellen je niet in staat om te leven in het NU omdat je constant moet reperteren wat je in de toekomst gaat doen. Daarnaast wordt er in deze maatschappij verlangd dat je weet wat je in het verleden gedaan hebt, hoewel dit laatste een stuk minder erg is.

Spirituele reden
Bij spiritualiteit hoort leven in het NU. De reden hiervoor komt vanwege 2012. 2012 is gekenmerkt als het einde der tijd door de maya kalender. De verwachting is dan ook dat leven in het NU centraal zal staan in dit tijdperk. Nog belangrijker is het dat leven in het NU, het makkelijker maakt om spiritueel te kunnen groeien.

Geestelijke reden
Wanneer je leeft in het NU, leef je van moment tot moment. Dat betekend dat je niet constant hoeft te reperteren wat er komen gaat of wat er al geweest is. Daarnaast heb je veel minder zorgen over erge dingen die komen gaan, want daar ben je pas mee bezig op het moment dat ze komen gaan. Dit stelt je in staat om heel goed om te gaan met angsten. Sinds ik in het NU leef, ben ik niet meer bang voor bijvoorbeeld een tandarts of doktersbezoek. Doordat je geen stress meer hebt van komende afspraken is je geest een stuk leger en kun je je veel beter concentreren op datgeen waar je op dat moment mee bezig bent. Hierdoor ga je sneller en efficienter om met de tijd en je energie, en bovendien wordt het leven er een stuk aangenamer van. Wanneer je bijvoorbeeld in de auto rijdt, en je in het NU leeft, dan komt het uiteraard voor dat je een moment niets te doen hebt, want op een recht stuk de auto besturen is op zo'n moment saai te noemen. Door het leven in het nu, wordt het dan ook ineens mogelijk om van de omgeving te genieten en dingen te zien die je daarvoor nooit gezien hebt. Dit voegt veel toe aan je leven omdat het vaak een positieve indruk achterlaat. Daarnaast kun je wanneer je in het NU leeft op deze momenten in een soort van meditatiestaat terecht komen waarin je kan fantaseren. Je onderbewustzijn neemt dan je materiele proces over en zal je voordat je op een moeilijk punt komt (bijvoorbeeld een druk kruispunt) even terug halen naar de realiteit zodat je kan reageren op de situatie.

Mocht je vragen hebben over de relatie waarom leven in het nu belangrijk is, met een bepaald iets, stel de vraag gerust in dit topic. Ik heb ook een topic over Hoe je in het nu kan leven gemaakt.
« Laatst bewerkt op: juli 17, 2008, 10:43:52 am door LPChip »
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.078 seconden met 21 queries.