Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Voorstellen  (gelezen 374 keer)

Carlo93

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 3
  • Bekijk profiel
Voorstellen
« Gepost op: juli 05, 2020, 10:06:22 am »

Hallo allemaal,

Mijn naam is Carlo, ben 27 jaar oud, woon in Eindhoven en ben momenteel op spirituele ontdekkingsreis waarbij ik ondersteuning zoek.

Mijn vader is/was erg spiritueel en heeft hele rare dingen meegemaakt die rechtstreeks uit films komen waarbij mensen aangaven dat hij 'speciale energie' bezat, ik durf inmiddels wel te stellen dat mijn vader een HSP is. Hier ben ik enkele jaren geleden achter gekomen en dit heeft mijn ogen geopend naar een potentieel grotere wereld dan ik toen zag. Hij adviseerde mij niet dezelfde route te nemen omdat hierbij mogelijk inzichten komen die mijn leven op zijn kop zouden zetten. Vrij recentelijk ben ik de band met mijn moeder en zusje, die na de scheiding van mijn ouders is stuk gegaan, weer aan het opbouwen en kom ik er achter dat mijn moeder ook heel gevoelig blijkt te zijn en dit altijd heeft onderdrukt, terwijl iedereen dacht (inclusief ik) dat zij een gevoelloos persoon was die niet over emoties kon spreken.

Een jaar geleden heb ik in zoektocht naar gezondheid plotseling mijn eetgewoonte volledig omgegooid en sinds die tijd ben ik een hele transformatie ondergaan die niet stopt. Ik kijk anders tegen het leven en alles om mij heen. Ik ben meer met de natuur bezig en vindt hierin rust (ons hele huis is inmiddels een jungle), ben sinds begin dit jaar begonnen met yoga en ben sinds enkele maanden online actief op zoek naar welke deuren in het leven gesloten blijven voor de meeste mensen inclusief mijzelf. Mijn bewustzijn is enorm gegroeid, ik ben mij ervan bewust dat wij oneindig zijn en ik zie eindeloos veel mogelijkheden waar ik alles over wil weten en ervaren.

Het enige nadeel in dit alles is dat ik nog te veel met mijn intellect handel en mijn gevoel nog ergens op de achtergrond schuilt aangezien ik dit jaren heb weggestopt en altijd situaties waarin mijn gevoel kwam kijken heb vermeden. Dit doe ik nu overigens niet meer maar ga hier nu actief op in. Maar bij yoga bijvoorbeeld voel ik niets, ben ik compleet gedachteloos zoals het hoort, maar kan ik nog steeds niet echt contact maken met mijn gevoel. Het lijkt wel of ik uit sta.

Toen ik klein was zag ik mijn opa vaak langs mijn bed zitten waarmee ik niet om kon gaan, daardoor niet kon slapen, tot de dag dat een spiritueel persoon ervoor heeft gezorgd dat ik mij hiervoor afsloot. Dit is overigens een deel van mijn leven dat ik niet zelf meer kan herinneren maar afkomstig is van verhalen van mijn ouders. Enkele jaren geleden is mij verteld, door een een hele lieve mevrouw die mijn wratten weghaalde, dat er vaak een oude man bij mij aanwezig is. Ik heb van haar toen kort begeleiding gehad om mij meer open te stellen maar ergens is dit verwaterd.

Zijn er hier toevallig mensen die mij kunnen en willen ondersteunen in deze reis? Zijn er bijvoorbeeld tips of middelen zodat ik meer uit dit leven kan halen? Alle input wordt enorm gewaardeerd!  :)
Gelogd

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 1.819
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Re: Voorstellen
« Reactie #1 Gepost op: juli 05, 2020, 11:27:29 am »

Hoi Carlo,

Welkom op Armina. :)

Je bent hier aan het juiste adres. Ik kan je verder helpen om groter te groeien.

Laat ik om te beginnen aangeven dat de reis net zo belangrijk is als de eindbestemming, en dat alles een eigen snelheid heeft. Sommige mensen willen veranderen en willen dan dat dit direct gebeurd. Zo werkt dat echter niet, want als je van de een op andere dag compleet veranderd, en de verandering zelf niet meemaakt, leer je er niet van. Dit is een proces wat geleidelijk aan hoort te gaan.

Ditzelfde geldt ook voor het herontdekken van je eigen gevoelens. Daar komt bij dat je een man bent, en van nature zijn mannen rationele wezens, en vrouwen gevoelige wezens. Van oudsher komen mannen en vrouwen bij elkaar om hun eigenschappen te bundelen en zo als een team in balans te komen. Dat jij moeilijk bij je gevoelens kan, is dan ook niet heel raar, je bent immers een man. De spirituele zoektocht is een vorm van zoeken naar balans. We hebben namelijk zowel een gevoelige en rationele kant, en de ultieme zoektocht is om dit in balans te brengen zodat we meer gecentreerd zijn. Dit is een langdurig proces, maar biedt tevens de verklaring waarom het bij jou nog niet is zoals men doet spiegelen.

Toen ik in het begin de vraag kreeg, wat voel je, en ik had zo iets van, hmm, tja... niet veel eigenlijk, begreep ik nog niet dat niets voelen ook voelen is.

Als je accepteert dat je niets voelt, dan maak je daarmee ruimte om meer te gaan voelen.

Verder kan ik als tip geven: de enige manier om ergens mee in balans te komen is om beide uitersten te ervaren. Je wil de rand op zoeken, maar niet eroverheen gaan. Als je weet wat de uitersten zijn, kun je namelijk ook weten wat het midden is, en als je dan vervolgens steeds in het midden kan blijven, dan ben je in balans.

Deze weegschaal heeft dus aan de ene kant: voelen en aan de andere kant beredeneren. Om de extreme kant van voelen te ervaren moet je dus gedurende een periode het denken uitzetten. Dit betekend niet dat je een maandlang niet meer mag denken, zo werkt dat natuurlijk niet. Maar op momenten waarop je je gevoel wil trainen zeg je tegen jezelf ik laat alles nu gebeuren zoals het gebeurd, accepteer dit en ga het niet beredeneren of dat het beste is en of het beter kan, of het praktisch is, etc.. maar je laat het gewoon gebeuren. Op datzelfde moment kun je voelen wat het met je doet. Wordt je er blij van? ongeduldig? boos? verdrietig? angstig? voelt het positief? voelt het negatief? voelt het neutraal?

Als je beslissingen moet maken op zo'n moment, ga dan eens kijken of de keuzes positief, negatief of neutraal aanvoelen. Voelt een van de keuzes positiever dan de ander, neem dan die keuze. Zo kun je toch een beslissing maken, maar dan op basis van je gevoel ipv je ratio. Als beide keuzes neutraal aanvoelen kan dat 2 dingen betekenen. 1. Beide keuzes zijn niet goed, er is nog een betere keuze, of 2. ze zijn allebij even goed. Als in, het maakt niet uit wat je kiest, beide opties zullen goed uitpakken.

Voor #1 zal ik wat extra toelichten. Stel je ziet 2 soorten chips en je vraagt je af welke van de 2 je wil eten. Beide keuzes voelen neutraal aan. Het kan nu zijn dat er een 3e chips soort is waar je ineens een veel positiever gevoel bij krijgt. Een andere mogelijkheid is dat je gewoon geen honger hebt, en daarom eigenlijk gewoon geen zin hebt in chips.

Ervaring zal je leren herkennen wat verschillende niveaus van voelen betekenen zodat je makkelijker weet als iets positief voelt, negatief, of neutraal.

Ik hoop dat je zo al een stuk vooruit kan komen.

Liefs,
LPChip
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!

Carlo93

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 3
  • Bekijk profiel
Re: Voorstellen
« Reactie #2 Gepost op: juli 06, 2020, 08:17:01 am »

Beste LPChip,

Dank voor het ontvangst en de enorm snelle hulp!

Hier kan ik zeker iets mee, ik kan mij wel vinden in jou verhaal, het is redelijk concreet en ik zal hier dan ook mee aan de slag gaan.

Wat betreft mijzelf opnieuw openstellen voor dingen waar wij ons voor hebben geleerd af te sluiten in deze maatschappij. Bijvoorbeeld in contact staan met andere dimensies. Is dit enkel gebaseerd op gevoel? Komt dit vanzelf? Of zijn hier andere paden/tips voor waar ik ook al aan kan werken?

Groetjes,
Carlo
Gelogd

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 1.819
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Re: Voorstellen
« Reactie #3 Gepost op: juli 06, 2020, 09:50:19 am »

Hoi Carlo,

Er zijn 3 dingen nodig. Jezelf openstellen, in balans komen en je gedachten leeg kunnen maken. Als je dat kan, dan heb je alles gedaan wat nodig is voor andere dingen, zoals helder voelen, in contact staan met andere dimensies etc. Het zijn nog wel dingen die je zelf moet willen ervaren. Je hebt er wel je gevoel voor nodig, maar ook je ratio. Vandaar dus dat je in balans moet zijn.

Een tip die ik alvast kan geven: mediteer af en toe, en als je daar moeite mee hebt, plan een moment in waarop je tijd hebt om te ontspannen, ga vervolgens naar muziek luisteren (alles mag) en ga tijdens het luisteren van de muziek alles bedenken wat er in je op komt, zodat je alle gedachten verwerkt ipv ze te verbannen. Eenmaal verwerkt is je hoofd ook leeg. :)

Liefs,
LPChip
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.045 seconden met 22 queries.