Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Verveling. Wat is het en hoe ga je ermee om?  (gelezen 4863 keer)

LPChip

  • Beheerder
  • Lid
  • Offline Offline
  • Berichten: 2.250
  • Wat kan het leven toch mooi zijn.
    • Bekijk profiel
Verveling. Wat is het en hoe ga je ermee om?
« Gepost op: maart 10, 2010, 04:18:33 pm »

Verveling
Je hebt allemaal weleens dat je je verveeld. Dit kan op het werk zijn, thuis, en zelfs in de auto als je in de file staat.

Verveling kan zelfs toeslaan als je daadwerkelijk taken hebt die je moet doen, maar daar totaal geen zin in hebt.

Wat is de oorzaak van verveling?
In de meeste gevallen is de oorzaak van verveling heel simpel. Meestal is er iets anders dat je wil doen (bewust of onbewust) en daar kijk je naar uit. Voorbeelden: Je bent op het werk, maar het werk is saai/rot klusje, en je wil eigenlijk liever iets anders doen. Het is mooi weer buiten, en de verveling slaat toe. Je wil in dat geval naar buiten. Ander voorbeeld: je bent onderweg naar huis en komt in de file terecht. Je kan niet direct thuis zijn, en alles gaat langzamer dan je wil. De verveling slaat toe. Je wil thuis iets doen (eten, tv kijken, computeren, naar familie, etc).

Hoe kun je dit patroon doorbreken?
Wat je moet doen om dit patroon te doorbreken is eigenlijk  heel simpel. Wat er namelijk gebeurd, is dat je de toekomst aan het projecteren bent op het nu, iets wat niet kan en daardoor energie kost. Als je daarmee stopt en in het nu gaat leven, dan zul je merken dat je weer energie krijgt en door kan gaan met wat je doet. De verveling houd op te bestaan.

Hoe ga ik dan in het nu leven?
Allereerst, besef dat je in het nu wil gaan leven. Ga vervolgens om je heen kijken en ervaar wat er nu gebeurd en wat nu belangrijk is. Voorbeeld: Je bent op je werk en hebt zin om naar buiten te gaan. Je raakt daardoor verveeld. Je beseft dat je niet in het nu leeft. Je gaat na wat nu belangrijk is. Als je even geen werk hebt, kun je bijvoorbeeld besluiten om nu naar buiten te gaan. Zit je bijvoorbeeld in de auto of trein en verveel je je, probeer dan eens om je heen te kijken en geniet van datgeen wat je ziet. In de auto heb je vast wel een auto radio. Ga lekker naar de radio luisteren. In de trein kun je altijd naar buiten kijken, en zien wat er allemaal voorbij raast.

Wat je vooral niet moet doen
Ga niet denken wat je straks kan gaan doen, want dan ga je dat willen doen in plaats van wat je nu moet doen. Hierdoor stop je met leven in het nu. Als je met een idee in je kop blijft zitten om straks te doen, schrijf het ergens op en vergeet het. Je kan dan aan de hand van je notitie later dit oppakken als je er de tijd en de mogelijkheid voor hebt.
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.049 seconden met 22 queries.