Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Vraag rondom vriendschap  (gelezen 418 keer)

L.

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 18
  • Bekijk profiel
Vraag rondom vriendschap
« Gepost op: april 09, 2020, 06:55:39 pm »

Hoi, daar ben ik weer! Ik ben de laatste tijd (vooral de laatste paar weken) erg bezig met een vriendschap. Ik ken dit meisje al een hele tijd, al hebben we ook een aantal jaar geen contact gehad. Dat is toen mijn beslissing geweest, omdat ze een hele andere energie/vibe heeft dan ik, veel zwaarder. Toch miste ik haar en wilde ik haar het voordeel van de twijfel geven. Nu is het zo dat ze steeds meer gaat controleren, steeds jaloerser wordt (ook rondom mijn soulmate) en dat we steeds meer conflicten hebben omdat ik haar geen gelijk geef en ik niet het gedrag of de dingen zeg of laat zien die zij verwacht. Ik weet niet goed wat te doen. Is er iemand die advies heeft?
Gelogd

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 1.824
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Re: Vraag rondom vriendschap
« Reactie #1 Gepost op: april 09, 2020, 09:17:57 pm »

Hoi L,

In onze zoektocht naar spiritualiteit hebben we vooral te maken naar de zoektocht naar balans. Om een goede balans te vinden is het noodzakelijk om beide kanten van de schaal te ervaren. Zowel de goede als de slechte kanten.

Als je een rivier ziet en je springt er nooit in maar altijd netjes aan de kant blijft, dan weet je wel hoe het is om droog te blijven, maar je weet niet hoe het is om nat te worden, het water te voelen en alles wat erbij komt kijken. Je bent daardoor niet in balans, omdat je niet beide grenzen hebt opgezocht.

Dit metafoor is ook van toepassing met deze vriendschap. Dit meisje is heel anders dan jou. Er is ooit een reden geweest om bevriend te worden, want je leert immers van elkaar, zowel als dit een goede en slechte relatie is. Maar toen je het een tijdje verbroken had, en je meer de positieve kant van jouw balans ging ervaren merkte je dat je de negatieve kant niet genoeg hebt ervaren waardoor je niet goed in balans bent. Dit zorgde ervoor dat je onbewust toch die relatie weer wilde hebben, die nu steeds erger wordt.

Je begint je nu te beseffen dat ze gewoon heel anders is en dat het niet fijn is. Je hebt nu de ondergrens bereikt en hebt de balans terug. Wat nu nog rest is om te besluiten of je er een punt achter zet, of dat je de relatie een andere vorm gaat geven. Ik verwacht echter dat dit laatste niet zal lukken, gezien voor haar deze vriendschap op een heel ander niveau huist. Voor haar is het puur lol terwijl het voor jou meer serieus is, en dat botst. En als het haar zin niet gaat, dan gaat ze haar streken tegen je gebruiken in de hoop dat het wel haar zin wordt. Ze houdt geen rekening met wie jij bent tenzij het voor haar het beste uitkomt.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Liefs,
LPChip
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.302 seconden met 22 queries.