Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Moeten/Mogen van... versus Kunnen/Willen  (gelezen 2207 keer)

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 1.491
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Moeten/Mogen van... versus Kunnen/Willen
« Gepost op: april 12, 2009, 08:26:41 pm »

Ik merk dat veel mensen de woorden moeten/mogen van gebruiken. Dit is een vorm van machtsvertoon, 1 die ik zo veel mogelijk probeer te verbreken.

Vandaar dat ik besloten heb om deze post te maken. Ik wil uitleggen wat veel voorkomt, hoe je dat kan ombuigen naar iets met dezelfde betekenis, maar wel zo dat het positief klinkt. Daarnaast zal ik uitleggen wat daar het voordeel van is.

Veel mensen zeggen:
 • Ik moet nog even dit doen
 • Ik mag dit niet van de dokter
 • etc.

In plaats daarvan kun je zeggen: Ik wil nog graag dit doen. Ik kan/wil dit niet doen omdat de dokter dat me geadviseerd heeft.

In de eerste plaats leg je hiermee de verandwoording bij jezelf, en door dit zo uit te spreken is het ook echt jouw mening, en niet die van een ander. Hierdoor vibreert jouw energie sterker.

Daarnaast, weegt iets zwaarder als je iets niet mag van iemand anders of iets moet van iemand anders. Want dan kan iemand jou erop aan spreken als je dit breekt, terwijl als je met jezelf afspreekt dat je het niet wil of wel kan, je dit doet omdat jij dat wil/kan, en dus verder alleen maar goed voelt.

Je toont zwakte als je luistert naar andere mensen omdat jij iets van hun moet of jij iets mag van een ander, en dat raakt je karma weer.

Probeer daarom zo veel mogelijk kunnen/willen te gebruiken, zelfs als je inderdaad iets moet/mag van een ander.

Zelfs als je van je baas iets moet doen, kun je nog zeggen, ik kan dat doen, dus waarom niet?

Of als je bijvoorbeeld van iemand niet ergens heen mag, dan kun je ook zeggen: Ik wil niet omdat ik dan die ander pijn zou doen, gezien hij/zij me gevraagd heeft niet te gaan.

Het zijn misschien wat kromme en extreme voorbeelden, maar probeer maar eens te kijken wanneer je moet/mogen van gebruikt. Je zal zien dat dat best vaak is. Kijk ook om je heen naar anderen. Probeer daarna als spelletje dit om te zetten naar een zin waarin jij het zelf wel/niet wil/kan. Je zal zien dat het leven daardoor positiever wordt, want alle beslissingen zijn immers de jouwe.
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!

lotuslove

 • Gast
Re: Moeten/Mogen van... versus Kunnen/Willen
« Reactie #1 Gepost op: april 22, 2009, 09:55:55 am »

Leuk stukje, ik ben 't er helemaal mee eens :D
Zijn goede dingen om over na te denken.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.094 seconden met 35 queries.