Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Aanwijzingen en bewijzen voor reincarnatie  (gelezen 4086 keer)

WhiTeAnGeL

  • Lid
  • Offline Offline
  • Berichten: 410
    • Bekijk profiel
Aanwijzingen en bewijzen voor reincarnatie
« Gepost op: juli 09, 2008, 05:34:32 pm »

Aanwijzingen en Bewijzen  voor ReÔncarnatie.

 

In de voorbije geschiedenis der mensheid zijn er steeds aanwijzingen en bewijzen geweest voor reÔncarnatie en een leven na de dood. Ook nu is er een constante stroom van getuigenissen, waarnemingen, aanwijzingen en bewijzen. Sterker nog: door het  huidig wetenschappelijk onderzoek naar reÔncarnatie en leven na de dood  is de stapel  bewijzen in de voorbije paar decennia  gigantisch gegroeid.

 

∑Dromen. In dromen (soms weerkerende dromen) hebben vele mensen  flitsen enherinneringen die ze gevoelsmatig in verband brengen met  een vorig  leven. Op zich zijn dit vanzelfsprekend geen bewijzen. Het zijn wel sterke aanwijzingen dat er Ďietsí is aangezien dit bij tienduizenden mensen over de hele wereld voorkomt.

 

∑ Dťjŗ vu ervaringen. Het gevoel van vertrouwdheid dat sommige mensen hebben op
een plaats waar ze nog nooit eerder zijn geweest noemt men dťjŗ  vu ( het Frans voor Ď reeds geziení). Dit kan een vaag of onbestemd  gevoel zijn zonder dat dit emotioneel een grote impact heeft .Dit vertrouwdheidsgevoel kan echter  zo hevig zijn dat de persoon er emotioneel zeer sterk door gegrepen wordt. Soms gaat het gepaard met beelden uit een vorig leven dat de persoon had op de plaats die hij nu bezoekt.
Er zijn ook gevallen bekend waarin  iemand zich zeer concreet echte gegevens herinnert en bijvoorbeeld perfect  een niet eerder (in dit leven) bezochte plaats, straat of gebouw kan beschrijven.

 

∑Spontane herinneringen. Deze vinden vooral plaats bij jonge kinderen (tussen 2 en 5 jaar). Zij  beginnen  hele levensverhalen te vertellen: Ď Toen ik nog groot was Ö.í.
Vaak bevatten deze verhalen  een hele reeks gegevens en details die  controleerbaar
zijn. Controle kan gebeuren via medische dossiers, politieverslagen, geboorte Ėen overlijdensregisters, krantenartikels, getuigenissen van nog levende (vroegere) vrienden, buren, familieleden enz.
Deze spontane herinneringen en verhalen  treden op bij vele duizenden kinderen over de hele wereld, ongeacht hun ras, religie of culturele achtergrond. Het gebeurt dus lang niet alleen bij culturen waar reÔncarnatie deel uitmaakt van de gangbare religie, zoals in het grotendeels hindoeÔstische IndiŽ  bijvoorbeeld. Daar komen inderdaad veel gevallen voor, maar je vindt ze ook in  Noord Amerika, Europa, Afrika, Turkije, Libanon, BraziliŽ, heel AziŽ, Rusland enz. Dus eigenlijk over de hele wereld. Meer en meer komen deze gevallen naar boven en worden ze ook onderzocht.

De meest bekende en belangrijkste onderzoeker naar de echtheid van deze spontane herinneringen is  Ian Stevenson.

Het geval  Shanti Devi.  Waarschijnlijk het meest bekende geval van reÔncarnatie. Zij werd geboren in 1926 in  Delhi, IndiŽ. Op driejarige leeftijd begon ze reeds te vertellen over haar vorig leven. Ze noemde de naam van haar man en kinderen, de plaats waar ze gewoond had (Muttra) en gaf bovendien nog tal van andere gegevens en details over haar vorig leven  als Ludgi. Zo vertelde ze ook dat ze als Ludgi gestorven was in het kraambed. Slechts jaren later begon men haar verhaal te geloven. Een familielid besloot toen de zaak nader te onderzoeken. Ze bezochten  Shantiís familie uit haar vorig leven, die haar eerst vrij sceptisch  ontvingen. Shanti kon echter  haar oude familie overtuigen door tal van details te vertellen  die zij als Ludgi ( en haar man) kon weten. Eťn argument dat de doorslag gaf was dat ze kon vertellen dat Ludgi een aantal ringen had begraven. Ze kon bovendien exact de plaats aanwijzen waar ze lagen.

Verschillende wetenschappers en een commissie onder leiding van een parlementslid werd deze zaak verder onderzocht. Dit opmerkelijke verhaal  verscheen niet alleen in de Brits Indische pers , maar haalde de ganse wereldpers.


∑ Wonderkinderen. Sommige kinderen zijn  reeds op zeer jonge leeftijd buitengewoon begaafd in een bepaalde discipline of vak. Zij zouden deze begaafdheid  gewoon uit een vorig leven hebben overgenomen. Een klassiek voorbeeld is  Mozart die op zeer jonge leeftijd reeds belangrijke muziekstukken schreef en uitvoerde.

 

∑ Regressie.
In een zeer diepe ontspanning of  onder hypnose kan men vrij gemakkelijk teruggaan naar  vorige levens. Dit is vrijwel voor iedereen mogelijk. Over de hele wereld zijn er zo honderdduizenden  personen die reeds  via hypnose-  of ontspanningstechnieken een of meerdere levens hebben Ďbezochtí. De meeste van deze personen geloofden niet eens in het bestaan van reÔncarnatie of hadden er geen belangstelling voor. Een belangrijk deel onder hen kende zelfs het bestaan ervan niet eens.Wat meer is: de meeste van de Ďontdekkersí van reÔncarnatie  via deze technieken( ontspanning en hypnose) waren psychologen en psychiaters die  reÔncarnatie en aanverwante concepten maar flauwe kul vonden. Door herhaaldelijke ervaringen met hun patiŽnten kwamen ze echter tot de slotsom dat reÔncarnatie bestaat.

Een bekend  onderzoeker naar reÔncarnatie  die in dat geval was  was  de Amerikaanse psychiater  Helen Wambach. Zij  bracht duizenden van haar patiŽnten onder hypnose terug naar vorige levens en  deed vervolgens onderzoek  naar  ondermeer de historische  juistheid van de verhalen van haar patiŽnten.


∑ Xenoglossy.  Het spreken, verstaan en/of schrijven van een niet aangeleerde taal (in ditLeven). Sommige personen  kunnen  bij een regressie onder hypnose een vreemde , niet aangeleerde taal  helemaal of ten dele spreken en/of verstaan.  Ook jonge kinderen met  een spontane herinnering naar een vorig leven kunnen soms ook  de taal spreken, geheel of ten dele , of herinneren zich woorden uit de taal  van dat leven. Soms zijn er spectaculaire  gevallen waar  een Engelse huismoeder plots Oud Egyptisch  spreekt en schrijft. Soms zijn het kinderen die zich gewoon een handvol woorden herinneren.

Een aantal jaren geleden werd er in Sri Lanka (waar men in hoofdzaak Tamil en Singalees spreekt) een tweeling geboren. De twee jongetjes groeiden normaal op thuis tot ze plots  op driejarige leeftijd zinnen en teksten in het Pali en het Sanskriet begonnen te reciteren. Ze vertelden bovendien ook nog hun beider vorig-levensverhaal. In hun vorig leven waren ze beiden monnik geweest in hetzelfde Boeddhistisch klooster in Tibet. Ze waren daar goede vrienden . Een aantal jaren vůůr hun wedergeboorte in Sri Lanka waren ze samen om het leven gekomen  bij een (hetzelfde) busongeluk in Tibet.

 Dit merkwaardige geval haalde  toen, begin jaren tachtig het wereldnieuws.

 

∑ FobieŽn. Verscheidene angsten en fobieŽn zijn terug te brengen naar traumatische ervaringen uit  ( het)  vorige leven(s),zoals: angst voor water, angst voor lawaai, vuur, dieren, autoís, voorwerpen,  enz.  Door de traumatische ervaring opnieuw te beleven kan men de fobie of angst beŽindigen. Belangrijk onderzoek op dit terrein is gedaan door  Dr. Bruce  Goldberg.

 
∑ Fysieke kenmerken.  Sommige geboortevlekken hebben kennelijk te maken met levensgevaarlijke verwondingen  uit het vorig leven. In het werk van Ian Stevenson komen er zo een aantal heel merkwaardige gevallen voor. Een aantal kinderen beschrijven hun doodsoorzaak (een dodelijke verwonding) uit hun vorig leven  en hebben in dit leven,op dit lichaam een duidelijke , niet te verklaren, geboortevlek op dezelfde plaats waar de verwonding plaats had. Aan de hand van politieverslagen en ziekenhuisdossiers kon Stevenson het  verhaal bewijzen.
Naast geboortevlekken kunnen ook andere fysieke kenmerken verwijzen naar de persoonlijkheid uit het vorig leven: bepaalde trekken of  bewegingen, maar ook zelfs het aangezicht kan  een grote gelijkenis vertonen met  het  aangezicht van de persoon uit het vorig leven.

 

∑ Psychologische kenmerken. Ook gewone  psychologische kenmerken  ( naast de angsten en fobieŽn) kunnen naar een vorig leven verwijzen: bepaalde gedragingen, geaardheden, voor Ė of  afkeuren (van personen of  eten  bijvoorbeeld).http://www.rnlnd.com/aanwijzingen-en-bewijzen.htm

« Laatst bewerkt op: juli 13, 2008, 11:04:47 am door anne1986marie »
Gelogd
Om mij heen heeft God gezegd zijn de Engelen van Israel. Links van mij is Michael en rechts is Gabriel, voor mij is Uriel en achter mij Rafael, boven mij Gods aangezicht en liefde om mij heen.
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.067 seconden met 22 queries.