Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Kristal Pranayama  (gelezen 1073 keer)

AviilokinKshi

  • Lid
  • Offline Offline
  • Berichten: 5
    • Bekijk profiel
    • Spiritual Novels
Kristal Pranayama
« Gepost op: juni 05, 2023, 03:45:43 pm »


"Ik sta in contact met mijn vorige levens als een Tao´stisch mysticus...
In mijn mystieke verbinding met de innerlijke werking van de natuur... stuitte ik op een principe dat me in staat stelde om de kracht van kristallen in grotere mate te benutten."Kristal Pranayama

De Kracht van Kristallen
Het is een algemeen aanvaard feit onder spirituele mensen dat kristallen een respectievelijke energetische kwaliteit bevatten die elk een uniek heilzaam effect op ons heeft.

Rode kristallen resoneren meestal met het wortelchakra, een etherisch centrum dat betrokken is bij gevoelens van fysieke veiligheid, en fysiek-materiŰle bekwaamheid; oranje kristallen resoneren meestal met het sacraal chakra, verantwoordelijk voor ons spectrum van sociale, sensuele,  en seksuele gevoelens en vaardigheden. Mensen met een subtiele gevoeligheid kunnen voelen welk effect een kristal op hen heeft en gebruiken de transformerende kracht ervan voor hun persoonlijke groei.

Zelf zijnde zo een gevoelig persoon, voelde ik altijd dat er meer was bij het gebruik van kristallen dan nu bekend is. Ik sta in contact met mijn vorige levens als Tao´stische mysticus; dit betekent dat ik een sterke verbinding heb met de geheimen van de natuur via een vaardigheid die ik transcendente empathie noem. In mijn mystieke verbinding met de innerlijke werking van de natuur, stuitte ik inderdaad op een principe dat me in staat stelde om de kracht van kristallen in grotere mate te benutten. Ik noem de resulterende methode kristal pranayama.


Kristal Pranayama
Het Indiase woord prana, zoals zijn Chinese tegenhanger Qi of Ki in het Japans, betekent "adem" of ook "lucht". Dit heeft te maken met het feit dat een groot deel van de subtiele levenskracht die we ontvangen, via de lucht die we inademen tot ons komt; adem speelt ook een belangrijke rol bij het sturen van onze energie.

Bij yoga opent het strekken de energiebanen; maar het is onze ademhaling die functioneert als een pomp die de energie erdoorheen verdeelt. Wat het hartslag is voor de bloedsomloop, is ritmische ademhaling voor de circulatie van onze levenskracht.

De ademhaling is ons etherische hartslag. In totaal kan het woord pranayama worden begrepen als de wetenschap van de ademhaling. Dit artikel zal niet te sterk focussen op de talloze ademhalingstechnieken, maar wil zich slechts richten op hoe de energie van kristallen te verbinden met de ademhaling.


Een Kwantumverbinding
Kwantumfysica leert ons dat alles bestaat uit vibrerende energie en dat bewuste aandacht ons in staat stelt om met die energie te interageren (interactie mee aan kunnen gaan en invloed op uit kunnen oefenen). De stoel waarop je zit, de kleren die je draagt, je gedachten, je botten en inderdaad ook kristallen - alles bestaat uit vibrerende energie. Door een kristal onder mijn neusgaten te houden en mijn bewustzijn (aandacht) erop te richten, maak ik verbinding met de energetische kwaliteit ervan en kan ik zijn kracht inademen.

Ik kan de energie in het algemeen inademen, of ik kan het naar specifieke plekken sturen door mijn bewustzijn te verdelen tussen het kristal en een bepaald aspect van mijn wezen. Bijvoorbeeld, ik kan mijn aandacht op het kristal houden en tegelijkertijd op mijn aura, bepaalde acupunctuurpunten, energiebanen, organen of chakra's. De energie van het kristal zal naar deze plekken worden gestuurd. Dit kunnen we combineren met "intentie" en visualisatie.

Laten we zeggen dat we willen werken aan het genezen van een specifieke angst in het wortelchakra, bijvoorbeeld de angst voor honden. We kiezen een rood kristal dat resoneert met het wortelchakra, zoals de rode robijn.

Houd het kristal onder je neusgaten, richt je bewustzijn op het kristal met de intentie om geen angst meer voor honden te hebben - de energie van het kristal wordt nu geprogrammeerd - terwijl je ook je bewustzijn op het wortelchakra houdt. Visualiseer dat je geconfronteerd wordt met een hond en dat je onbevreesd bent. Identificeer je met deze onbevreesdheid en onthecht je bewust van de angst; begin de energie van de rode robijn in te ademen en richt deze op het wortelchakra.

Zorg ervoor dat de ademhaling kalm en diep is; voel alsof je inhalaties in het wortelchakra zinken en dat dit chakra de energie absorbeert/opzuigt. Observer de gedachten en emoties rustig; negeer ze gewoon zoals bij meditatie. Jouw persoonlijke transformatie wordt nu gevoed door de kracht van kristal pranayama.

Over het algemeen merk ik ook dat kristal pranayama simpelweg je verbinding met je gekozen kristal versterkt. Normaal gesproken is het dragen van een kristal krachtig, maar door eerst zijn energie in te ademen, heb ik de verbinding met mijn etherische facetten vele malen versterkt.Ik hoop dat de kennis van kristal pranayama jou ten goede zal komen. Wees je ervan bewust dat het werken met je energie latente disharmonieuze emoties kan activeren. Voordat je begint met een esoterische techniek, vraag alsjeblieft om begeleiding en bescherming (tegen onevenwichtigheid) en vraag dat je alleen dat mag ervaren waar je werkelijk klaar voor bent.

Werk zacht en niet met dwang; het werken met het energiesysteem is als het openen van Pandora's doos; je kunt lagen van beide gelukzaligheid of innerlijke pijn activeren. Door de energie van een kristal in te ademen zonder deze specifiek te sturen (of alleen naar de aura), is het effect meer algemeen en dus minder intens en daardoor veiliger voor het evenwicht. Deze algemene vorm van ademhaling kan nog steeds effectief gecombineerd worden met intentie en visualisatie.

Ik heb gemerkt dat het principe van kristal pranayama ook toegepast kan worden op andere elementen, zoals bloemen, kruiden en bomen. In dat geval is het beter om naar deze methode te verwijzen als elementaire pranayama. Ik heb echter niet genoeg ervaring met elementaire pranayama om gedetailleerd advies te kunnen geven; ik heb voornamelijk met kristallen geademd.

Uw nederige dichter,

AviilokÝn K’shi
« Laatst bewerkt op: juni 05, 2023, 10:06:46 pm door AviilokinKshi »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.049 seconden met 22 queries.