Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Ik ga schrijven over de basale / algemene . concrete levensvragen  (gelezen 3095 keer)

Stefanhvt

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 11
  • Bekijk profiel
Ik ga schrijven over de basale / algemene . concrete levensvragen
« Gepost op: november 24, 2021, 06:43:19 pm »

Kendewaarheid streeft, en heeft als doel, om mensen bewust te maken van het spectrum van kennis dat alle mensen hen door God gegeven geboorterechten terug laat laten doen ontdekken. De informatie op deze website is verdeeld onder een variateit van categorien, die allemaal basaal, en betreffend, en concreet zelf zijnde, onderdeel zijn, van het spectrum van beslissende hoofdstukken in uw zijn en eenzijn met God. Ken de waarheid, en bereid u voor, op een openbaring die voor deze tijd bedoeld is.

Onderwerpen onder andere:

Bewustzijn
Waarheid
Licht
Verslaving
Wil
Coca
..

http://www.kendewaarheid.nl

Binnekort ook een forum, inclusief bitcoin platform.

Een stuk:

Wat is waarheid, en hoe definiëren we dat ?

Wanneer we waarheid willen definieren, moeten we weten waarheid is. Waarheid is, datgene, wat onontkentbaar, en onvergaand, is, binnen het kader van de (natuurkundige) wetten van het bestaan, de realiteit. Waarheid is de voorganger van werkelijkheid, en het gevolg, en de essentie, van dat wat waarheid gemanifesteerd maakt als werkelijkheid, realiteit.

Gr,

Stefan



Gelogd

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 2.250
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Re: Ik ga schrijven over de basale / algemene . concrete levensvragen
« Reactie #1 Gepost op: november 24, 2021, 06:51:29 pm »

Ik heb dit naar overige onderwerpen verplaatst, omdat dit meer een stukje adverteren is en minder lijkt op directe spirutele kennis.
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!

Stefanhvt

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 11
  • Bekijk profiel
Re: Ik ga schrijven over de basale / algemene . concrete levensvragen
« Reactie #2 Gepost op: november 24, 2021, 06:52:35 pm »

Geaccepteerd, geeft niets.

Mijn site is een bijdrage / project.

Het vind zn weg wel.

Gr,

Stefan
Gelogd

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 2.250
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Re: Ik ga schrijven over de basale / algemene . concrete levensvragen
« Reactie #3 Gepost op: november 24, 2021, 06:54:25 pm »

Vast wel. :)

Veel succes. :)

Liefs,
LPChip
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!

Stefanhvt

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 11
  • Bekijk profiel
Re: Ik ga schrijven over de basale / algemene . concrete levensvragen
« Reactie #4 Gepost op: november 24, 2021, 07:03:07 pm »

Wat is bewustzijn?

Van wat zijn we ons bewust?

We zijn ons bewust van ons Zelf, ons bestaan, ons zijn, en dat wat bewust is dat wat dit Zelf of dit bestaan waarneemt, of wat door obervstaie wordt doorlicht. ? Het is een zichzelf observerende kracht. Kijk eerst eens naar het woord zelf. Wanneer je het woord ontleed krijg je bewust zijn. In feite is dit mischien wel een werkwoord, ipv een zelfstandig naamwoord. Bewust zijn betekent niet zomaar zijn, maar werkwoord; aandachtig zijn. Bewustzijn is zich bewust van het zijn, of van het zelf dat dit zijn is, of dat is. Bewustzijn aanschouwt in feite dit zelf dat is, vormt dit zelf, en is zelf dit zelf.

Om dit verder in te zien moet je begrijpen dat het zijn te onderscheiden is in een mannelijk en vrouwelijk element, een wezenlijk en een scheppend element. Je moet je beseffen dat je als bewust wezen, de observator van jezelf bent. De observator, verder uitgelegd; een lichtkracht in feite die naar zichzelf kijkt, en naar wat daar omheen is, is wat als geestelijk en mannelijk gezien kan worden. Dat wat echter waargenomen wordt, en ook vorm aan neemt gelang die waarneming, is wat we als het vrouwelijk element kunnen beschouwen.

Er valt echter meer over te zeggen. In de theosofie hoor je dat onze geest het ware zelf is, en in veel andere stromingen verneem je eigenlijk altijd een indruk dat het mannelijke altijd overheerst, en het vrouwelijke daarvoor onderdoet. Om hier onwaarheid te belichten is het zinvol om eens naar een uitspraak van Jezus, in het evangelie van Maria Magdalena te kijken:

“Heer, ziet hij, die een visioen heeft, nu met de ziel of met de geest?” De Verlosser antwoordde en sprak : “Hij ziet noch met de ziel noch met de geest, maar met het bewustzijn,dat tussen de twee in ligt

Bewustzijn schijnt hier uitgelegd, temidden van het mannelijke en vrouwelijke, de ziel en de geest te bestaan.

Kijk eerst eens naar waarneming. De kwantum fysica gaat hier verder op in en leert ons wat waarneming is en doet. Het leert ons dat de gehele materiële wereld (moeder) vorm aanneemt gelang hoe het wordt waargenomen. Het mannelijke kijkt naar het vrouwelijke en het vrouwelijke geeft hier gehoor aan, naar haar wil.

Ik ben de alfa en de omega, het begin en het einde. Openbaring 21:6

De bijbel omschijft het mannelijke en vrouwelijke als de alpha en de omega. God is beide, maar de scheppende kracht is mannelijk en waarschijnlijk is het daarom zo dat we in de bijbel altijd veel verwijzingen terug vinden naar het mannelijke, en we een mannelijk dominante cultuur kennen.

Om meer te begrijpen moet je beseffen dat de ziel en de geest, voertuigen zijn van het bewustzijn. Het leeft wat door het bewustzijn daar bezien is. Dit spectrum heeft raakvlakken met de uitspraak ´ik denk dus ik ben´

In het evangelie van Mara lezen we eigenlijk dat de geest zelf geen bewustzijn is, maar dat dit bewustzijn tussen de geest en de ziel in bestaat, en dat het bewustzijn onafhankelijk van de geest bestaat. Om verder te kijken kunnen we even stil staan bij een uitspraak van Jezus:

Maar de ure komt, en is nu, wanneer de ware aanbidders den Vader aanbidden zullen in geest en waarheid; want de Vader zoekt ook dezulken, die Hem [alzo] aanbidden. Johannes 4:23

De bijbel zegt daarnaast: God is Geest. Om het onderscheid tussen geest en bewustzijn verder te verduidelijken kunnen we even kijken naar onderzoek van cardioloog Pim van Lommel. De hersenen zijn volgens Pim van Lommel niet het instrument dat bewustzijn creëert, zoals vele wetenschappers vandaagt de dag nog steeds stellen, maar eerder een instrument dat bewustzijn – zoals hij het verwoord – faciliteert. Het bewustzijn stroomt in feite, als een straal van licht, naar het bewuste wezen, en de hersenen zetten dit om naar eigen interpretatie, wat als facilitatie gezien kan worden. Dit creëert een persoonlijk bewustzijn. Zo ontstaat je eigen bewustzijnsstaat.

Besef ook dat we ons niet los kunnen maken van denken en gevoel, geest en ziel (vrouwelijk) We denken en we voelen, ook als we niets doen, en het ontkomt ons bewustzijn niet (Mannelijk).

Bewustzijn is in essentie de Levende, lichtgevende, van zichzelf gewaarzijnde, observerende kracht in ons, die ons zijn, wat als secundair gezien kan worden, en als de moeder wordt uitgebeeld, doorstraalt en doorlicht en vormgeeft.

God is alpha en omega. Mannelijk en vrouwelijk. Dit wetende kan je je afvragen wat bewustzijn is, en hoe dit in relatie staat tot Vader en moeder. Bewustzijn zelf is mogelijk het alpha aspect van ons wezen, en ons zijn het omega aspect. Alles wat je bent ben je in de vrouwelijke laag van het bestaan. Het heeft bedding, is gestoeld, geboezemd, en heeft een eigen bestaan op zichzelf los van mischien inzet, behoud, of geestelijke aandacht. Mocht al je levenslust loslaten, dan ben je gebonden aan de wetten van de moeder, wat het pure zijn betreft.

Kwantimfysica en de bewuste waarnemer, de observer

De kwantum fysica heeft grote ontdekkingen gedaan op het gebied van waarneming, en wat dit precies betekent, en bedoet met onze werkelijkheid. De meest ontdekking die kwantum fysische wetenschappers gedaan hebben luid over het algemeen dat iets in de fysieke wereld kan bestaan, omdat het word waargenomen door een bewustzijnhebbende kracht. Simpelweg wil dit zeggen dat de zon niet zomaar bestaat omdat die bestaat, maar dat dit een reden heeft, wat is dat die door levende, van zichzelf gewaarzijnde wezens, wordt waargenomen, als de zon, een fysiek bestaand fenomeen in de moederlaag, en daardoor tot realisatie komt. Het hele fysieke rijk, de hemelen, de wateren, de aarde, je lichaam, je wezen, je geest, je ziel, bestaat omdat het als bestaand word waargenomen en geacht door een bewustzijn dat het zogezegd; adresseert, en observeert.

Om dit verder te begrijpen moet je weten dat ons zijn op zichzelf bestaat. Het heeft geldigheid, wetmatigheid, essentie, en waarheid. Het is dat in ons wat wanneer bewust nageleefd, herkend en erkent lijd tot ware vrijheid. Johannes zij hierover:

U zult de waarheid kennen en de waarheid zal u vrijmaken’ (Johannes 8:32)

Wat je hierover moet weten is dat ons zijn gedeeltelijk onbewust blijft bij ons. Dit is mogelijk te refereren aan wat in de spiritualiteit omschreven wordt als de val van de mens, en in de bijbel als de zondeval. Maar bij de mens als individueel, en bij de mensheid als collectief, is een groot gedeelte van het eigen zijn, onbewust. Wat de mensheid als collectief betreft is hiernaar verwezen als het collectieve onbewuste. Om het onbewuste te begrijpen moet je weten dat het bewuste zijn wordt belicht door aandacht en observatie, maar het onbewuste zijn niet. In de essentie bestaan we allemaal uit licht energie. Deze lichtenergie wordt gestuurd door onze bewuste aandacht. Wanneer voldoende bewuste aandacht, of lichtenergie, naar het onbewuste zelf stroomt, wordt dit Zelf bewust en verenigt het met het al reeds bewuste – verlichte zelf. Vannuit dit begrip kunnen we ook bezien wat verlichting in feite betekent en inhoud.

Bezie ook:

En dit is het oordeel, dat het licht in de wereld gekomen is, en de mensen hebben de duisternis liever gehad dan het licht; want hun werken waren boos.

Je leest in de bijbel dat de mensen de duisternis soms meer liefhebben dan het licht. In directe zin zou je hieruit kunnen opmaken dat de mensen liever in leugen leven dan in waarheid. Het zelf, wat onbelicht is, en niet in waarheid opgetekent, krijgt de voorkeur bij mensen, omdat het waarschijnlijk een bepaalde confrentatie vermijd, en mogelijk ook een bepaald gevoel niet laat ervaren.

Om dit spectrum verder te begrijpen kan je ook eveneens het ego bezien. Door Jung is ooit verkondigd dat het ego zich bevind  in het midden van het bewustzijn. Het dient ervoor om de menselijke wil te dienen, en bepaalt mede wat belicht word, en wat niet. Het beziet zowel het bewuste als het onbewuste en dient ervoor om het onbewuste bewust te maken door het met licht te belichten. Het ego is zich in de kern van een gedeelte van het zelf bewust, het bewuste zelf, maar beziet wel het onbewuste zelf, en poogt vervolgens middels observatie en verstand tot een ruimer bewustzijn te komen, door dit zelf aan te lichten en daarna te intregreren.

Bewustzijn, onderbewustzijn, en de staat van de menselijke evolutie

Vanuit dit perspectief ga je ook begrijpen, dat de lagere bewustzijnsstaat van de mensheid, in feite betekent dat men bewust inleeft in slechts delen van het eigen oorspronkelijke, in blauwdruk bewaarde, onbewuste zijn. Mensen in een lagere bewustzijnsstaat leven in feite wel waarachtig naar zichzelf, maar doen dit slechts in delen, omdat zij in patronen leven, die het eigen zijn realiseren, in beperkte staat. Het verstand bijt zich vast op bepaalde overtuigingen, op een bepaald door het ego gecreëerd rationeel zelfbeeld, wat zich als het ware afscheid van het onbewuste zelf.  Dit onbewuste zelf is onbewust omdat het bewuste zelf, daar waar het ego terrein houdt, in beperkte structuren en patronen is vastgelopen.

Het zelf en bewustzijn en de relatie tussen beide

Het is belangrijk om te begrijpen wat de werkelijke drijfveer is van spirituele ontwikkeling en ook van menselijke evolutie. De mens heeft een innerlijke wil, brengt het eigen zijn tot expressie, heeft en stelt doelen, en leeft volgens de zelf geloofde overtuiging die men aanhangt. Dit principe geld voor alle mensen van welke klasse of groepering dan ook. Of je nou fundamentalistisch christen bent of atheďst, je hebt het te doen met je eigen visie op realiteit, werkelijkheid en waarheid.

Routine processen in de hersenen

Hierdoor worden bepaalde facetten van het zijn niet belicht. Voor mogelijk lange tijd, kunnen bepaalde facetten van het eigen zijn onderdrukt worden, of onbewust blijven en vergeten raken. Middels bewustwording moet men ontwikkelen naar diepere lagen van het eigen zelf en moet gekeken worden of men impulsen heeft die bepaalde delen van het eigen zijn met eigen instemming afscheiden, en of er een automatisme binnen in beslopen is wat dit voortdurend blijft doen.

Wanneer je meer inzicht krijgt in bepaalde automatische, routinerende vervallen van het eigen zelf kan je begrijpen en inzien dat het gehele spectrum wat mind control genoemd word ook mede aan deze wezenlijke werking is gerelateerd. Ook wat mind control betreft kunnen we meer inzage krijgen in manipulerende processen door op een essentieel en waar niveau van het bestaan in te zien en te begrijpen. Als kern heeft mind control, lees – bewustzijnsmanipulatie, het doel om dat wat onderbelicht is in het collectief bewustzijn, te verhullen, te ontkennen en te bagatelliseren. Het beoogde doel is dat dit onbewuste door het collectief bewustzijn van de mensheid zelf word afgewezen.

Met oog op dit kan je ook begrijpen dat de mensheid in feite gebukt gaat onder de beperkingen van een lagere bewustzijnsstaat, maar dat niemand echt goed begrijpt wat men aan dit begrip of deze kennis moet toeschrijven, omdat men de term bewustzijn zelf niet helder genoeg bevat, of misschien zelfs wel letterlijk niet diep genoeg interpreteert, of niet begrijpt wat bewust betekent in relatie tot zijn. Een andere belangrijke vraag die gestreld kan worden is wat het nu werkelijk betekent, en of het ook echt nodig is, om bewust te zijn, in tegenstelling tot gewoonweg zijn, zonder geestelijke bewuste aandacht, op dat zijn.

Wat men eveneens kan begrijpen is dat zijn zonder bewuste inleving en voortdurende aandacht, misschien wel een verval kan zijn. Of het in waarheid ook echt zo is, en voor iedere bewustzijnsstaat geld, valt te betwijfelen. Maar het is vanuit dat oogpunt ook verklaarbaar waarom bepaalde eenvoudige leringen uit de new age vandaag de dag op aarde voor de werkelijke spirituele zoeker gewoonweg niet gelden, omdat deze in een lagere bewustzijnsstaat, ook gerelateerd aan de huidige bewustzijnsmanipulatie, gewoon niet kunnen worden toegepast.

« Laatst bewerkt op: november 25, 2021, 05:41:54 am door Stefanhvt »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.113 seconden met 22 queries.