Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Droom die af en toe terugkeert  (gelezen 3874 keer)

Choppa

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 17
  • Bekijk profiel
Droom die af en toe terugkeert
« Gepost op: november 06, 2020, 11:06:00 pm »

Beste LPChip,

Ik heb een aantal jaar geleden een droom gehad, welke ik een keer of 2-4 keer erna (soms maanden of jaren later, nogmaals droomde. Ik kan de locatie niet plaatsen, wel weet ik dat ik weet dat ik de droom herken en het mij niet lukt deze voortijdig te stoppen. Normaal gesproken lukt mij dit vaak wel bij nachtmerries. De locatie voelt in mijn droom als thuis, maar kan mij niet herinneren er ooit in mijn dagelijkse leven geweest te zijn. Het lijkt zich ook af te spelen in een andere tijd. Het is al even geleden dat ik het gedroomd heb.

Ik sta in het kasteel en ben iemand van adel, koninklijk? en kijk naar de soldaten (vroegere en recente vrienden en vriendinnen, maar ook onbekenden. Ze zijn aan het oefenen met zwaardbewegingen zoals het leger naast / achter elkaar staat. Het beeld wisselt. Er staat een man voor mij, die ik niet ken maar mij dierbaar is. Hij vraagt of hij mag gaan. Ik zeg ja, want ik weet dat hij moet gaan en dat ik hem terug zal zien. Het beeld wisselt weer naar de soldaten die met zwaarden hun bewegingen naast elkaar aan het oefenen zijn. Dat gaat goed. Mijn beeld switcht weer. Dezelfde man staat voor mij: mag ik gaan? Ja hoor, ga maar. Hij kan niet gemist worden en ik weet dat ik hem terug zal zien. Het beeld switcht weer, ik zie ze weer oefenen en voel mij onrustig worden. Beeld switcht, dezelfde man staat weer voor mij. Mag ik gaan? Ja, ga maar. Dit keer voel ik mij verdrietig, ik weet dat ik hem niet terug zal zien... Ik kijk uit het raam en zie rook opstijgen en het en der vuur. Dan moet ik vluchten. Het beeld switcht, ik zie van een afstand een koets wegrijden. De koets wordt aangevallen met brandende pijl en boog door aanvallende soldaten van de tegenpartij. Dan word mijn beeld zwart. Na 2 seconden zwart beeld schrik ik wakker. Ben in die droom altijd bang dat ik na dat zwarte gat niet meer wakker word.

Wat betekent deze droom? Meestal kan ik ze aardig plaatsen, maar met deze lukt dat niet volledig.

Groetjes Choppa

Gelogd

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 2.250
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Re: Droom die af en toe terugkeert
« Reactie #1 Gepost op: november 08, 2020, 06:20:23 pm »

Beste Choppa,

De reactie heeft even op zich laten wachten, en dat komt meer omdat ik moeite heb om je een antwoord te geven.

Er zijn verschillende type dromen. Je hebt dromen vanuit je onderbewustzijn die je iets willen vertellen, je hebt dromen waarin je vrij bent om iets te ervaren (ik noem deze speeltuin dromen) zodat je van iets kan leren zonder dat je daadwerkelijk in het echte leven iets moet leren. Zo kun je ervaren in een speeltuindroom wat het is om van 10km hoogte naar beneden te vallen en dan dood te gaan zonder dat je daadwerkelijk dood gaat. Of hoe het is om.... vul maar in.

Dan als derde heb je de voorspellende droom.

Het punt is... jouw droom is geen van allen. Het neigt naar een speeltuin droom, maar dat is het volgens mij niet. Ik weet alleen niet wat het wel is.

Liefs,
LPChip
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!

Sjaan

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 13
 • 'May the sun bring you new energy by day'
  • Bekijk profiel
Re: Droom die af en toe terugkeert
« Reactie #2 Gepost op: november 08, 2020, 07:33:10 pm »

Hoi Choppa,
Ik kan alleen goed naar de symboliek in dromen kijken, ik hoop dat je me vergeeft, maar ik heb de kern er daarom uitgepakt.

Citaat
Ik sta in het kasteel en kijk naar de soldaten, bekenden, maar ook onbekenden. Ze zijn aan het oefenen met zwaardbewegingen.

Er is onrust/beweging in je omgeving, sprake van mensen die zich klaar maken voor de 'strijd'.
In die onrust wisselen je contacten.

Vragen die jijzelf kunt stellen:
Merk je dat mensen in je omgeving onrustig zijn, op dit moment?
Vind er daardoor ook een verschuiving in je vriendenkring plaats?
Wat is de reden dat jij het aanschouwt? Voel jij je rustiger dan de meesten om je heen? Komen ze wellicht om raad bij jou?
Dat verklaard dat je de adellijke rol inneemt, je bent meer in controle t.o.v. de mensen om je heen.

Citaat
Er staat een man voor mij, die ik niet ken maar mij dierbaar is. Hij vraagt of hij mag gaan. Ik zeg ja, want ik weet dat hij moet gaan en dat ik hem terug zal zien. De 3e keer: Dit keer voel ik mij verdrietig, ik weet dat ik hem niet terug zal zien. Ik kijk uit het raam en zie rook opstijgen en het en der vuur. Dan moet ik vluchten. Het beeld switcht, ik zie van een afstand een koets wegrijden. De koets wordt aangevallen met brandende pijl

3 is een heilig getal van volmaaktheid. Ik maak daaruit op dat die persoon, die je nog gaat ontmoeten, het juiste heeft gebracht in je leven en dat jullie gezamenlijke doel erop zit, de cyclus is rond. Hij gaat en ook jij maakt je klaar voor de volgende fase. Die nieuwe fase boezemt je angst in, je ziet vuur en je vlucht. Vuur wordt vanouds beschouwd als een symbool met twee gezichten. Enerzijds is het een bron van licht, verwarming en energie, anderzijds kan het verteren, verbranden en vernietigen. Het kan reinigen en verandering tot stand brengen. Voor jou meer de angst voor het onbekende. Het feit dat je de koets van anderen ziet sneuvelen versterkt die angst.

Met jouw droom wil jij jezelf vertellen dat verandering winst en verlies brengt, met name in het contact met de mensen om je heen, maar dat die verandering goed is, zoals de feniks herrijst uit de as, en dat je niet bang hoeft te zijn voor wat komt.

Sjaan

Gelogd
'May the sun bring you new energy by day, may the moon softly restore you by night, may the rain wash away your worries, may the breeze blow new strength into your being, may you walk gently thorugh the world and know it's beauty all the days of your life.'
(Apache Blessing)

Choppa

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 17
  • Bekijk profiel
Re: Droom die af en toe terugkeert
« Reactie #3 Gepost op: november 11, 2020, 08:09:05 pm »

Hoi LPchip en Sjaan,

Dank jullie wel voor jullie inzichten.
Ik heb nog een kleine aanpassing in die droom. Ik zie dus eerst die koets wegrijden vanuit t kasteel en later zit ik zelf in die koets die wegreed en ga dood door die brand/brandende pijl. Daardoor wordt mijn beeld zwart.

Kan het iets zijn uit een vorig leven ofzo? Mijn ouders zeiden vroeger dat ik in een vorig leven een prinses ben geweest omdat ik als heel jong kind altijd automatisch onbewust uit alle kopjes en bekers dronk met mijn pink omhoog.

Groetjes Choppa
Gelogd

Sjaan

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 13
 • 'May the sun bring you new energy by day'
  • Bekijk profiel
Re: Droom die af en toe terugkeert
« Reactie #4 Gepost op: november 14, 2020, 08:25:06 pm »

Ik hoor weinig reactie op de terug gegeven uitleg, kon je daar iets mee?
Gelogd
'May the sun bring you new energy by day, may the moon softly restore you by night, may the rain wash away your worries, may the breeze blow new strength into your being, may you walk gently thorugh the world and know it's beauty all the days of your life.'
(Apache Blessing)

Choppa

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 17
  • Bekijk profiel
Re: Droom die af en toe terugkeert
« Reactie #5 Gepost op: november 14, 2020, 10:41:52 pm »

Hoi Sjaan,

Ik had een drukke week, vandaar een late reactie. Van wat ik mij kan herinneren had ik niet echt wisselingen in de vriendengroep. Wel gaf ik inderdaad richting aan wat mensen moesten doen en voelde ik mij rustig tot ik wist dat die man niet meer terug zou komen en ik uit het raam keek. Ik heb wel momenten dat vrienden bij mij komen voor advies, raad of een luisterend oor ja. Ik help mensen graag. Dit zal ook de reden zijn dat ik voor de sociale opleidingen koos terwijl ik mij lang niet altijd even sociaal voelde, terwijl anderen zeiden dat ik wel sociaal was. Pas de laatste tijd zie ik dit ook in en merk ik dat doordat ik lekkerder in mijn vel zit, ik automatisch sneller mijn mond open trek. Hierbij lukt het mij steeds beter mij niet druk te maken om de mening van anderen over mij.  In de periode waar deze droom over gaat, hield ik mij nog erg bezig met wat men wel niet over mij kon denken. Ik kan mij vinden in wat je schrijft. Dat met betrekking op dat stukje herrijzen, sociale contacten en angst voor verandering.

Groetjes Choppa
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.085 seconden met 22 queries.