Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Kan een overleden persoon je ziek maken?  (gelezen 2180 keer)

Connie

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 3
  • Bekijk profiel
Kan een overleden persoon je ziek maken?
« Gepost op: november 19, 2019, 02:57:05 pm »

Kan een overleden persoon je ziek maken?

Mijn ex en ik waren 20 jaar samen waarvan 15 getrouwd. Ik heb hem na diverse waarschuwingen verlaten, voor hem bestond alleen 7dagen per week de sportschool en meer niet. Heb de scheiding aangevraagd echter hij wilde dit niet. Hij kwam niet opdagen bij de rechter zodat hij bij verstek tot de echtscheiding veroordeeld werd. Omdat hij mij niet met rust liet heb ik het huis verlaten en verhuist maar ook daar viel hij me lastig. Ik ben naar een andere plaats verhuist van mijn huidige man die ook meemaakte dat hij mij niet met rust liet en zei dit kan zo niet langer. Hij heeft mij hierna nog 6 jaar telefonisch lastiggevallen, hij kwam steeds achter het nieuwe nummer.

Via zijn zus, waar ik ook nu nog steeds contact mee heb, hoorde ik dat dat hij helemaal de weg kwijt raakte en er geen land mee te bezeilen was. Hij zijn vriendin waar hij inmiddels ook een dochter mee had door het huis sloeg en zwaar aan de drank was geraakt, zich verwaarloost en later letterlijk in de goot terecht is gekomen. Van een trap gevallen en verlamd in ee rolstoel terecht is gekomen. Wat ze vertelde was en heel ander persoon dan die ik ken.
Heb hem 1x na jaren gezien bij het ziekenhuis en herkende hem totaal niet. (toen mijn ex zwager terminaal ziek was en om mij gevraagd had, wij waren vroeger met zijn 4tjes altijd erg close en zijn zus en ik hebben tot zijn einde hem verzorgt) Ze hadden mijn ex met zijn dronken kop weggestuurd en de toegang geweigerd tot het ziekenhuis. Mijn zwager wilde hem ook absoluut niet zien. Ze zeiden ook altijd de enige die hem hieruit kan halen ben jij. Ik heb er echt wel aan gedacht hem te helpen en met zijn familie veel gesprekken gevoerd maar wij wisten ook allemaal dat hij dan zou denken dat ik terug zou komen bij hem. 

Nu is mijn ex is in 2017 op 59 jarige leeftijd overleden door complicaties drankmisbruik. En hij is er volgens mijn ex schoonzus tot het einde er heilig van overtuigd geweest dat ik ooit terug zou komen bij hem.

Maar dan eind januari word ik erg moe en wil alleen maar slapen. Mijn man belt de dokter deze komt en constateert een dubbele longontsteking en het was kantje boord, volgens de ZH artsen, oorzaak verwaarloosde griep, maar ik heb helemaal geen griep gehad! Wat ook raar is ik heb niet gehoest en was ook niet verkouden. Word vol gepompt met medicijnen. Ik rook al 45 jaar maar ineens geen trek meer in. Tot op heden nog steeds niet geen afkickverschijnselen helemaal niets, het lijkt of ik nooit gerookt heb! 2 weken later 15 feb. werden fotoís en een groot bloedonderzoek uitgevoerd. Foto gaf alleen nog 1 plekje van de longontsteking aan. Arts zei dat geneest wel erg snel en u zegt dat u al 45 jaar een roker bent dat is niet te zien op de fotoís.  Een week later nog een foto en toen was ook het laatste plekje van de ontsteking weg. Bloeduitslagen waren allemaal goed!

Dan schiet ik in 3 maanden tijd van de 58 kilo naar de 95 kilo, ik herken mezelf niet meer en kan nog amper lopen van de pijn in rug/benen door al dat gewicht wat ik ineens aankom. Weer naar de dokter 2x, doet niets behalve voor de benauwdheid Ventolin geven en door verwijzen naar fysio. De fysio is toevallig iemand die ik ken van de sportschool deze schrikt als ze me ziet en onderzoekt me geen hernia en geeft aan je lichaam kan dit bijna dubbele gewicht niet aan je spieren staan allemaal strak gespannen, je zal dit gewicht eerst weer moeten verliezen want ik kom er nu niet doorheen. Voorts raad ze aan een andere arts te nemen en geeft lichte oefeningen mee die ik thuis kan doen. Heb een home trainer en loopband in huis. Omdat ik me hele leven al train vind ze het niet nodig dat ik nog kom en kan de oefeningen thuis wel doen.

6 augustus naar nieuwe arts, vertel wat er aan de hand is en ze neemt bloeddruk op en schrikt zich rot 194/108 en begint meteen over hart of nierfalen. Ik voel/weet dat mijn schildklier (ik heb Graves, te snelwerkende schildklier) ook niet goed is en laat bloed prikken nou uitslag om te schrikken, medicatie flink ophogen. Diverse soorten bloeddrukverlager gehad geen verandering blijft gevaarlijk hoog. Fotoís/MRI rug duidelijk geen hernia. Dokter richt zich eerst op de bloeddruk en schildklier, rug komt later wel zegt ze. Krijg een diŽtiste toegewezen die letterlijk na de 3de x zegt ik kan niets voor u doen, bij u is het overgewicht niet voedsel gerelateerd. U eet eerder te weinig dan te veel.

We proberen al 3 maanden te achterhalen waar de hoge bloeddruk ineens vandaan komt maar helaas. Moet wekelijks op controle komen tot heden bij mijn arts. Ondertussen begin ik zonder reden na jaren steeds vaker aan mijn ex en vroeger te denken. Heb het steeds erg koud of ineens breekt het zweet me uit zonder koorts te hebben. (Ook nu ik dit schrijf gaan de koude rillingen door me heen om dan 2 minuten later in zweet uit te breken en het lijkt soms ook of mijn keel wordt dicht geknepen en soms geven ze me ook rare gedachtes die zeer zeker niet van mij zijn) Ik zie in mijn ooghoeken van alles om me heen bewegen/schieten en ook mijn hond en kat focussen en reageren.

Spreek mijn zus 3 weken geleden ze zegt weet jij dat je de lab uitslagen kan nakijken, dus ik nieuwsgierig en inloggen en zie daar diverse zaken in het rood staan bij het bloedonderzoek van 15  februari, omdat ik niet weet wat het is zoek ik het op google op en wordt direct naar de Jelenikliniek verwezen voor alcohol verslaafde? Schrik me dood want ik drink geen alcohol op 2 slokken champagne na dan met oud en nieuw. Hier valt dan eindelijk het kwartje. Vanaf dit moment begin ik te denken dat het mijn ex is die problemen veroorzaakt.

Heb direct het huis gereinigd met salie, maar ben er eigenlijk gewoon te zwak voor er schiet van alles niet terzake doende door mijn hoofd en ik kan me slecht concentreren.

Omdat mijn buik opgezet en keihard is (lijk 9 maanden zwanger) laat de arts een echo van de hele buik maken. Maandag 11-11 krijg ik deze echo. Afgelopen vrijdag uitslag, ik begin direct over de ontdekte hoge lever waardes tegen mijn arts en dat niemand mij daarvoor gewaarschuwd heeft in feb. en dat ik dit toch wel een kwalijke zaak vind. De arts geeft ook aan dat ze dit raar vind ook gezien wat nu naar voren komt. Alle organen zijn gezond, behalve de lever die laat een lichte vervetting zien. Ze vraagt drinkt u, zeg heel dom water, melk, koffie en thee maar dat bedoelde ze niet, dit was dus een lach momentje. Mijn arts heeft nu dus geconcludeerd dat zowel de hoge bloeddruk als opgezwollen buik door de lever komt.  Maar waarom ineens de lever vervet kon ze ook niet aangeven. Ik eet en drink gezond en aan alle organen is dit gegeven ook zichtbaar gaf ze aan. Ze had ook al met mdl artsen overlegd maar die konden ook geen reden geven. Want bij obesitas wordt dit net als met drank ook pas na jaren zichtbaar. En niet binnen enkele maanden.

Maar toch positief na de reiniging: de bloeddruk begint nu eindelijk te dalen, mijn schildklier weer te werken, heb met de arts afgesproken deze net over de bovengrens te laten gaan (heb dat ooit samen met de internist uitgezocht zodat ik me het beste voel) zodat ik het gewicht sneller weer kwijt kan raken. Ik heb me hele leven getraind en ook spierherinnering zorgt ervoor dat het sneller gaat dan bij iemand die niet naar de sportschool gaat. Het gewicht vliegt eraf nu bijna 19 kilo, weeg nu 76.6 kilo. Zaterdag naar de markt geweest en ben wel iets verder gekomen dan eerst. Maar rug blijft nog een probleem.

Ik probeer in contact te komen met mijn oma maar het lukt niet, mediteren lukt niet, ben ook totaal niet geconcentreerd en chaotisch. Terwijl ik normaal erg nuchter en realistisch ben.

Maar is het raar te denken dat mijn overleden ex me ziek maakt?
Gelogd

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 2.204
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Re: Kan een overleden persoon je ziek maken?
« Reactie #1 Gepost op: november 20, 2019, 01:17:14 pm »

Hoi Connie,

Kan jouw overleden ex je ziek maken?

Ja en nee.

Een krachtige entiteit kan veel doen met iemand die zwak is. Hoewel jij op dit moment zwak bent door alles wat je hebt meegemaakt (bedoel dit niet negatief), ben je vatbaar. Maar jouw ex is niet sterk genoeg om je dit direct aan te doen.

Dus direct gezien, nee hij heeft je dit niet aangedaan.

Maar er is ook een ja in mijn antwoord.

Karmatisch gezien zijn jullie verbonden. Je denkt veel aan hem en hij is nog geobserdeerd door jou en kan geen rust vinden. Doordat hij veel bij jou is, heb je "last" van hem.

Daar komt bij dat jij gevoelig bent, en de mogelijkheid hebt om "kwalen" van anderen te voelen. Dit heet hooggevoeligheid. En dat is nou net waar bij jou het probleem vandaan komt. Jij voelt continue de problemen van jouw ex en daardoor gaat jouw lichaam geloven dat dit jouw problemen zijn en heb je ze als het ware zelf gemaakt in jouw lichaam.

Ik ga je daarom een oefening geven om je af te schermen tegen alles in de buitenwereld zodat alles wat je voelt jouw eigen gevoelens zijn. Hierdoor kun je weer terugkomen op je eigen gevoelens en problemen en zal op gegeven moment het probleem weggaan.

De oefening heet het lichtschild.

Stel je voor dat er zich voor jou, zo'n 0,5 meter voor jou een zuil van wit licht verschijnt. Deze zuil laat je langzaam om jou heen draaien, waarbij jij in het midden staat, en deze zuil als een circel om je heen draait. Welke kant op, dat maakt niet uit.

De zuil draait eerst langzaam om je heen, maar je laat hem steeds sneller draaien. De zuil draait nu snel om je heen, maar je kan nog net zien dat het een zuil is, dus het is niet snel genoeg. Je laat de zuil nog sneller draaien. Zo snel dat net lijkt dat er een wit licht schild om je heen zit. Je kan er doorheen kijken, maar het is als een waas om je heen.

Je hoort ook het gezoem van de snel draaiende lichtgevende zuil om je heen.

Dit lichtschild zal alles wat naar jou toe komt kwa energie afketsen. Het zal er ook voor zorgen dat jijzelf niet door het energieschild naar buiten kan sturen, maar dat maakt niet uit.

Je bent nu beschermd.

Als je wil kun je de zuil minder snel laten draaien, zodat er een beetje energie doorheen komt en jij een beetje naar buiten kan sturen. Op deze manier houd je controle over de situatie.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Liefs,
LPChip
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!

Connie

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 3
  • Bekijk profiel
Re: Kan een overleden persoon je ziek maken?
« Reactie #2 Gepost op: november 20, 2019, 04:31:50 pm »

Dank je wel voor de hulp.

Terwijl ik je bericht wil gaan lezen gaat de telefoon mijn ex schoonzus die aangeeft ik had zo sterk de behoefde je te bellen, wat is er aan de hand.
Zeg alleen maar mijn leverwaarde zijn erg verhoogd en ook mijn lever is licht vervet. Ze zegt dat kan niet jij drinkt geen alcohol maar mijn broer heeft je dus gevonden. Ze komt het weekend hierheen om alles goed te reinigen omdat ik dit nu niet zelf kan.

Wat je schrijft klopt mijn ex en ik zijn verbonden, wat mij verteld is ook uit vorige levens. Hiervoor heb ik jaren geleden een consult gehad met een (Surinaamse) ouderling die mij afgeschermd heeft. Het is heel lang goed gegaan maar denk dat de connectie door zijn overlijden is verminderd omdat ook mijn schoonzus nu direct zegt hij heeft je gevonden.

Ik ga vanavond proberen de lichtschild oefening te doen.

Liefs Connie


Gelogd

LPChip

 • Beheerder
 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 2.204
 • Wat kan het leven toch mooi zijn.
  • Bekijk profiel
Re: Kan een overleden persoon je ziek maken?
« Reactie #3 Gepost op: november 20, 2019, 04:57:13 pm »

Hoi Connie,

Succes. Laat weten hoe het gegaan is.

Liefs,
LPChip
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!

Gedachtengrover

 • Lid
 • Offline Offline
 • Berichten: 10
  • Bekijk profiel
Re: Kan een overleden persoon je ziek maken?
« Reactie #4 Gepost op: november 14, 2022, 09:17:27 pm »

Ik denk het wel inderdaad, maar het hoeft niet, het hangt af van zaken.

Een overleden entiteit waarmee je close bent geweest, kan na overlijden een gedachtegoedconflict geven tijdens onbewuste gesprekken van je superziel of ziel met achterban. Eigenlijk is het issue dan niet de ziel die je aanhoort, maar het gedachtegoedconflict dat speelt. Dat kun je omschrijven als een onverwerkt meningsverschil met die persoon tijdens zijn of haar leven.

Ik vermoed, want ik leer nog, dat erfelijke ziekten, zeker van geestelijke aard kunnen voortkomen uit conflicten bv met zielen uit het deel van je achterban dat afstamt van je bloedlijn. Dit kan zelfs een generatie overslaan als kinderen gedeeltelijk gedachtegoed overnemen van hun ouders en in conflict raken met bloedlijnachterban over dat gedachtegoed. Gelukkig zijn zulke problemen op te lossen door mensen die spiritueel begaafd zijn. Neem mijn gedachtegoed verhaal niet letterlijk als dat in zo denken voor jou de oplossing ligt, misschien hebben anderen op dit forum zoals in het eerdere antwoord een alternatieve benadering van dit fenomeen en daarbij een manier om verlichting te vinden ervoor!
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.031 seconden met 22 queries.