Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - LPChip

Pagina's: 1 ... 94 95 96 97 [98]
1456
2012 / Het jaar 2012
« Gepost op: juli 13, 2008, 04:49:36 pm »
Inleiding
Op het moment van schrijven is het 2008. Dat is 4 jaar voordat 2012 aanbreekt. Best kort als je nagaat dat 2012 een heel bijzonder jaar zal worden, en met name eind 2012.

De 5e dimensie
Voor velen kenmerkt het jaar 2012 als het eind der tijden. Dit omdat eind 2012 de maya kalender ophoudt. Of de wereld vergaat, zoals vele denken, is niet zeker, maar dit is in ieder geval een grote spirituele verandering. In juni 2006 is de aarde in de 5e dimensie gekomen. Gedurende een aantal jaren daarvoor hebben vele indigo kinderen energie gegeven om de aarde naar de 5e dimensie te tillen, en dit is ongeveer 28 juni voltooid. Deze mensen hebben dan ook gemerkt meer energie te hebben gehad na de 28e. De aarde bevind zich weliswaar in de 5e dimensie, maar de mensen nog niet. Het is dan ook noodzaak dat zo veel mogelijk mensen de transformatie aangaan naar de 5e dimensie. Veel indigo kinderen hebben deze reis reeds gemaakt of zijn daar mee bezig.

Nieuw tijdperk
Eind 2012 houdt de maya kalender op, en treedt er een nieuw tijdperk aan. Dit tijdperk heet het aquariustijdperk.

1457
Spirituele kennis / Het Hiernamaals en ons doel op aarde
« Gepost op: juli 12, 2008, 10:17:38 pm »
Inleiding
De volgende tekst is mijn visie zoals ik denk dat het geheel in elkaar zit. Mocht jouw visie anders zijn, deel deze gerust.

Ontstaan van jezelf
Je zou misschien denken dat je leven begonnen is op het moment dat je geboren bent, maar dat is niet het geval. Ik durf niet te zeggen of je in het hiernamaals geschapen bent of dat je daar naartoe bent gegroeid. Wel weet ik dat we van daaruit naar aarde gekomen zijn.

Doel van op aarde zijn
Men denkt dat we op aarde leven om te leren, geld te verdienen en ons voort te planten. Dit zijn echter alleen hulpmiddelen die ons helpen voor de daadwerkelijke reden dat we op aarde zijn. De aarde is een grote leerschool waarin we leren wie en wat we zijn. Om dit te leren krijgen we te maken met levenslessen. Je leert een levensles door gebeurtenissen die plaatsvinden in je leven. Op diverse momenten in je leven wordt je geconfronteert met een probleem en dan moet je keuzes maken. Het gaat om de keuzes die je maakt en de uitkomst daarvan welke zullen bepalen of je je levensles zal leren. Natuurlijk is een keuze maken meer dan alleen ja/nee zeggen. Je moet daadwerkelijk handelen na de gemaakte keuze. Zelfs als het fout gaat. Een levensles gaat meestal n of meerdere keren fout. Wanneer je de levensles doorhebt en daardoor je keuze aanpast zodat het goed gaat, dan zul je ook je levensles leren. Een levensles kan voorkomen in de vorm van een taak. Dit betekend dat je geen keuze moet maken, maar gewoon een activiteit moet uitvoeren. Waarneer deze succesvol is uitgevoerd, is de taak volbracht, en daarmee de levensles geleerd.

Doodgaan
Sommige mensen zien doodgaan nog steeds als iets ergs. Dit is echter totaal niet het geval, want doodgaan is niets anders dan de aarde verlaten en terugkeren naar het hiernamaals. Je vraagt je misschien af, waarom gaan mensen dood op jonge leeftijd. Je zou verwachten dat mensen die sterven op jonge leeftijd, hun levensles niet hebben gehaald. Dit is echter niet waar. Er zijn meerdere mogelijkheiden voor sterven op jonge leeftijd.
 • De persoon in kwestie heeft al zijn levenslessen al gehaald omdat hij/zij slechts een taak had en vrijwillig naar aarde is gegaan om deze taak te volbrengen.
 • De persoon in kwestie is niet meer in staat om zijn/haar levensles te leren.
 • De persoon in kwestie tijdens of vlak na de geboorte het al heeft opgegeven, en terug wilde naar het hiernamaals.
 • De persoon in kwestie nog een keer op aarde wilde zijn om bijvoorbeeld nog een keer een bevalling mee te maken.
Sterven op jonge leeftijd kan te maken hebben met het helpen van een andere ziel die een levensles moet leren. Zo kan iemand dus incarneren zodat een ander persoon een trauma kan krijgen van een verloren kind. Dit kan maar hoef je van te voren niet te weten.

Het hiernamaals
Zodra je dood bent gegaan, zal je ziel zich loskoppelen van je lichaam en geest. Je ziel neemt de ervaringen en herinneringen mee van het leven naar het hiernamaals. In het hiernamaals kun je vervolgens je ervaringen van dit leven samen met ervaringen van vorige levens op een rij leggen om te kijken hoe ver je bent en of je al je levenslessen gehaald hebt. Het kan dus voorkomen dat je je levenslessen niet gehaald hebt.

Begincriteria
Wanneer je in het hiernamaals toe bent aan je volgende leven, dan kun je deze van te voren inzien. Je weet dus van te voren welke levensles(sen) je mag gaan leren op aarde. Omdat je (zeker in het begin) veel levenslessen hebt, bepaal je van te voren welke levenslessen je wil gaan leren (dit kan een niet-gehaalde eerdere levensles zijn). Omdat je deze wil halen, bepaal je van te voren wie je ouders zijn, en hoe je heet. Je kiest dus je ouders uit. De reden hiervoor is vanwege de eigenschappen die je ouders hebben zodat je deze genetisch kan erven. Daarnaast telt ook de omgeving waar deze ouders wonen mee in je keuze. Als je bijvoorbeeld weet dat de volgende levensles met welvaart te maken heeft, dan ga geen ouders uit een 3e wereldland kiezen. Je kan aan de hand van je keuze zelfs zien welke hoe je jeugd ongeveer zal verlopen. Als je instabiele of drukke ouders kiest, dan weet je ook dat je daardoor een moeilijke jeugd kan krijgen. Het kan ook zijn, dat je op een andere manier ervoor kiest om je jeugd moeilijker te maken. Denk hierbij aan geboren worden met een afwijking waarvoor bijvoorbeeld een medische ingreep noodzakelijk is.

Ik schreef ook dat je je eigen naam kan kiezen. Dat je dit kan is niet voor niets. Je kan op internet veel boekjes vinden met wat je naam betekend. Dit is omdat je naam een omschrijving is voor bepaalde karaktereigenschappen die je zal bezitten als je met deze naam incarneert. Door deze keuzes te maken kun je een scenario maken waarmee je zal proberen je levenslessen te halen.

Na je geboorte
Wanneer je incarneert, zul je niet meer weten wat je levenslessen zijn. Dit is expres gedaan omdat je anders je levenslessen niet goed zou kunnen leren. Het gaat juist om het maken van keuzes, en leren van de foute keuzes.

Halen van al je levenslessen
Wanneer je al je levenslessen gehaald hebt, hoef je niet meer terug te komen op aarde. Je bent dan zo ver dat je een engel kan worden, en daarmee groter groeien in het hiernamaals.

1458
Nieuwetijdsmensen en hun eigenschappen / Re: Hoogsensitiviteits enquete
« Gepost op: juli 09, 2008, 10:10:04 am »
18x een ja :)

1459
Overige onderwerpen / Websites die je gezien moet hebben
« Gepost op: juli 07, 2008, 08:20:11 pm »
Dit topic is om websites door te geven die je onlangs gezien hebt waarvan de inhoud overeenkomt met die van deze site.

1460
Paranormaal Algemeen / Wat is paranormaal?
« Gepost op: juli 07, 2008, 07:33:56 pm »
Dat je paranormale zaken tegenkomt op een spiritueel forum is niet zo gek. De voornaamste reden dat we dit gedeelte hebben toegevoegd is omdat dit vaak als hetzelfde wordt gezien. Dit is echter niet zo, en juist om die reden heb ik dit topic gestart.

Wat is nou eigenlijk paranormaal?
Paranormaal, ook wel bekend als bovennatuurlijk is de mogelijkheid om dingen waar te nemen of te kunnen die volgens de wetenschap vooralsnog onmogelijk zijn. Om aan te geven wat hier allemaal onder verstaan wordt volgt er een lijstje van de meest voorkomende paranormale gaven.
 • De mogelijkheid om entiteiten (Geesten) te waarnemen. Dit kan door zicht, geur, geluid of welke andere vorm dan ook.
 • De mogelijkheid om te communiceren met entiteiten en overleden mensen.
 • Het kunnen van telepathie. (Gedachten lezen/zenden op afstand)
 • Het kunnen van telekinese. (Verplaatsen van voorwerpen op afstand)
 • Het kunnen voelen van andermans gevoelens/emoties
 • De mogelijkheid om mensen (zelf en/of anderen) te kunnen helen. Dit kan middels diverse methoden; reiki, chakratherapie, magnetiseren, etc
 • Het kunnen voorspellen van gebeurtenissen die nog niet gebeurd zijn
 • Het kunnen ervaren/voelen/zien/etc van gebeurtenissen die in het verleden gebeurd zijn zonder dat je erbij was.
 • Het zien van aura's

Het kan heel goed zijn dat er iets niet in het lijstje staat dat er wel tussen hoort. In dat geval stel ik het op prijs als dit kenbaar gemaakt wordt. Dan kan het toegevoegd worden. :)

1461
Levensvragen / Re: Verandering van je leven door spiritueel bezig te zijn.
« Gepost op: juli 06, 2008, 05:18:06 pm »
Ik merk dat ik veel zelfverzekerder ben, veel makkelijker en veel lekkerder in mijn vel zit sinds ik mij in het spirituele heb verdiept.

Daarvoor was ik wel spiritueel, maar ik snapte het zelf niet waardoor ik er dus weinig mee deed. Nu ik veel beter de signalen kan herkennen, lijkt het allemaal zo makkelijk.

Het meest recente voorbeeld hiervan is de verandering op m'n werk. Ik zat niet op m'n plek. In eerste instantie had ik zoiets van: ach, dat hoort bij het leven. Maar ik werdt vermoeider en vermoeider en dingen gingen moeizamer enzo... Toen ik besloot dat het zo niet langer kon, en stappen ging ondernemen om m'n werksituatie te veranderen was ik gelijk van een enorme grote last verlost, en alles ging weer soepeltjes.

Ik kan echt zeggen dat die verandering m'n hele leven heeft veranderd. :)

Daardoor heb ik een heel bijzonder meisje op m'n pad gekregen waardoor ik nog spiritueler geworden ben. Ik merk pas achteraf dat ze niet op mijn pad kon komen omdat ik door die vermoeidheid gewoon de deur dicht hield.

1462
Spirituele kennis / Re: Kleurbetekenis
« Gepost op: juli 06, 2008, 08:52:04 am »
Mooie post Anne :)

Ik heb wat met de kleurtjes gespeeld en hier en daar een grijze achtergrond toegevoegd, want het was anders niet te lezen soms. :)

1463
Leuk onderwerp! :)

De reden waarom ik me verdiept heb in spiritualiteit is omdat ik eigenlijk mijn hele leven al het gevoel heb gehad dat ik anders ben dan anderen. Ik merk ook dat ik bepaalde dingen besef die voor anderen zo normaal zijn dat ze er niet eens bij stilstaan dat deze dingen er zijn.

Ik heb dingen meegemaakt en voel dingen aan waardoor ik mij toch steeds heb afgevraagd: waarom kan ik dit?, waarom overkomt mij dit?, heeft iedereen dit?, is er nog meer?

Dit soort vragen heeft mij ertoe gezet om nog meer te willen leren over het spirituele, en ik heb dan ook veel vragen beantwoord voor me weten te krijgen, maar net als de meesten, ook ik ben er nog niet. Mede ook om deze reden zijn Anne en ik deze website gestart. Niet alleen omdat wijzelf erg geinteresseerd zijn in het spirituele, maar ook omdat je alleen maar kan leren door in contact te komen met anderen. Het universum werkt zo dat wanneer je uitwisselt, je ook weer terugkrijgt. Je krijgt wat je geeft wordt het ook wel genoemd. Iedereen weet wel een stukje, en samen houden we de puzzel vast. :)

1464
Spirituele kennis / Wat is spiritualiteit?
« Gepost op: juni 27, 2008, 02:28:29 pm »
En van de vragen die ik veel hoor is toch wel de meest belangrijke vraag voor een spiritueel forum.

Wat is nou eigenlijk spiritualiteit?
Veel mensen vragen zich af wat spiritualiteit is of inhoud. Op het internet kom je veel verschillende antwoorden tegen. Dat ze verschillend zijn is opzich niet zo heel raar, want voor iedereen is spiritualiteit net weer even iets anders dan voor iemand anders.

Globaal gezien gaat spiritualiteit over de zoektocht en ultieme begeleiding van je ziel, wat je kan zien als de god in jezelf. Dat wil zeggen: Hoe kan je goed leren leven en leren omgaan met jezelf zodat je in balans en harmonie leeft? Mocht je hier vragen over hebben, stel ze dan gerust in het levensvragen forum.

Vertel ook gerust in dit onderwerp wat voor jou spiritualiteit inhoud. :)

1465
Stel jezelf voor / Ik ben LPChip
« Gepost op: juni 25, 2008, 05:19:08 pm »
Hallo allemaal,

Als mede-eigenaar van dit forum wil ik mij natuurlijk heel graag aan jullie allemaal voorstellen. :)

Allereerst hartelijk welkom op dit forum, en bedankt dat je de moeite neemt om dit te lezen. :)

Mijn naam is LPChip en ik heb samen met anne1986marie besloten om een eigen spiritueel forum te beginnen. Er zijn mooie forums en websites over spiritualiteit, maar ik mis bij de meeste datgeen wat we hier zullen proberen te maken.

Bovenal streven we naar een vriendelijk forum waarbij we hoofdzakelijk het spirituele willen bespreken en mensen willen helpen om nog spiritueler te worden, zonder dat daar de nodige verklaringen voor nodig zijn. (iets waar wij ons best aan storen)

We zullen in de toekomst het forum verder uitbreiden wanneer we merken dat hier vraag naar is. Waarom niet direct? Omdat het dan direct heel onoverzichtelijk wordt en moeilijk bestuurbaar. Een bedijf bouw je immers ook van de grond af op en groeit dan pas. En wie weet bezit jij wel een specialiteit waar we een extra plekje voor op dit forum kunnen maken. :)

Ik zie mensen die dit forum de moeite waard vinden en er open voor staan als familie, en zal daarom als mede-eigenaar ook ontzettend mijn best doen om ervoor te zorgen dat niemand van jullie iets overkomt.

Groetjes,

LPChip

Pagina's: 1 ... 94 95 96 97 [98]

Pagina opgebouwd in 0.088 seconden met 36 queries.