Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Tip voor als mediteren niet goed lukt  (gelezen 1874 keer)

LPChip

  • Beheerder
  • Lid
  • Offline Offline
  • Berichten: 2.247
  • Wat kan het leven toch mooi zijn.
    • Bekijk profiel
Tip voor als mediteren niet goed lukt
« Gepost op: juli 04, 2023, 04:08:43 pm »

Inleiding
Er zijn soms momenten dat je heel weinig energie hebt. Je wil er wat aan doen en een van de dingen die je dan kan doen is mediteren.
Je gaat zitten en probeert het, maar je merkt dat het veel moeite kost en dat je concentrantrie weg is. Je probeert het wel, en het werkt ook wel iets, maar niet zo goed als je zou kunnen.

Mogelijke oorzaak
Het is mogelijk dat de oorzaak van het niet goed mediteren dezelfde is als waardoor je weinig energie hebt.
Dit kan zijn dat er externe factoren zijn die aan jouw energie slurpen. Bijvoorbeeld iemand anders, veel negativiteit in je buurt of een technisch apparaat die jouw aura verstoord, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Mogelijke oplossing
Hoewel het moeilijk is om je in zo'n stadium te concentreren, iets wat wel makkelijk kan is een simpele visualisatie doen van het schild van licht. Door deze visualisatie blokkeer je alle negativiteit om je heen. Als dit is waarom je last hebt van weinig energie, merk je waarschijnlijk ook direct dat je meer energie lijkt te hebben. Hoewel dit niet juist is, is het wel zo dat je niet meer energie verliest waardoor je het gevoel hebt alsof je meer energie hebt.
Dit geeft rust, en met die rust kun je wel je meditatie doen om je energie reserves bij te vullen.

Je kan terwijl het schild actief is, de energie naar je schild toe laten gaan en je schild als het ware voorzien van energie. Nadat dit schild voldoende energie heeft, zal het schild de energie doorlaten en kan het alsnog bij je komen. Dit werkt omdat het positieve energie is, met een schild van licht.

Visualisatie: Schild van licht
Hoe doe je deze oefening?

Je kan de oefening overal en in elke houding uitvoeren. Terwijl je loopt, zit of ligt. Het is alleen niet verstandig om te doen als je geconcentreerd met iets bezig bent, zoals autorijden. Mocht dit het geval zijn, overweeg om even te parkeren, dan de oefening te doen, en je weg dan weer te vervolgen. Al verwacht ik dat je ook geen meditatie zal doen onder het rijden. ;)

Stel je voor dat er een zuil van licht voor je staat die even hoog is als jij bent. Een grote dikke witte balk die licht geeft. De balk bevind zich ongeveer 0,5m tot 1m van je vandaan. Kijk zelf maar wat voor jou het prettigst is. Dichterbij jou werkt in het begin beter (kost minder moeite)

Laat deze balk nu linksom of rechtsom om je heen draaien, waarbij jij het middelpunt bent. Welke kant op, die kant die het eerst in je op komt.
Laat de balk sneller om je heen draaien. Je laat hem zo snel om je heen draaien dat je de balk niet meer ziet maar dat er een soort waas ontstaat. Zo snel gaat hij. En als je luistert, dan hoor je woesh geluid, een zoomend geluid net als met een ventilator.

Het schild is nu actief. Alles wat erdoor heen wil wordt afgeketst tegen het schild. Als je iets wil doorlaten kun je het schild langzamer laten draaien.

Als je niet meer aan het schild denkt, zal deze nog een redelijke tijd actief blijven, maar uiteindelijk vervagen. Dat gaat vanzelf.

Let wel op: bij het gebruik van dit schild kun jij andere mensen niet meer waarnemen en zij jou ook niet meer, anders dan met je aardse zintuigen.
Jij voelt hun niet, en zij jou niet. Dit kan voor een dierbare als koud en afstandelijk waargenomen worden.

Als je sterk genoeg bent kun je ook een schild maken die jou en je dierbare omvat. Doe dit wel in overleg want de ander kan dan schrikken als ze in eens dingen niet meer voelen die ze normaal wel voelen.

Ten slotte
Veel succes met deze informatie.
Laat vooral een reactie achter hoe jij het ervaart en als je hulp nodig hebt.

Liefs,
LPChip
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.377 seconden met 22 queries.