Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Uiteenzetting over de werking van Liefde & Relaties die velen helpt, GmG  (gelezen 2857 keer)

Sander_323

  • Nieuw lid
  • Offline Offline
  • Berichten: 1
    • Bekijk profiel
Uiteenzetting over de werking van Liefde & Relaties die velen helpt, GmG
« Gepost op: november 29, 2018, 11:33:35 pm »

DE BESTE MANIER OM RELATIES TE BEDERVEN EN OM ZE BETER TE MAKEN

 Naar aanleiding van hoofdstuk 8 'Vriendschap met God'

1. Behoeftigheid

 Veel mensen hebben het idee dat ze iets missen. Ook denken ze dat een ander dat hun kan geven. De ander moet op de een of andere manier een gat opvullen. Dat is echter ruilhandel en geen liefde."Als jij mij dit geeft, dan geef ik jou dat". Daar zijn de meeste relaties op gebaseerd. Het object van ruilhandel kan zijn: aandacht, seksualiteit, tijd, geld, bescherming enz.

 Dit concept van ruilhandel is gekoppeld aan ons Godsbegrip. De conventionele God zegt: "Ik heb de behoefte dat jij van mij houdt, als jij dat doet dan kom je in de hemel, zoniet dan kom je in de hel". Dat is koehandel en zeker geen onvoorwaardelijke liefde.
 De echte God houdt van ons onvoorwaardelijk, zonder dat dit op wat voor manier dan ook afhangt van ons gedrag. Ware liefde is houden van iemand zoals hij of zij is, niet omdat hij of zij je iets geeft dat je kennelijk nodig hebt.

2. Verwachting

 Mensen denken dat de persoon die ze zeggen lief te hebben bepaalde dingen zal doen. Als je echter iets verwacht dan beperk je de vrijheid van je geliefde. Hij of zij wordt slechts een object die jouw verwachtingen moet waarmaken. Echter liefde beperkt geen vrijheid, maar stimuleert deze.

 Houden van betekent houden van iemand zoals hij of zij is en niet omdat hij of zij bepaalde verwachtingen kan waarmaken. Het hoeft hierbij niet te gaan om grootse verwachtingen. Ook de verwachting dat iemand je bijv. warmte zal geven is een verwachting. Je vult iets in over de toekomst, beperkt de handelsvrijheid van een persoon en houdt alleen van hem of haar zoals jij zou willen dat die persoon zou zijn, niet zoals de persoon feitelijk is.

 Analoog daaraan verwacht de God, zoals wij die gedurende onze opvoeding hebben leren kennen dat je iets doet. Als je dat doet dan kom je in de hemel en zo niet dan......

3. Jaloezie

 Als je iemand lief zegt te hebben dan verwacht je dat die persoon zijn of haar liefde alleen maar aan jou geeft. Je denkt liefde te kunnen krijgen door de stroom van liefde in te perken. Dat is een illusie. Liefde is of is niet. Liefde wordt gegeven of niet gegeven. Liefde kan niet gebonden worden, maar moet in vrijheid kunnen stromen. Hoe hier vanaf te komen? God geeft het antwoord:

Citaten uit 'Vriendschap met God', hoofdstuk 8:

 "Laat het idee los dat geluk afhangt van iets buiten jezelf en je zult verlost zijn van je jaloezie. Laat het idee los dat liefde gaat over wat je krijgt in plaats van wat je geeft en je zult verlost zijn van je jaloezie. Laat je aanspraak op de tijd, energie, hulpbronnen of liefde van anderen los en je zult verlost zijn van je jaloezie"

 "Het idee dat je jaloers bent op de tijd die jouw geliefde besteedt aan golfen, werken of knuffelen met een ander, kan alleen bij jou opkomen als jij je inbeeldt dat je eigen geluk tekort wordt gedaan als jouw geliefde gelukkig is".

 Bovenstaande opvattingen staan in conflict met datgene wat we hebben geleerd over relaties. We hebben geleerd dat jaloezie een teken van liefde is. Integendeel het is een teken van liefdeloosheid. We hebben geleerd te verwachten dat onze geliefde ons gelukkig kan maken. Integendeel: als twee ongelukkige mensen een relatie aangaan dan wordt het ongeluk vermenigvuldigd. Alleen jij kan jezelf gelukkig maken.
Je kunt je innerlijke rijkdom delen. Dat is een heel andere en betere motivatie dan een relatie aangaan op basis van behoefte.

 "De bedoeling van het leven is Jouw Zelf opnieuw te creŽren in de volgende verhevenste versie van de verhevenste visie die je ooit hebt gehad over wie jij bent. Je moet jouw ware Zelf verkondigen en worden, uitdrukken en vervullen, ervaren en kennen. Dit vergt niets van de andere mensen in jouw leven of van iemand in het bijzonder. Daarom kun jij van anderen houden zonder iets van hen te verlangen."

Je bent je eigen schepper. Alles om je heen is jouw creatie. Het leven dient ervoor om dat te doorgronden en te ervaren. Er is geen toeval en er worden geen fouten gemaakt. Alles dient ervoor om jezelf te herinneren. En je kunt niet zeggen dat iets je wordt aangedaan, want van alles dat je meemaakt ben jij de schepper. Jij schept je eigen realiteit.

Natuurlijk gebeurt dat niet bewust, het gebeurt onbewust. Een onderbewustzijn vol met angsten schept een wereld waarin die angsten gereflecteerd worden. We zeggen dat we de voor ons beste realiteit wensen, maar kijk eens naar je onderbewuste. Wat zitten daarin voor opvattingen en gedachten? Het onderbewustzijn is krachtiger dan het bewustzijn. Daarom is verstandelijk inzicht alleen niet genoeg. Alleen een verandering die je hele wezen omvat kan tot een verandering van je realiteit leiden.


De Gesprekken met God boeken is een verslaglegging in boekvorm van de 9-delige dialoog tussen auteur Neale Donald Walsch en God... Ik hoor je denken een gesprek met God kan dat nou echt...  8) Jazeker en jij kan ook praten met God, God communiceert de gehele tijd tot ons. Neale verkreeg het gesprek met God, nadat hij een boze brief schreef aan God - toen hij zich in een moeilijke periode van zijn leven bevond. De boeken hebben de harten van miljoenen geraakt. Wij van Gesprekken met God Community hadden de inspiratie de boodschap uit Gesprekken met God boek 4-9 Vriendschap met God hoofdstuk 8 samenvattend uiteen te zetten, begrijpend voor jullie. Dus hierbij! We hopen dat de uitleg 'over de 3 grote dempers van liefde' velen van jullie zal helpen. Met dank aan Jale Dirah die als geen ander  ;D de boodschappen uit Gesprekken met God geweldig en begrijpend kan uitleggen (en die ze zelf ook echt snapt..)
Ja daarom hij en niet iemand anders  ;D. Behoefte om te reageren? Reageer gerust want bovenstaande uiteenzetting zal zeker het een en ander oproepen bij onze mede forumleden.
« Laatst bewerkt op: november 29, 2018, 11:37:19 pm door Sander_323 »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.087 seconden met 22 queries.