Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: herkenning :)! En heel mooI! (veel tekst :P)  (gelezen 3311 keer)

anna

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 54
  • Bekijk profiel
herkenning :)! En heel mooI! (veel tekst :P)
« Gepost op: februari 01, 2010, 03:57:13 pm »

De Ascension Reeks ???
Les 8 ;D
Vraag & Antwoord: maart 2002  ::)
Tobias: En zo is het, lieve vrienden… dat hier vandaag veel energie is neergezet, veel nieuwe energie is binnengebracht. Eigenlijk ging deze les niet over een les. Want er valt niets te studeren. Je hoeft geen moeite te doen, niet te knokken. Deze les gaat over de erkenning van iets dat al gebeurt, al gebeurd is door al jullie werk en inspanningen ervoor. En vandaag zijn niet de woorden belangrijk, maar het voelen van je eigen ‘wording’.

Het is terecht dat wij over Nieuwe Energie spreken. De oude patronen van de dualiteit zijn aan het verdwijnen. Ze smelten samen … door heilige, innerlijke alchemie. Daardoor is de wisselwerking van het duister en het licht zoals het altijd heeft bestaan niet langer nodig. Ze hoeven elkaar niet langer aan te vuren zoals in het verleden.

Er ontstaat een nieuw soort energie. Wij zullen daarover spreken in onze volgende bijeenkomst. Het is een nieuw soort spirituele brandstof. Denk aan jullie maatschappij, die op olie en petroleum drijft. Opeens besef je dat dat een oud type brandstof is. En dan beheerst het je maatschappij niet langer, het is vervangen door een nieuwe energiebron. De nieuwe spirituele energie is net zo iets.
 
Dualiteit was het oude type brandstof, dat je gebruikte om je te bewegen. Nu kan het verdwijnen. En als dat gebeurt, begrijp je de liefde anders. Zoals wij eerder gezegd hebben, is de zoektocht naar de liefde zo oud als je bestaan op Aarde. De zoektocht naar de liefde is het verlangen te begrijpen wie je werkelijk bent. Je hebt geprobeerd je Zelf te kennen met je eigen unieke identiteit en vingerafdruk – een wezen dat Geest IS, maar toch uniek – en op een unieke manier een volleerde schepper… iemand die de troon erft. Je was op zoek naar een nieuw begrip van liefde.

Ik hoor jullie zeggen: “Maar Tobias, ik heb helemaal niets gevoeld. Mijn leven is nog steeds moeilijk.”  Daar hebben wij begrip voor. Maar wij weten ook dat dit een keerpunt is in de tijd, een mijlpaal, en dat het gaat om een bewustzijnsverschuiving. Van ons uit gezien voltrekt de bevrijding van de dualiteit zich al in jullie, het verdwijnt al, en jullie zijn bezig te begrijpen wat de liefde eigenlijk is.

Een nieuw begrip van liefde heeft nauwelijks te maken met het vinden van je zielsverwant, omdat die toch jouw antwoord niet heeft! (grinnikt) Ook je zielsverwant is zich aan het bevrijden van de dualiteit. Het heeft dus niets te maken met het vinden van je tweelingziel, want er is geen tweelingziel. Er is wel een goddelijke vlam, JOUW goddelijke vlam. Er zwerven geen stukken van jou in de ruimte. De liefde waar we naar zoeken gaat verder dan de liefde voor je dierbare partner, je maatje, waarmee je liefde en hartstocht en zorg uitwisselt, verder dan de liefde voor je geliefde, je kind, je ouders.

Een nieuw begrip van liefde heeft te maken met het loslaten van de dualiteit. Het gaat om de vervulling, de voltooiing van de Tweede Kring. Het gaat om de beëindiging van een reis.

Moet er gewerkt worden? Ja inderdaad. De wereld om je heen leeft nog in de dualiteit. Dat heeft een invloed op je. Jij bent in een transformatieproces terechtgekomen, jij bent je aan het bevrijden van de energieën van het verleden. Je lichaam zal nog doorgaan met pijn voelen, er zullen nog een tijd lang ongemakken zijn. Je zult nog perioden van twijfel kennen, en je heen en weer geslingerd voelen. Maar tegelijkertijd zal je overal Nieuwe Energie ervaren, zal je een energie ervaren, een begrip van de liefde dat niet eerder mogelijk was. Je merkt het in je zelf. Niet bij een ander. Je merkt in je Zelf.

Daarom hebben wij gezegd dat dit een les is zonder een les te zijn. Maar op een dag zullen er mensen om je heen zitten om goede raad van je te krijgen. En je ziet dat ze begrijpen dat het niet langer om hen alleen gaat, en je ziet dat ze hun goddelijkheid kunnen vasthouden, en dat ze de dingen op een andere manier waarnemen omdat ze de Aha-taal hebben leren gebruiken, en dat ze zich bevrijd hebben van hun oude programma’s. En op dat moment weet je ook dat ze een nieuw begrip van liefde hebben gekregen.

Het nieuwe begrip van de liefde is op zichzelf een nieuwe brandstof, een nieuwe energie. Het zal niet langer nodig zijn dat de energieën via twee polen, via uitersten, via de dualiteit op elkaar in werken – afwisselend  2/3e deel licht en 1/3e deel duisternis, of 1/3e deel licht en 2/3e deel duisternis. De tegenstellingen hebben elkaar altijd nodig gehad. Maar nu niet meer. Nu is het anders. En er is een gewicht van je schouders gevallen.

Gebeurt dit zomaar? Gebeurt dit snel? Nee, lieve vrienden. Dit proces gaat enige tijd duren. Maar gestaag zal het duidelijker worden. Je zult op een dag achterom kijken en dan zeg je: “Ik begreep geen woord van wat Tobias toen zei, op 2 maart. Maar nu snap ik het. Ik begrijp dat er een nieuw soort energie aangereikt werd op die dag. Ik was toe aan een bewustzijnsverandering – ook al begreep ik niet waar hij het over had. Nu begrijp ik dat Tobias toen tegen me sprak met de taal van mijn eigen ziel.”

De boodschap die wij vandaag voor jullie hebben komt van jezelf. Jij zegt: “Dit is het moment. Dit is precies het juiste moment. Het gebeurt niet in de toekomst, het gebeurt NU. Nu laat ik de dualiteit verdwijnen. Langzaam en rustig en geduldig verdwijnt het. Ik laat de dualiteit verdwijnen en het wordt vervangen door een nieuw begrip van liefde, een liefde zonder voorschriften.”
Kun je het je voorstellen? Liefde die niets vastlegt, liefde zonder voorschriften! Een liefde die geduldig en rustig met je is… een liefde die jou serieus neemt, en eert, en dat ook met alle anderen doet … een liefde die zichzelf voortdurend waarmaakt… een liefde die zichzelf vervult en voedt en verrijkt met de energie van liefde, ja met de Nieuwe Energie!

In de dualiteit was de energie afhankelijk van het op elkaar botsen van twee krachten. Het licht en de duisternis – twee aspecten van jezelf – botsten op elkaar en daaruit kwam energie voort. Zo ging dat. Zo werd ‘beweging’ gecreëerd. Je zult dit ooit wel erg bot en onbehouwen gaan vinden.

De energie van de liefde vervult zichzelf voortdurend, brengt zichzelf voort. Lieve vrienden, de liefde heeft het niet nodig door het verstand begrepen te worden. Echt niet. Liefde … het nieuwe begrip van de liefde komt niet uit het verstand voort. Het komt voort uit alle delen van je wezen. Daarom moesten wij eerst over de Aha-taal spreken, over het samengaan van de lichamelijke en de goddelijke zintuigen.

Jullie zullen gaan begrijpen dat dit werkelijk een keerpunt voor jullie was. En daardoor is alles aan het veranderen. Daarom wilde Metatron dat wij vandaag met jullie spreken over de veranderingen die jullie ondergaan, die de wereld ondergaat. Alles is aan het veranderen. Jij bent aan het veranderen.

Onze bezoekers, de kinderen-in-spé, zijn hier vandaag speciaal gekomen om te zien wat het betekent dat een mens overgaat in zijn goddelijke staat, dat een mens zich van de dualiteit bevrijdt, en wezenlijk begrijpt wat liefde is. Zij zijn vereerd erbij te mogen zijn. En ze zijn heel benieuwd naar de vragen en de antwoorden. (iedereen lacht) Dus, we gaan daarmee beginnen.

Vraag: Tobias, ik heb al een tijdje vragen bij de termen Oude Energie en Nieuwe Energie. Als ik deze termen gebruik voel ik me toch ongemakkelijk. Ze lijken zo gepolariseerd. Kun je hier iets over zeggen?

Tobias: Dat klopt, en juist voor jou, dierbare, wijden wij Les 9 helemaal aan dit onderwerp. Wij gaan er daarom nu niet echt op in. Wij zullen in onze volgende bijeenkomst over de Nieuwe Energie spreken, en over wat het werkelijk betekent, en wij zullen uitleggen dat we zonder te polariseren kunnen spreken over Oude Energie en Nieuwe Energie. Kun je nog 30 dagen wachten?  

vraag: Tobias, als wij geen programma, geen plannen maken, dan kunnen wij toch ook geen doel hebben? Maar we kunnen toch niet zonder doel leven? Hoe moet dat dan?

Tobias: Dat is een uitstekende vraag. In Les 7 hebben wij al gezegd dat als je voor het eerst begint zonder programma te leven, zonder verwachtingen, je je misschien voelt als een hoopje pudding, zonder structuur en zonder kracht. Wist je dat je tot nu toe je kracht haalde uit de dualiteit? Het gaf je energie. De dualiteit zette je in beweging. En dat was de bedoeling! Het polariseerde je, en bracht energie voort, kracht. Dus in het begin zal het uiterst vreemd zijn om geen programma te hebben en nergens meer op aan te sturen, je nergens meer op te richten. Maar een nieuw begrip van liefde zal je daarboven uit tillen.

Wij kunnen jullie niet vertellen hoe je dit moet doen. Er is geen methode voor. Het is geen trucje. Het is een ervaring, die je opdoet terwijl je er doorheen gaat. Probeer het maar uit om zonder programma te leven. Wij bedoelen niet dat je alles in een keer overboord moet gooien. Probeer hoe het voelt om ‘zonder’ te doen. En houd je een volgende keer juist strikt aan ‘je programma’ en vergelijk dan beide ervaringen. En kijk wat er om je heen gebeurt, mét ‘programma’ en zonder ‘programma’.

Wij kunnen je wel dít zeggen, dierbare – die deze vraag stelt. Als je je vastklampt aan je ‘programma’ terwijl de kracht van de dualiteit aan het afnemen is, zul je je heel, heel ongemakkelijk voelen. Dan wil je het meteen volstrekt zonder programma doen, want het werkt eigenlijk niet meer. En je hebt nu alleen nog je eigen ervaring, en in plaats van je programma moet je nu afgaan op je eigen waarneming en je eigen gevoelens bij wat er in je leven gebeurt. En het is dan heel belangrijk tijd te nemen voor jezelf, voor je eigen tempo, je eigen ritme – zodat je je zoveel mogelijk op je gemak voelt. Doe het op je eigen manier.

Vraag: Kun je iets zeggen over de samenhang van het afnemen van het magnetisch veld rond de Aarde en het toenemen van het trillingsgetal van de planeet, en wat wij mensen van het effect ervan zullen merken?

Tobias: Ja, de veranderingen aan de rasters verminderen de kracht van de sluier. Zodra de rasters helemaal zijn aangepast, is de mogelijkheid om de dualiteit los te laten over de hele aarde veel groter. Je zou kunnen zeggen dat de dualiteit ‘op zijn plaats gehouden’ werd door de magnetische velden rond de Aarde. We zien nu veel veranderingen in de magnetische velden rond de polen. De veranderingen in de poolvelden hebben zich altijd volgens een zeker patroon voltrokken – soms snel, soms langzaam. Dit is altijd samengegaan met bewustzijnsveranderingen op de Aarde. Je zou er bijna een grafiek van kunnen maken, met twee parallelle lijnen.

De polen van de Aarde zijn dus inderdaad elkaars tegenpolen. Is het dan niet begrijpelijk dat als jullie de dualiteit loslaten, de Aarde dat ook doet, en dat de kracht van de magnetische poolvelden gaat afnemen? Cauldre wil dat wij hierbij nog de opmerking maken dat je dit werkelijk kunt berekenen via het Internet.
De magnetische polen van de Aarde zullen op grillige wijze veranderen, en met dramatische effecten, en op een zeker moment is er zelfs een stilstand. De wetenschap zal hier geen raad mee weten. Maar jullie wel. Jullie zullen de parallellen zien tussen je eigen veranderingen en die van de Aarde.

De intensiteit van de aardmagnetische velden zal op en neer gaan. De wetenschap zal in de war zijn, want zij herkennen de bekende patronen er niet in. Het is niet ‘normaal’. Het is nog nooit voorgekomen. En zo zal de trillingsresonans van de Aarde steeds veranderen. Het trillingsgetal zal steeds hoger worden. En in de afgelopen jaren heeft er al veel verhoging plaatsgevonden.
Het is een grove aanwijzing van de veranderingen in jullie eigen trillingsgetal, de verhoging van je trillingsgetal. Dit noemen jullie de Schumann-resonans… deze neemt toe, in een onbekend en dus onvoorspelbaar patroon. Je vindt dit terug in de veranderingen om je heen. Je herkent de dualiteit van het menselijk bewustzijn in de uitersten, in de extreme polarisering van het menselijk leven op dit moment. Kijk je verder, dan zie je deze extreme polarisering in de aardmagnetische velden en in het trillingsgetal van de Aarde. Het is over en weer een bevestiging van de juiste koers. Jullie bevinden je op de juiste weg. De energie van de dualiteit wordt getransformeerd in Nieuwe Energie, in de energie van het cijfer 4.

Daarom is deze bijeenkomst vandaag geen les, maar een erkenning van jullie, van jullie groeiende begrip van de liefde, van een nieuwe liefde, een liefde die zelfs de Geest niet kende. Een liefde die door jullie wordt voortgebracht…

Vraag: Geliefde Tobias, ik zie vaak ongelukken voor mijn geestesoog. Bijvoorbeeld, ik zie iemand voorbij fietsen en dan zie ik die persoon tegen de vlakte gaan en onder het bloed zitten. Maar in werkelijkheid gebeurt dat dus helemaal niet. Hij fietst gewoon voorbij. Heb jij hier een verklaring voor?

Tobias: Natuurlijk kunnen er altijd ongelukken gebeuren. Er zijn rampscenario’s. Dat valt onder de dualiteit. In een ander scenario zijn er volstrekt geen problemen in het verkeer. Jij ziet het allebei. Jij ziet dat juist nu, omdat je nu gevoeliger bent dan je vroeger was. Je gaat deze dingen aanvoelen door de Aha-taal. Wees niet bang. Je ziet de werking van de dualiteit nu helder, en er zal een nieuwe energie uit tevoorschijn komen.

Incidenteel komen er rampen voor. De tegenkracht is aan het werk gezet. Jullie helderzienden en mediums voorspellen wel eens rampen, maar het komt toch niet vaak voor. Het is eerder zo dat zij die mogelijkheid zien, de tegenkracht van wat er eigenlijk aan het gebeuren is. Maar het gebeurt wel eens. Maar als je een ramp ‘voorziet’ zie je een mogelijkheid, die misschien nooit werkelijkheid wordt.
Je schrikt als je zulke dingen ziet, ‘voorziet’. Je vraagt je af… of je door eraan te denken zoiets niet zelf creëert misschien. Nee, dat is niet hoe het werkt, tenzij je zo iemand letterlijk van zijn fiets duwt. (gelach) Maar voor zoiets weet je te veel, dus je kunt ophouden jezelf bang te maken.

Dit is een mooi voorbeeld, Shaumbra, een mooi voorbeeld van hoe de dualiteit werkt – van de witte glanzende steen en de zwarte glanzende steen. Zelfs als de witte glanzende steen zichzelf in de werkelijkheid uitdrukt, ligt de zwarte glanzende steen in de schaduw te wachten. Zo werkt de dualiteit. Daarom is Metatron nu op Aarde. Hij helpt bij het begrijpen van wat wij de spirituele wetten noemen, de wetten van de Nieuwe Energie.

Vraag: Geliefde Tobias, is er iets dat ik kan doen om het ontwikkelen van technieken en wetenschappelijke mogelijkheden te versnellen?
 
Tobias: (grinnikt) Inderdaad, en het is heel eenvoudig, houd op met denken! (gelach) Dat geldt voor iedereen hier, niet alleen voor degene die dit vraagt. Jullie malen wat af… oh, soms horen wij het piepen en knarsen in jullie hoofden. En jullie malen maar. Maar er is jullie iets nieuws gegeven, een nieuw begrip, de Aha-taal, het volledige gebruik van al je zintuigen. Dat zal jullie inspireren. Het zal jullie inspireren helemaal tot in je denken, in je hoofd, want jullie brein is geweldig, en je hebt het nodig om op deze menselijke planeet te kunnen functioneren. Maar als je ophoudt met denken, merk je wat je allemaal weet, spiritueel weet. Dan merk je dat je weet hoe de dingen werken, of zouden moeten werken. Je zintuigen gebruiken in plaats van je denken… de Aha-taal gebruiken, de Aha-taal zíjn… en de dualiteit loslaten…

Eén van de dingen die de inspiratie dwarsbomen – als rotsblokken in de rivier – is het denken. Het brein. Begrijp ons goed. Het brein is een prachtig instrument. Dat is het inderdaad, maar het is niet het belangrijkste. Het is deel van een groter geheel, van een proces. Gebruik je brein bij je dagelijks werk… het gras maaien… de straat vegen… en al die dingen die je ‘zonder na te denken’ doet. Het begrip van de dingen – dat je allang hebt, dat zien wij – komt vanzelf. Binnen in je zit het weten. Het ligt daar op je te wachten. Als allemaal cadeautjes, je hoeft ze alleen maar uit te pakken. Maar ze zijn altijd van jou geweest. Niemand heeft ze je gegeven.

Oh, er ligt inspiratie op je te wachten, het wil ‘tot je komen’, maar jij wilt dat het eerst naar je brein gaat. Zodat je jezelf bezig kunt houden. (grinnikt) Doe eens wat meer routineklusjes, doe dingen waar je niet ‘bij na hoeft te denken’. Zodat de inspiratie in je bewustzijn kan doordringen. Zonder je  ergens op te richten. Zonder aan welk resultaat dan ook te denken. Dan kan de inspiratie in je opkomen - dat idee, met alles erop en eraan dat je moet weten. Zodat je weet wat je met dat idee aanmoet. Je weet precies met wie je gaat samenwerken, of aan wie je hulp moet vragen. Dan is het geen kwestie van routine meer, maar van succes. (gelach)

In de geschiedenis van de mensheid zijn de grootste uitvindingen, de grootste vondsten gedaan, toen de onderzoekers en de filosofen en de uitvinders ‘even niet opletten’. Toen kwam de inspiratie. Daarna kon het brein ingeschakeld worden om het idee uit te voeren. Dat geeft je toch (NIET) te denken! (gelach)

Vraag: Mijn dromen waren in de afgelopen maanden zeer gedetailleerd. Ik herinner me de gesprekken woord voor woord, en in mijn lichaam voel ik als ik wakker ben het effect van de ontmoetingen nog heel sterk. Heeft die ontmoeting dan ook plaatsgehad op het astrale vlak? Het voelt zo werkelijk.

Tobias: Ja, je dromen zullen steeds dynamischer worden omdat de sluier dunner wordt. Er zal steeds minder onderscheid zijn tussen je dagbewustzijn en je droomstaat. Je zult merken dat je tegen jezelf praat in je droomstaat, en dat je je afvraagt of wel een droom is, want het voelt zo werkelijk. In de droomstaat komt ook een nieuw soort communicatie op gang, heel mooi. Wij raden je aan hier bewust mee door te gaan.

Het is prachtig wanneer dromen en dat wat je werkelijkheid noemt met elkaar gaan versmelten. Dan worden alle energieën samengevoegd. Er is geen scheiding van bewustzijn meer. Het is een teken dat de dualiteit zich aan het oplossen is. Dat een nieuw begrip van liefde ontstaat. Ja, dus ook in je dromen neem je veel zuiverder waar.
Denk er wel aan dat het in je dromen om de symbolen gaat. In het algemeen neem je je dromen niet letterlijk. Het zijn reeksen van symbolen. Wanneer je de Aha-taal gaat toepassen, en je lichamelijke én je geestelijke zintuigen tegelijk gaat gebruiken, zul je de volgorde van deze symbolen begrijpen.

Wij willen eigenlijk… Cauldre stemt weer niet in met wat wij willen gaan zeggen, maar dit gebeurt nogal eens (gelach)… Er zijn genoeg boeken met droomduiding en symboolinterpretatie. Maar die hebben hun functie gehad, zet ze nu maar op een hoge boekenplank! Daar horen ze. Het is beter om je naar binnen te richten, en met je innerlijk weten naar de symbolen te kijken. Als je droomt over een brug, kan het wel eens iets heel anders zijn dan in de boeken staat.

Gelogd
If you don't change direction, you might end up where you are heading

anna

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 54
  • Bekijk profiel
Re: herkenning :)! En heel mooI! (veel tekst :P)
« Reactie #1 Gepost op: februari 01, 2010, 03:57:44 pm »

vervolg 2
Wij weten wel dat jullie allemaal van zulke boeken hebben. Sommigen van jullie hebben er wel vier of vijf. Heb je je ooit afgevraagd waarom je zoveel van zulke boeken nodig had? Heb je je ooit afgevraagd waarom ze allemaal iets anders zeggen? De waarheid zit van binnen. Je weet zelf wat het symbool brug betekent, wat het symbool grot betekent, wat het symbool maan betekent, je weet zelf wat je droom je zeggen wil. Het zijn namelijk jouw symbolen. Ze komen uit jouw innerlijk voort.

Wij hebben hier nog een opmerking over, een uitdaging voor jullie, Shaumbra. Het bestuderen van je dromen is een van de grootste terreinen voor onderzoek van het menselijk bewustzijn. Het is als een oceaan, die nog nooit helemaal bevaren is. Het is zo groot als jullie universum met alle sterren en planeten – er is nog heel veel te ontdekken. En de droomwereld is zelfs nog groter, want in de droomwereld reis je van de ene dimensie naar de andere. Er zijn diverse bewustzijnslagen in de droomwereld. Door het begrijpen van je dromen, begrijp je de reis van de ziel.

Leraren, Shaumbra, wij moedigen jullie aan deze droomwereld verder te onderzoeken… als je je ertoe geroepen voelt. Het begrip en de kennis die je opbouwt kun je overdragen aan anderen, en er is heel veel steun en hulp voor van onze kant, die weer doorvloeit in het menselijk bewustzijn als geheel. Oh, waarom zijn jullie mensen niet alláng met het verkennen van dit imposante, grootse droomland bezig!

Vraag: Tobias, soms snap ik wat het betekent: geen programma, geen verwachtingen te hebben, niet op resultaat gericht zijn. Maar ik merk dat ik naar de toekomst toe wel verwachtingen heb. Hoe zit dat?

Tobias: Ja, daar zijn jullie in getraind. Jullie zijn erg resultaatgericht geweest. Naarmate het bewustzijn van de Nieuwe Energie, van de nieuwe liefde en de nieuwe dynamieken gestalte krijgt, worden je zorgen en twijfels snel verdrongen. Lieve vrienden, jullie willen graag een oefening… iets tastbaars… jullie willen graag een recept van ons. Soms geven wij dat. Maar de les van vandaag is niet echt een les. Het is deel van het proces zelf, van het ervaren en begrijpen van wie je bent.

De kracht van de dualiteit is echt aan het vervagen, en wordt vervangen door een Nieuwe Energie, de energie van de liefde, maar niet de liefde zoals je die gekend hebt. De dualiteit is aan het verdwijnen. Je hoeft niets te doen. Je hoeft geen kracht te gebruiken. Je hoeft er niet aan te denken. Je hoeft het alleen maar je laten gaan, weg te laten vloeien uit je leven. Het gaat geleidelijk aan. Vanzelf.

Ondertussen is het belangrijk om te begrijpen dat jij het zelf bent die - met al je lichamelijke pijnen en ongemakken - jouw liefde het hardst nodig hebt, en dat je gerust kan zijn, mild kan zijn, vergevingsgezind, dat je lief met jezelf om kan gaan. Het hoort erbij, het is deel van wat er moet gebeuren. Het heeft geen zin aan deze ervaringen te ontsnappen. Het moet gebeuren. Probeer het als een zegening te zien, als een inwijding, het is eigenlijk een prachtige ervaring. En als je naar beneden glijdt, de diepte in… dan zit je nog steeds in dat proces, het proces van het uitwerken van de dualiteit met zijn ups en downs, zijn hoogtepunten en zijn dieptepunten - je zit barstensvol energie en dan ben je weer te moe om nog een vinger op te tillen. De dualiteit zoekt zijn uitweg, zoekt zijn bevrijding. Als je met jouw bewustzijn een dieptepunt ervaart, transformeer je de dualiteit. Je draagt bij aan het loslaten. Dus in plaats van ervoor op de vlucht te slaan, kun je je eigen weg eren en serieus nemen.

De meesten van jullie zijn bang dat als je je laat gaan en je geen weerstand biedt aan je depressie, je eraan overgeleverd bent, dat het je opslokt en dat je er nooit meer uitkomt. Lieve vrienden, dat zal niet meer gebeuren, want het heeft niet meer alleen met jou te maken. Het zal niet gebeuren. Als je in een depressie zit, stribbel dan niet tegen. Zie het als een onderdeel van een energiecyclus. Zie het als een spiraalbeweging die alles wat er met je gebeurt, en in je gebeurt, op de juiste wijze in de juiste volgorde zet.

En zoek goed gezelschap. Praat over wat je beleeft, ervaart. Heel veel mensen gaan nu door dergelijke ervaringen heen. Het is een ontdekkingstocht, en wat je zult vinden is nieuwe wijsheid, nieuwe energie. Wij raden jullie aan, Shaumbra – ja, ook aan jou, Cauldre – oefeningen te doen die de Oude Energieën uit je lichaam werken, zodat ze niet blijven hangen. Ademhalingsoefeningen zijn heel belangrijk en werken goed. Werken met je stem, je eigen stem horen is ook een heel werkzame oefening. Je hart luchten, je verhaal vertellen kan goed doen. Er zijn over de hele wereld in de Shaumbrafamilie mensen die goed kunnen luisteren. Soms is het voldoende een keer gehoord te worden.

Er is nog een belangrijk punt vandaag. Wij moeten het nog even hebben over het twijfelen, de onzekerheid. Wij brengen dat in verband met dit grootse moment van vandaag: ‘Thuis’ raakt je. ‘Thuis’ is eindelijk in staat je met haar eerste stralen aan te raken. ‘Thuis’ is begonnen je aan te raken en je te erkennen en zich na lange, lange, lange tijd met je te delen. Dit zal enige tijd in beslag nemen. Het begint in jou, het begint heel kleintjes in jou, en dan gaat het groeien, vanuit jou gaat het groeien en het zal zich geleidelijk aan gaan uitbreiden over het gehele menselijk bewustzijn.

Dit is grootse informatie, en in het kielzog van deze ontwikkeling komt de onzekerheid, de twijfel aan jezelf mee. Het is een onlosmakelijk onderdeel van wat er gebeurt. En wat er gebeurt is het transformeren van de polen, van de tegenstellingen, van de dualiteit … in Nieuwe Energie. Dat is volgens het plan. En als je onzeker bent, lieve vrienden, hoort het bij de cyclus, het lage deel van de spiraalbeweging. Probeer het niet te maskeren, of jezelf te verdoven, of het te ontkennen. Dat heeft geen zin. Ga er met opgeheven hoofd doorheen. Ga door je onzekerheid heen. Het is een ‘slang op je weg’. Het gebeurt niet zomaar. Het is de stuwkracht die je nodig hebt, de energie die ontstaat uit het conflict, de wrijvingsenergie die je nodig hebt om verder te gaan. Het is de kracht die je goddelijkheid tot nieuw bewustzijn brengt.

Verder willen wij alleen maar dat je je ontspant, en enthousiast blijft. Je hebt hard gewerkt. Een nieuwe liefde dient zich aan. Sluit vrede met jezelf, sluit de moeilijke dingen die gebeuren niet buiten, maar breng ze bij jezelf naar binnen. Verder is er de komende maand geen huiswerk, lieve vrienden.

Wij houden heel veel van je, en wij zijn ALTIJD bij je.
En zo is het!

bron: www.crimson-circle-holland.com/files/les_8.doc
Gelogd
If you don't change direction, you might end up where you are heading
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.077 seconden met 22 queries.